07 / 05 / 2024

sağlık turizminde artış

sağlık turizminde artış

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) raporuna göre, Türkiye'yi tedavi olmak için tercih eden yabancı hasta sayısı son 5 yılda 5 kat artışla 583 bine ulaştı.

54 bin TL'lik kira 300 bin TL yapılmak isteniyor: Fahiş kiralar aile sağlık merkezlerine de sıçradı!

Konutta yaşanan fahiş kira artışı krizleri, aile sağlık merkezlerinde de kendini göstermeye başladı. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, bir mülk sahibinin kirayı 54 bin TL'den 300 bin TL'ye yükseltmek istediğini belirtti. 

Konut, sağlık, kasko poliçelerine büyük zam yolda! Sigortalarda fiyatlar değişiyor!

Yeni yılla beraber, pek çok kalemde olacağı gibi sigortalara da zam gelecek. Ancak deprem nedeniyle oluşan maliyet artışı sebebiyle bu yıl konut, sağlık, kasko poliçelerine büyük zam yapılması planlanıyor. İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Dev sürekli işçi alımları başlıyor! Mülakat yok, KPSS şartı yok!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2023 yılında KPSS puan şartı olmadan sürekli işçi alımı yapılacağının müjdesini verdi. Geniş çaplı alımların olması bekleniyor. İşte detaylar...

Rapor ve reçete için artık hastaneye gitmeye gerek kalmayacak! Sağlık Bakanı Koca yeni sistemi açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sistemine yönelik yeni düzenlemeleri açıkladı. Koca, 'reçete' ve 'rapor' için vatandaşların hastanelere gitmesine gerek kalmayacak.

Sağlık turizminde 200 milyon doların üstünde anlaşma yapıldı!

İstanbul’da bu yıl ilk defa “1’nci Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı”, düzenlendi. Türk sağlık sektörüyle beraber Arap ve Türk Cumhuriyetleri’ndeki sağlık sektörü öncülerini buluşturan fuarda, 15 bine yakın ikili görüşme yapılırken, 200 milyon doların üzerinde anlaşmanın yapıldı.

Sağlık ve kongre turizmine ‘deprem’ darbesi! İstanbul otellerinde doluluk oranları yüzde 30 geriledi!

Kahramanmaraş deprem felaketlerinin ardından ülke genelinde yaşanan deprem korkusu turizm sektörünü de olumsuz etkiliyor. Özellikle sağlık ve kongre turizminde başı çeken İstanbul otellerinde doluluk oranları geçen yıllara göre önemli oranda azaldı.

Sağlık Bakanlığı'ndan büyük imkan! Tam 11.317 personel alınacak!

Kendisini sağlık alanında istihdam etmek isteyen vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı'nın, KPSS şartı olmadan yüksek maaşla iş başı yapabileceğiniz bu imkanı değerlendirmek isterseniz haberimizin detayını okuyun...

SON DAKİKA... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: 59 bin atama yapılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, en geç 15 Ocak'a kadar 27 bin hekimin açıktan atamalarını yapacaklarını açıkladı. Koca, doktorların verimliliğini artırmaya çalıştıklarını ifade ederek, bunun için de “32 bin tıbbi sekreter alacağız” dedi.

Sağlık çalışanlarının ücretlerine yüzde 265'e varan artış geldi! 10 bin liranın altındaki borçlar silindi

Sağlık çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesini içeren kanun Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sağlık çalışanlarına ek gösterge düzenlemesi geliyor! Emekli maaşı ve maaşlarda artış yapılacak!

Sağlık çalışanlarının özlük haklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik yasa teklifinde son aşamalara gelindi. Peki sağlık çalışanlarına ek gösterge düzenlemesinde neler yapılacak? İşte ayrıntılar...

Sağlık çalışanlarının maaşlarından kesinti yapılmayacak!

Fahrettin Koca "Salgından etkilenerek görev yapamayan aile hekimleri ile aile sağlığı çalışanlarının maaşlarından artık kesinti yapılamayacak. Ayrıca COVID-19 hasta takibine göre 3 ay süreyle ek ödeme verilecek. Emeklerinin kıymeti karşılıksız olan sağlık çalışanlarımıza hayırlı olsun." dedi.

Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi sağlık turizminde de hizmet verecek!

Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi bugün açılacak. Hastane sağlık turizminde de hizmet verecek...

Sağlık sektörünün başarısı yabancıya konut satışını artıracak!

Sağlık alanındaki örnek uygulamaların Türkiye üzerindeki ‘güvenli liman’ algısını pekiştirdiğine dikkat çeken DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Salgın sonrası sağlıktaki başarının, daha fazla yabancı yatırımcının Türkiye’ye yönelmesi yönünde bir etki yapacak” dedi.

sağlık turizminde artış Haberi

sağlık turizminde artış

Dünyanın en çok turist çeken 6'ncı ülkesi konumundaki Türkiye'ye sağlık turizmi için gelen hasta sayısında büyük artış yaşanıyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) raporuna göre, Türkiye'yi tedavi olmak için tercih eden yabancı hasta sayısı son 5 yılda 5 kat artışla 583 bine ulaştı. Bu yolla elde edilen gelir 2,5 milyar doları aştı. Türkiye'de fiyatların Avrupa'ya göre yüzde 60 daha ucuz olması, ilgiyi artırıyor. Örneğin İspanya'da 39 bin ile 43 bin dolar arasında yapılan by-pass ameliyatı, ülkemizde 8 bin 500 ile 21 bin dolar, Avrupa'da 10 bin avroya yapılan saç ekim operasyonları Türkiye'de 5 bin liraya mal oluyor. Sadece Körfez'den 76 bin sağlık turistinin yaklaşık 35 bini saç ektirdi. Bu kapsamda sağlık turizmindeki güçlü potansiyel, 2023 hedefleri arasına da girdi.


25...