03 / 05 / 2024

Safranboludaki çeşmeler restore mi edilecek

Safranboludaki çeşmeler restore mi edilecek

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Osmanlı döneminden kalan 51 tarihi çeşme restore edilecek.

En düşük emekli maaşı 10 bin 332 TL olacak! Detaylar peş peşe geldi! İşte son gelişmeler...

Maaş zamlarına ilişkin peş peşe gelişmeler yaşandı. Bu kapsamda, en düşük emekli maaşının 10 bin 332 TL olması gündeme geldi. İşte detaylar...

Bağ-Kur prim gün sayısı eşitlendi mi, düştü mü? Bakan Bilgin’den son dakika açıklaması! İşte son gelişmeler!

Sigortasını Bağ-Kur 'dan yaptıran yurttaşlar prim gün sayısının SSK ile eşitlenmesini istiyordu. Konuya ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor. Peki, Bağ-Kur prim gün sayısı eşitlendi mi, Bağ-Kur 7200 günden emeklilikte prim gün sayısı düştü mü? İşte detaylar...

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği yürürlüğe alındı! İşte ayrıntılar...

"Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği" yürürlüğe alındı. İşte yönetmelikle ilgili tüm detaylar...

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe sarayları restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe Sarayları başta olmak üzere bazı tarihi yapılarda restorasyon çalışmalarının yapılacağını açıkladı. 

Afrin Eğitim Fakültesi binası restore edilecek!

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve BİNAA Toplum Kalkınma Derneği iş birliğiyle Zeytin Dalı Harekatı Güvenli Bölgesi'nde bulunan Afrin Eğitim Fakültesi binası restore edilecek.

Villasını büyüten Yılmaz Özdil'e suç duyurusu!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in satın aldığı ve imara uygun olmayan yapılaşma nedeniyle mühürlenen villayla ilgili yeni gelişmeler meydana geldi. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce yalan beyanla yapı kayıt belgesi aldığı kaydedilen Hülya Özdil ile ilgili

Tarihi Zaza Konağı restore ediliyor!

Şanlıurfa'da koruma altında bulunan Tarihi Zaza konağı, restore edilerek gelecek kuşaklara kültür mirası olarak bırakılmak üzere Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı ŞURKAV tarafından satın alındı.

Büyükada'daki Hacopulos Köşkü restore edilecek!

Büyükada'daki  en büyük köşklerinden olan, 150 yıllık Hacopulos Köşkü restore edilecek. Tarihi köşkün restorasyonu 18 Kasım 2021’e kadar bitirilmiş olacak. Köşk kaymakamlık binası olarak da kullanılıyor.

Yeni vergi düzenlemesi teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Dijital Hizmet Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı...

Denizli Babadağ'da 100 ev restore edildi!

Denizli’nin Babadağ ilçesinde, turizm potansiyeli oluşturmak için 100 evin dış cepheleri orijinaline uygun restore edilip, çeşitli renklere boyandı. Rengarenk evler, adeta doğal stüdyo haline döndü.

Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek!

Sivas'ta 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı sınırlarında bulunan Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek.

Ordu'daki 200 senelik Kurtlu Çeşme restore edilecek!

Ordu'da bulunan iki asırlık Kurtlu Çeşme Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek.

Safranboludaki çeşmeler restore mi edilecek Haberi

Safranboludaki çeşmeler restore mi edilecek


UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Osmanlı döneminden kalan 51 tarihi çeşme restore edilecek.


Han, hamam, konak, cami, köprü ve çeşmeleriyle "açık hava müzesi"ni andıran tarihi ilçede, her sokakta ve her tarihi evin duvarında Osmanlı döneminde yapılmış tarihi çeşmeye rastlamak mümkün.


Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılından bugüne kadar 48 çeşmenin restore edildiğine dikkati çekti.


Çeşmelerin yıllar içerisindeki kullanımla yıprandığını vurgulayan Aksoy, "51 çeşmenin restorasyonunu yapmak üzere projemizi hazırladık. Proje desteğini Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfı sağladı. Yine restorasyon konusunda da şu anda Karabük Valimiz Mehmet Aktaş'ın desteklerini aldık. Valimiz 51 çeşmeye toplamda 450 milyon lira civarında kaynağı sağladı. Biz bu kaynakla da 51 çeşmenin...