03 / 05 / 2024

Sahibindex verilerine göre konut tercihi

Sahibindex verilerine göre konut tercihi

sahibindex verilerine göre Türkiye genelinde her 40 saniyede 1, saatte 90 ve günde 2 bin 169 adet emlak satıldı ya da kiralandı. Türkiye bu sene de sıfır binada ikinci katta oturmayı tercih etti...

Yeni iş ilanlarında geçen yıla göre yüzde 15 artış var!

Kariyer.net’in istihdam endeksi verilerine göre yeni iş ilanı sayısı 2023’ün üçüncü çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 15 artış gösterdi. Bu yılın üçüncü çeyreğinde en fazla yeni iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla; üretim, yapı ve sağlık oldu.

Otomobil satışları eylülde rekor kırdı! Satışlar geçen yıla göre yüzde 64,8 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, otomotiv pazarı 2023 ocak ayından eylül ayına kadar geçen sürede rekor kırdı. Satışlar, geçen yıla göre yüzde 64,8 artış kaydetti.

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

TÜİK verilerine göre 58 milyon kişi 12 bin kilometrekare alanda yaşıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kent-Kır Nüfus İstatistikleri, 2022 verilerini yayımladı. TÜİK verilerine göre 58 milyon kişi 12 bin kilometrekare alanda yaşıyor.

Altında çarpıcı gelişme… Altın üretimi geçen yıla göre yüzde 408 arttı!

Darphane verilerine göre geçen yıla kıyaslandığında Türkiye’nin altın üretiminin yüzde 408 oranında artış gösterdi. Sadece çeyrek altın üretiminde artış geçen yıla göre yüzde 273 yükseldi.

Kariyer.net verilerine göre istihdam piyasasında hareketlilik başladı

Yılın ilk 3 ayında en fazla iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla yapı, üretim ve bilişim oldu. Açıklanan istihdam verilerine göre 2023’ün ocak, şubat ve mart aylarında istihdam piyasasında büyük hareketlilik yaşandı.

Dünyada en yüksek beşinci gıda enflasyonu Türkiye'de! TÜİK verilerine göre; bakın kimleri kimleri geride bırakmışız!

Dünya Bankası'nın "Gıda Güvenliği" raporu şubat ayı sonuçlarına göre, Lübnan'da en yüksek gıda enflasyonu yaşanırken, Türkiye dünya genelinde beşinci sırada yer almaktadır. Raporda ayrıca, küresel gıda enflasyonunun hala yüksek seviyelerde devam ettiğine vurgu yapılmaktadır.

TÜİK verilerine göre Türkiye'de 57 milyon kişinin borcu var!

Türkiye'de yaşayan zenginlerin geliri artarken, yoksulların da borcu arttı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, en zenginlerin gelirden aldığı pay yüzde 47.6'ya yükseldi. 'Borcum var' diyenlerin oranı yüzde 70.4 oldu.

En çok konut satışı Mart ayında gerçekleşti!

Emlak piyasasının nabzını tuttuğu sahibindex verilerine göre, 2018’in ilk yarısında en çok konut satılan ay Mart olurken, kiralık dairelerde en yüksek seviyeye Haziran ayında ulaşıldı. 

Büyük şehirlerde inşaat sektörü tüketici tercihlerine göre şekilleniyor!

TÜİK verilerine göre konut satışlarında zirvede yer alan İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentlerde, hızla gelişen inşaat sektörü tüketici tercihlerine göre de şekilleniyor.

TÜİK verilerine göre konut satışlarında 13,5 artış yaşandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye genelinde temmuz ayında 96 bin 589 konut satıldığını ve konut satışlarında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,5 artış yaşandı.

Dünya Turizm Örgütü verilerine göre Türkiye turist sayısında 6. sırada!

Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre Türkiye geçen yıl 39.8 milyon turist çekerek dünyada 6. sırayı aldı. İlk sırada 83.7 milyon ile Fransa yer alıyor.

AKTOB verilerine göre turizmde Antalya'yı İstanbul ve Muğla izliyor!

AKTOB Araştırma Birimi verilerine göre, 7 ayda 3.2 milyar lira yatırım teşviki alan turizm sektörüne, 52 bin 816 yeni yatak ilave edilecek. Bu teşvikle kurulacak konaklama tesislerinde 12 bin 433 kişiye iş imkanı açılacak.

Sahibindex verilerine göre konut tercihi Haberi

Sahibindex verilerine göre konut tercihi

2013 yılında büyümesini sürdüren emlak sektörü sahibinden.com’da da hareketli bir sene geçirdi. sahibindex verilerine göre Türkiye genelinde her 40 saniyede 1, saatte 90 ve günde 2 bin 169 adet emlak satıldı ya da kiralandı. Türkiye bu sene de sıfır binada ikinci katta oturmayı tercih etti.


Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com’un 2013 yılı sahibindex emlak verileri açıklandı. Sahibindex verilerine göre 1 Ocak - 31 Aralık 2013 tarihleri arasında sahibinden.com’da 8 milyon 347 bin 481 adet emlak ilanı yayınlandı; 791 bin 809 adet emlak satıldı veya kiralandı.


Verilere göre, yıl boyunca sahibinden.com’a günde ortalama 22 bin 869 adet yeni emlak ilanı girildi. sahibinden.com aracılığı ile 2013 yılında her adet 40 saniyede 1, saatte 90 ve günde 2 bin 169  emlak satıldı ya...