07 / 05 / 2024

Şahdenizin hissedarları

Şahdenizin hissedarları

TPAO Şahdeniz kredi anlaşması imza töreninde konuşan Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Şahdeniz'de BP'den sonra en büyük hissedar TPAO oldu" dedi. Enerji Bakanı Yıldız'ın açıklamalarından satır başları haberimizin içinde yer alıyor...

Borsada bu hafta temettü ödeyecek şirketler! İşte 29 Nisan - 3 Mayıs 2024  temettü listesi

Borsa İstanbul tarihinde ilk kez 10 bin puanı aşarken, devam eden temettü ödemeleri de yatırımcının yüzünü güldürmeye devam ediyor. İşte 22 Nisan 3 Mayıs haftasında hissedarlarına temettü ödemesi gerçekleştirecek şirketler.

Kentsel dönüşümde elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumu ne olacak?

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kentsel dönüşüm uygulamalarında meydana gelen sorunları TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Ekici, elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumunu ele aldı.

Hisseli tapusu olan herkesi kapsıyor: Miras kalan gayrimenkulün devri için yeni düzenleme

Hisseli tapusu olan herkesi ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Bu kapsamda hissedarlar kardeş ise taşınmazın devri için noter onayı aranmayacak. İşte detaylar...

Hissedarlardan biri hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapuya sahip olan hissedarların kafalarını karıştıran bazı sorular vardır. Onlardan biri de hissedarlar eğer hissesini satmak istemez ise ne olur? İşte bu konudaki merak edilenler!

Hisseli tapulu ev satılır mı? Hisseli tapu arsaya prefabrik ev yapılır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Bu tapular ile hissedarlar istedikleri işlemleri kolay bir şekilde yapamazlar. Bundan dolayı da hisseli tapu üzerine pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları…

Hissedarlara müjde! O bankadan 1.4 milyar TL temettü dağıtma kararı!

Bankacılık sektörünün önde gelen isimlerinden Kuveyt Türk, hissedarlarına temettü dağıtacağını duyurdu. Peki bu temettünün miktarı ne kadar olacak ve ne şekilde dağıtılacak?

Hissedarlardan biri icralık olursa ne olur? Hisseli tapu icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapuda; birden fazla hissedarlar vardır. Peki hissedarlar icralık olabilir mi, olursa ne olur? İşte hisseli tapuya dair tüm bu soruların cevapları!

Tofaş temettü dağıtma kararı aldı! Tofaş temettü ödemeleri 2023 ne zaman? Tek tek açıklandı, hemen bakın! 

Yatırımcıların merakla beklediği karar geldi. Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ, hissedarlarına temettü (kar payı) ödeme kararı aldı. Peki Tofaş temettü ödemeleri 2023 ne zaman? Tek tek açıklandı, hemen bakın...

Hisseli tapuda ne yazar? Hisseli tapu kimlere devredilir?

Hisseli tapu ile yapılan işlemler diğer tapu türlerine gör farklılık göstermektedir. Yapmak istediğiniz işlemler hakkında diğer hissedarların bilgi sahibi olması gerekir. Peki “Hisseli tapular ile neler yapılabilir?” İşte detaylar!

6 Mart haftasında hangi şirketler temettü verecek? Hangi şirket ne kadar temettü ödemesi yapacak? Siz de hemen bakın!

Borsa İstanbul’da 6 Mart haftasında, payları işlem gören 2 şirket, hissedarlarına temettü ödemesi gerçekleştirecek. Peki 6 Mart haftasında hangi şirketler temettü verecek? Hangi şirket ne kadar temettü ödemesi yapacak? Siz de hemen bakın!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

Babamın üzerindeki evi kendi üzerime nasıl alırım? Devredilen hisse geri alınır mı?

Hisseli tapular çoğu zaman hissedarlarının elini kolunu bağlar. Bundan dolayı hisseli tapulara dair vatandaşlar pek çok sorunun yanıtını aramaktadır. İşte detaylar!

Dev şirkette miras kavgası! Hissedarlar birbirine girdi

56 yıllık şirkette 4 kardeş arasında miras kavgası patlak verdi. Şirket hissilerinin yüzde 42'sine sahip olduğunu iddia eden kardeş şirkete kayyım atanmasını istedi.

Şahdenizin hissedarları Haberi

Şahdenizin hissedarları


TPAO Şahdeniz kredi anlaşması imza töreninde konuşan Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Şahdeniz'de BP'den sonra en büyük hissedar TPAO oldu" dedi. 


İşte Enerji Bakanı Yıldız'ın açıklamalarından satır başları:


-Şahdeniz'deki payımızı yüzde 10'dan yüzde 19'a çıkarttık.


-Satın almanın ardından Şahdeniz'deki yüzde 10'luk payımıza 2 milyar dolar teklif edildi.


-TPAO'nun kullandığı kredi 3 yılı geri ödemesiz 7 yıl vadeli olacak.


-Şahdeniz'de günnlük çıkarılacak 120 milyon varillik petrolün yüzde 19'una sahip olacağız.


-İş Bankası ve Vakıfbank özelikle yenilenebilir enerji finansmanında ciddi katkı koydu.


-Rusya'dan Güney Akım'la ilgili bir talep gelmedi, verdiğimiz sözün arkasındayız.


-Türkiye Irak'ta ilk sondajını yaptı, IŞİD yüzünden çalışmalar...