27 / 04 / 2024

Safranbolu unesco

Safranbolu unesco

UNESCO tarafından 17 Aralık 1994 tarihinde Dünya Miras Şehirleri Listesi'ne alınan Karabük 'ün Safranbolu ilçesinin Belediye Başkanı Necdet Aksoy, "Listeye gireli 19 sene oldu." dedi...

Safranbolu'da bahçe duvarları kent resimleri ile süsleniyor!

AA muhabirine yapılan açıklamaya göre UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bahçe duvarları, aynı listede yer alan kentlerdeki tarihi eserlerin resimleriyle süsleniyor..

Safranbolu'daki 62 tarihi dükkan yenileniyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 62 tarihi dükkan restore ediliyor.

Safranbolu'da müze sayısı artacak!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve "korumanın başkenti" olarak anılan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde iki olan müze sayısı yapılan restorasyonlarla 4'e çıkarılacak.

Safranbolu evleri mimarisiyle örnek oluyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, 18, 19. yüzyıl ve 20. yüzyılın başlarında inşa edilen evler, yeni yapılan binalar için de örnek oluyor.

Safranbolu'da 2. Abdülhamid'in yaptırdığı okul müzeye dönüştürülecek!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve Sultan 2. Abdülhamid tarafından 109 yıl önce yaptırılan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki okul binası restore edilerek eğitim müzesine dönüştürülecek.

Safranbolu'daki 51 tarihi çeşme restore edilecek!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Osmanlı döneminden kalan 51 tarihi çeşme restore edilecek.

Safranbolu'daki UNESCO listesindeki tarihi konak yandı!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki üç katlı tarihi konak yandı.

Safranbolu'daki 75 tarihi konak restore edilecek!

UNESCO tarafından dünyanın en iyi korunan ilk 20 kenti arasında gösterilen, 3 bin yıllık geçmişe sahip Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, tarihi 75 konağın yanı sıra 47 çeşmenin onarımına başlanacak.

Safranbolu Evleri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde!

Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kültürel varlıklarından Safranbolu deyince aklımıza ilk olarak özgün mimariye sahip evleri geliyor.

Safranbolu'yu 10 ayda 258 bin kişi ziyaret etti!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu ilçesinde bulunan ve en az konaklar kadar ilgi gören Mencilis Mağarası, Kristal teras ve Hıdırlık seyir terasını, 10 ayda yaklaşık 258 bin kişi ziyaret etti.

Safranbolu'ya bayramda 70 bin turist gelecek!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu'daki otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Belediye Başkanı Necdet Aksoy, "Günübirlikçilerle 4 günlük bayram tatilinde 70 bin misafiri yakalarız" dedi.

Safranbolu'ya saat kulesi görünümlü üst geçit yapılacak!

UNESCO Dünya Miras Listesi nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yapılacak üst geçit, 3. Selim'in Sadrazamı İzzet Mehmet Paşa'nın 1797de ilçede yaptırdığı saat kulesinin görünümünde olacak.

Safranbolu'da çeşme restorasyonları örnek proje seçildi!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Safranbolu ilçesinde, tarihin korunması amacıyla hazırlanan Çeşmelerin Restorasyonu Projesi, Dünya Miras Şehirleri'ne örnek teşkil edecek 7 projeden biri seçildi.

Safranbolu'da tarihi camiye restorasyon!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Safranbolu Ulu Camisi'nin restorasyonu devam ediyor. Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, 1872'de Rumların inşa ettiği kiliseden 1954'te camiye dönüştürülen yapının restorasyonunda sona yaklaştıklarını s

Safranbolu unesco Haberi

Safranbolu unesco



UNESCO tarafından 17 Aralık 1994 tarihinde Dünya Miras Şehirleri Listesi'ne alınan Karabük'ün Safranbolu ilçesinin Belediye Başkanı Necdet Aksoy, "Listeye gireli 19 sene oldu. Daha uzun yıllar daha Dünya Miras Şehirleri Listesi'nde yer alacağız. İlçe olarak bunu hak ediyoruz." dedi.


Safranbolu, 1975 yılında zamanın Belediye Başkanı Kızıltan Ulukavak ve belediye meclis üyelerinin çalışmalarıyla tarihi evleri korumak için çıkartılan imar planı sayesinde Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinin bulunduğu tarihi konak ve evleri korumaya devam ediyor. Eski başkanlardan Mustafa Eren'in Dünya Miras Şehirleri Listesi'ne alınması yoğun çabalarıyla amacına ulaşan ilçedeki tarihi ev ve konaklar, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.


Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ilçenin Türkiye'de kent olarak Dünya Miras Listesi'nde olan...