05 / 05 / 2024

sahte emeklilik

sahte emeklilik

Bir yerde çalışmadığı halde sahte sigorta yaptıran kişiler durumun tespit edilmesi durumunda büyük şok yaşayacak. SGK'dan son dakika flaş karar! Hemen buna bakın! 

EYT emeklilik başvurusu ne zaman başlayacak? EYT Meclis'e ne zaman sunulacak? 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yönelik gelişmelerin detayları merak konusu olmaya devam ediyor. Peki, EYT emeklilik başvurusu ne zaman başlayacak? EYT Meclis'e ne zaman gelecek? İşte detaylar...

EYT emeklilik başvurusu başladı mı? e- Devlet ile EYT emeklilik başvurusu nasıl yapılır?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin detayları belli olmaya başladı. Peki, EYT emeklilik başvurusu başladı mı? e- Devlet ile EYT emeklilik başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

EYT'liler müjde! EYT emeklilik maaşları hesaplara o tarihte yatacak! İşte detaylar...  

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) gündeminde maaşların hesaplara ne zaman yatırılacağı merak konusu oldu. Peki EYT'lilerin heyecanla beklediği emeklilik maaşları hesaplara ne zaman yatacak? İşte detaylar...

EYT’liler 3600 günden emekli olur mu? EYT 3600 günden emeklilik şartları neler? EYT kimleri kapsıyor?

Yeni yıla kısa süre kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Emeklilikte Yaşa Takılanlara beklenen müjdeyi verdi. Ancak bir de EYT için istenen rakamın altında gününü dolduran emekli adayları bulunuyor. Peki, EYT 3600 günden emeklilik şartları neler, yaşı kaç, maaşı ne kadar?

EYT için 1999 öncesi kaç gün sigortalı olmak gerekiyor? 1999 öncesi erkeklerde ve kadınlarda emeklilik şartları…

1999 öncesi emeklilik şartları vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. İşte detaylar!

Emeklilik soruları! Emeklilik başvuru sonucunu nasıl öğrenebilirim? Emeklilik evrakları verdim ne zaman gelir?

Emeklilik pek çok çalışanın, çalışma hayatının sona erdiği ve rahata erdiği süreci tasvir etmektedir Bu konuya dair de vatandaşlar, pek çok soru sormaktadır. İşte o sorulardan bazıları!

Emeklilik hesabı yapan milyonları ilgilendiriyor! Erken emeklilik için yargıdan emsal karar çıktı

Bütün gözler EYT düzenlemesine çevrilmişken herkes harıl harıl prim, gün hesabı yaparken yargıdan önemli bir karar geldi. Emeklilik hesabı yapan memurlar için yargıdan önemli bir karar çıktı. Bundan böyle SGK memurlara da işçilerle aynı hakkı tanımak zorunda kalacak.

Emekliliği gelenler dikkat! Emeklilik ertelenebilir mi? 2023'te emekli olan daha çok maaş alır mı? Bir bir açıklandı!

Emekliliği gelen çalışanlar son günlerde maaş ve kıdem tazminatı hesaplaması yapmaya başladı. Peki Emeklilik ertelenebilir mi? 2023'te emekli olan daha çok maaş alır mı? Bir bir açıklandı!

Emeklilik soruları bitmiyor! 2023’te emekli olursam ne kadar maaş alırım?

Emeklilik her çalışanın hayalidir. Bu doğrultuda vatandaşlar, emekliliklerine dair pek çok soru sormaktadır. İşte o soru ve yanıtları!

Kadroya geçecek bütün sözleşmelilerin emeklilik hesabında bilmesi gereken kritik nokta

Kumada binlerce çalışanın beklediği kadroya geçme düzenlemesiyle ilgili kritik bir konuda dikkat çeken Ekrem Sarısu, emeklilik hesabı ile ilgili bilinmesi gereken detayı açıkladı.

Erken emeklilik mümkün mü? 6 yıl erken emeklilik kimleri kapsıyor?

Erken emeklilik pek çok kişinin hayalidir. Erkekler de ve kadınlarda erken emekli olma olanağı bulunmaktadır. İşte o şartlar ve detayları!

SGK'lı 4A, 4B ve 4C emeklilik maaş hesaplaması nasıl yapılıyor? 'Emekli olursam ne kadar alırım?' uygulaması devrede!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşlarında yaşanan kafa karışıklığının önüne geçmek için 'emekli olursam ne kadar alırım' hesabını devreye soktu. Pki SGK'lı 4A, 4B ve 4C emeklilik maaş hesaplaması nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

1999 öncesi emeklilik şartları nedir?

Emeklilik hayali her çalışanın hayalidir. Her çalışan ne zaman emekli olacağına dair hesaplamalar yapar. Peki 1999 öncesi emeklilik şartları nedir? İşte detaylar!

sahte emeklilik Haberi

sahte emeklilik

Bazı kişiler yasal olmayan yolları tercih ediyor ve sahte sigorta yaptırıyor. Sahte sigorta ile emekliliğin tadını çıkaranlara kötü haber SGK'dan geldi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çalışmadığı halde sosyal güvenlik haklarından yararlanmak isteyenler, yasal olmayan yolları yönelerek emekli oluyor. Çalışmadığı halde sosyal güvenlik haklarından yararlanmak için bir işyerinde sigortalı gösterilmek 'sahte sigortalılık' anlamına geliyor. 

Peki SGK'dan konuyla ilgili hangi karar geldi? Sahte sigorta yaptırımları neler? İşte ayrıntılar...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, sahte sigortalılık ile ilgili yaptığı açıklamasında "Yurtdışında olan vatandaşlarımızın Türkiye'de emekli olabilmeleri için yakınlarının bulduğu işyerlerinde, kasapta, manavda, fırında 1 hafta, 10 gün veya 1 ay sigortalı olarak gösterip belli şartları da yerine getirdiklerinde yurtdışı borçlanmasıyla emekli oluyorlar" ifadelerini kullandı. 

Hikayelerin farklı fakat...