03 / 05 / 2024

Emeklilik dilekçesini vermeden mutlaka okuyun! O yıl emekli olanlar maaştan yana daha şanslı!  

Emeklilik dilekçesini vermeden mutlaka okuyun! O yıl emekli olanlar maaştan yana daha şanslı!  

Bu yıl EYT’lilerin de aralarına katılmasıyla birlikte çok daha fazla sayıda kişi emekliliğe kavuşacak. Emeklilikte çeşitli faktörlerin bir araya gelmesiyle emeklilik maaşı ise aynı durumda olanlar arasına bile farklılık gösteriyor.  Özellikle bazı yıllarda emekli olanlar, diğerlerine göre daha fazla



 

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi ve yeni yılda emekli maaşlarına gelen zamlar, pek çok çalışanın aklına yeniden emeklilik günlerinin hayalini düşürdü.  Pek çok vatandaş ne zaman emekli olacağını ya da emekliliğe kaç yılı kaldığını hesaplıyor.  Emekli olunan yıla göre maaş hesaplaması ise farklılık gösteriyor ve alınacak olan emekli maaşı, aynı statüde olan çalışanlar arasında bile hangi yılda emekli olduğuna bağlı olarak değişiyor.

Peki hangi yıl emekli olanlar daha şanslı?  Hangi emekliler daha fazla maaş ödemesine hak kazanıyor?  Örneğin 2022 yılında emekli olanlar ile 2023 yılında EYT grubu da dahil emekli olanlar arasında fark olacak mı?

2022 YILI VE 2023 YILI EMEKLİ MAAŞLARI ARASINDA FARK OLACAK MI?

EYT düzenlemesinin meclisten geçmesine sayılı zaman kalmışken ne kadar emekli maaşı alınacağı konusu da yeni emekli adaylarının heyecanla cevabını aradığı sorulardan biri.

Emeklilik dilekçesini vermeden mutlaka okuyun! O yıl emekli olanlar maaştan yana daha şanslı!  

Bu haklı bir soru, çünkü emekli olunan yıl ve ödenecek emekli maaşı da çeşitli faktörlerin etkisiyle farklılık gösteriyor.

Peki, 2022 yılının son günlerinde dilekçesini vermiş bir çalışan ne kadar emekli maaşı alacak? 2023 yılında EYT çıktıktan sonra dilekçesini verecek bir çalışanla arasında maaş farkı olacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön