07 / 05 / 2024

Şahıs ve Bireysel Emeklilik Sigorta Primleri

Şahıs ve Bireysel Emeklilik Sigorta Primleri

Kira geliri elde eden gayrimenkul sermaye iradı sahibi mükellefleri, kira gelirine bazı indirimlerden faydalanabiliyor. Söz konusu kira gelirine uygulanacak indirimler arasında, şahıs ve Bireysel Emeklilik Sigorta Primleri yer alıyor...

İki şehirde KDV'den muaf arsa ve arazi fırsatı! Milli Emlak'tan son dakika Mayıs 2024 müjdesi!

Milli Emlak, Amasya ve Konya'da yer alan arsa ile arazileri satışa çıkardı. Satış ihaleleri 21 Mayıs ve 22 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Milli Emlak'tan Mayıs fırsatı! Ankara ve iki ilde daha 20 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve iki şehirde yer alan arazileri 20 bin TL'den başlayan fiyatlarlar satışa çıkardı. Arazilerin satış ihaleleri 3 Mayıs ve 7 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Milli Emlak'tan KDV'den muaf arsa ve arazi müjdesi! 23 bin TL'den başlayan fiyatlarla Mayıs ve Nisan 2024 fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Amasya ve Niğde'de yer alan arsa ile arazileri satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin muhammen bedeli 23 bin TL'den başlıyor. 

Tebernüş Kireçci uyarıyor: Hazır beton fiyatları yükseldi, çelik ve ahşap evlere yoğunlaşmanın sırası geldi!

Çimento fiyatlarındaki yükseliş konut fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Konut alamayan vatandaş ise yönünü ahşap ve çelik evlere çevirdi.

Kredi ve kredi kartlarda dikkat çeken detay! Bireysel kredilerin yüzde 44’ü kredi kartları, yüzde 16’sı konut kredileri!

Bireysel kredi ve kredi kartı borçlanmaları artarken borcunu ödememiş kişi sayısında düşüş yaşandığı görüldü ve bireysel kredi ile kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısı 2023’te yüzde 11.64 azaldı.

Seçimlerden sonra zamlar, vergi artışları, yeni vergiler ve kredi kartlarına sınırlamalar gelecek!

Yerel seçimler sonrasında neler olacağı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından bir bir açıkladı. İşte ayrıntılar...

Kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre  kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti. İşte o rakamlar...

İstanbul'daki yüzyılın dönüşümü endişelendirdi: Rezerv alanın yeri ve kente ne kadar yük bindireceği sürpriz olacak!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklan projeye ilişkin tepkilerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Simge Söve İnşaat Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Simge Söve İnşaat Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Seydullah Cüre tarafından kuruldu.

İstanbul’daki kupon arazide dikkat çeken imar planı değişikliği!

İstanbul Kasımpaşa’da yaklaşık olarak 8 bin 700 metrekarelik hisseli şahıs ve özel şirket mülkiyetindeki arazinin imar planlarında yapılan değişiklik ile yaya yolları iptal edildi ve ticaret alanı artırıldı...

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Avrupa'da evsiz sayısı katlanıyor! Daha fazla sosyal konut ve uzun vadeli çözüm gerekiyor! 

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olacak şekilde Avrupa'nın pek çok ülkesinde artan yaşam maliyetlerinin yol açtığı "uygun fiyatlı konut sıkıntısı" ve "sosyal konut eksikliği" sebebiyle sokaklarda yaşamak zorunda kalanların sayısı her geçen gün katlanıyor. 

ING’den KOBİ’lere dev kamyanya! Nakit ihtiyacı olan şahıs işletmelere düşük faizli, masrafsız kredi!

ING Türkiye, şahıs işletmelerine yönelik yepyeni bir kampanyaya başladığını duyurdu. Banka, nakit ihtiyaçları için küçük ve orta ölçekli işletmelere avantajlı faiz oranlarıyla 60 aya kadar vadeli kredi imkanı sunuyor.

Şahıs ve Bireysel Emeklilik Sigorta Primleri Haberi

Şahıs ve Bireysel Emeklilik Sigorta Primleri

Kira gelirine uygulanacak indirimler!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sermaye iradı sahibi mükellefler, Gelir Vergisi Kanununun 89 uncu maddesinde yer alan ve aşağıda özetlenen bağış ve yardımlar ile harcamalarının tamamını veya belli bir tutarını verdikleri beyanname üzerinde safi iratlarından indirim konusu yapabiliyor.


Söz konusu kira gelirine uygulanacak indirimler: Şahıs ve Bireysel Emeklilik Sigorta Primleri, Eğitim ve Sağlık Harcamaları, Okul, Yurt ve Sağlık Tesisleri İçin Yapılan Bağış ve Yardımlar ve Diğer Bağış ve Yardımlar başlıkları altında sıralanıyor.


1- Şahıs ve Bireysel Emeklilik Sigorta Primleri

Beyan edilen gelirin (safi iradın) %10’unu (bireysel emeklilik sistemi dışındaki şahıs sigorta primleri için beyan edilen gelirin %5’ini) ve asgari ücretin yıllık tutarını aşmamak şartıyla, mükellefin şahsına, eşine ve küçük çocuklarına ait hayat, ölüm, kaza, hastalık, sakatlık, analık, doğum ve...