03 / 05 / 2024

Safranbolu'da bahçe duvarları kent resimleri ile süsleniyor!

Safranbolu'da bahçe duvarları kent resimleri ile süsleniyor!

AA muhabirine yapılan açıklamaya göre UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bahçe duvarları, aynı listede yer alan kentlerdeki tarihi eserlerin resimleriyle süsleniyor..



UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Safranbolu ilçesinde bahçe duvarları, aynı listede yer alan kentlerdeki tarihi eserlerin resimleriyle süsleniyor.


Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde bulunan ve göze hoş görünmeyen duvarlara listede bulunan kentlerdeki tarihi yapıların resimlerini çizdiklerini söyledi.


Amaçlarının hem kötü görünümü ortadan kaldırmak hem de ilçeye gelen turistlerde farkındalık yaratmak olduğunu anlatan Aksoy, "UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alıyoruz. Dünya Miras Şehirleri Organizasyonu (OWHC) içindeyiz. Bu uluslararası kurumlarda yönetici konumunda yer alıyor ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dünyadaki diğer miras şehirlerinde ilçemizin tanıtımını yapıyoruz. Biz de o şehirlerdeki tarihi alanları ilçemizde yansıtmak istedik. Farklı bir proje oldu" diye konuştu.


AA


Geri Dön