06 / 05 / 2024

sağlık binası

sağlık binası

Kamu hastanelerinin depreme dayanıklılık ve konfor açısından dönüşümünün 4 yıl içinde tamamlanması planlanıyor

İzmir Tabip Odası'ndan Aile Sağlık Merkezleri için kamu binası talebi!

İzmir Tabip Odası, Kovid-19 salgınıyla mücadelede eden kurumlardan olan Aile Sağlık Merkezleri’nin fiziki şartlarının iyi olmadığına, güneş görmeyen ve havalandırması bulunmayan yapılarda hizmet sunulduğunu belirtti.

Edirne'nin bir köyünde bulunan sağlık ocağı binasının kullanımı mecliste!

Edirne'ye bağlı bir köyde bulunan sağlık ocağı binasının kullanımı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aliağa Belediyesi eski hizmet binası sağlık ocağı olacak!

Aliağa Belediyesi, Helvacı Eski Belediye Hizmet Binası'nı sağlık ocağına dönüştürme kararı aldı. 

Gölcük'te dev sağlık yatırımları tek tek tamamlanıyor!

Gölcük'te yapımına başlanan dev sağlık yatırımları tek tek hayata geçiriliyor. Gölcük 112 Acil Servis binası ve Yeni Mahalle Sağlık Kompleksi tamamlanıp hizmete açıldı.

TÜGVA yurtları sağlık ve adalet çalışanlarına tahsis edildi!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA),  İstanbul'da 4, İzmir'de 3 ve diğer şehirlerde 6 yurt binasını sağlık ve infaz memurlarına tahsis etti.

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'ndeki 3 yurt binasını sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Ege Üniversitesi (EÜ) Öğrenci Köyü'ndeki 3 yurt binası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yoğun mesai yapan sağlık çalışanlarına tahsis edildi…

Bursa Yıldırım Hatice Aslanoba Sağlık Hizmet Binası açıldı!

Bursa Yıldırım Yeşilyayla Mahallesi’nde inşa edilen Hatice Aslanoba Sağlık Hizmet Binası açıldı.

Isparta Belediyesi'nden yeni sağlık merkezi!

Çalışmalarına son sürat devam eden Isparta Belediyesi kente Sağlık Merkezi hizmet binası kazandırıyor.

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü'nün yeni binasında sona gelindi!

T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü İnşaat Uygulama Daire Başkanlığı tarafından inşa edilen Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü'nün yeni binasında sona gelindi.

Sağlık Bakanlığı'nın Sıhhiye'deki tarihi binası meclis gündeminde!

Sağlık Bakanlığı'nın Sıhhiye'deki tarihi binasından taşınması meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Çorum Sağlık Müdürlüğü binası yıkılacak!

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Sağlık Müdürlüğü binasının yıkımı için Bakanlık'tan onay geldiğini açıkladı. Yıkımın önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi planlanıyor.

Sağlık Bakanlığı aylık 2.5 milyona kiraya çıktı!

Sağlık Bakanlığı’nın Ankara Sıhhiye’deki tarihi binası Defterdarlık hizmeti için valiliğe devredildi. Sağlık Bakanlığı yeni binaya ayda 2.5 milyon TL ödeyecek.

Bozcaada Sağlık Lojmanları 3 milyon TL'ye mal olacak!

Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Bozcaada ilçesinde inşa edilen Sağlık Lojmanları’nda incelemerde bulundu. 12 daireden oluşacak lojman binasının 3 milyon liraya mal olacağı açıklandı. 

sağlık binası Haberi

sağlık binası


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kamu hastanelerinin depreme dayanıklılık ve konfor açısından dönüşümünün 4 yıl içinde tamamlanmasının planlandığını açıkladı. 

     Bakanı Akdağ AA muhabirine yaptığı açıklamada, yargı kararı doğrultusunda TBMM'ye kamu-özel ortaklığıyla inşa edilmesi planlanan hastanelerle ilgili yasa tasarısı sevk edildiğini söyledi. 

     Danıştay'ın, ilgili düzenlemede detayların Bakanlar Kuruluna bırakılmasını Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü anımsatan Akdağ, ''Danıştay 'bunun detaylarını da kanun haline getirin' anlamına gelecek bir karar almıştı. Biz de bu karar çerçevesinde yasa yapıyoruz. Aslında yaptığımız yasa, genel çerçevesiyle bir önceki yasanın ve o yasaya dayalı Bakanlar Kurulu kararlarının çok benzeri. Bu arada tecrübe de kazandık, o tecrübeleri yasaya aktarmış olacağız'' diye konuştu. 

     

     -''7 milyon metrekare kapalı alan yaptık''- 

     

     Yeni projelerle ilgili de bilgi...