06 / 05 / 2024

Said Nursi kim

Said Nursi kim

Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu Hizan'a bağlı Nurs köyünün inanç turizmine kazandırılması için çalışmalar başladı. Kaymakam İnci, Nurs köyüne gelenlerin, bölgenin doğal, otantik ortamında rahatça ziyaretlerini gerçekleştireceğini söyledi.

Isparta Barla'da kentsel tasarım projesi başladı!

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin yıllarca kaldığı ve Risale-i Nur'un büyük çoğunluğunun telif edildiği Barla'daki değişime hazır olun...

Şanlıurfa'ya Bediüzzaman Said Nursi Müzesi kuruluyor!

Şanlıurfa'daki Eyyübiye Belediyesi, Şanlıurfa’da 1960 yılında vefat eden Üstad Bediüzzaman Said Nursi adına müze kuracak. Müze için planlanan metruk binanın kiralama işlemini gerçekleştiren Eyyübiye Belediyesi, restorasyon işlemleri için düğmeye basacak.

Isparta Barla'nın imar planına itiraz!

Bediüzzaman Said Nursi’nin bir süre hayatını sürdürdüğü Isparta’nın Eğirdir ilçesine bağlı Barla köyünde yapılacak Kırsal Kalkınma Eylem Planı kapsamında hazırlanan revize imar planına köy nüfusunun dörtte biri itiraz etti.

Said Nursi'nin köyü inanç turizmine kazandırılıyor!

Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu Hizan'a bağlı Nurs köyünün inanç turizmine kazandırılması için çalışmalar başladı. Kaymakam İnci, Nurs köyüne gelenlerin, bölgenin doğal, otantik ortamında rahatça ziyaretlerini gerçekleştireceğini söyledi.

Emlak vergisini kim tahsil eder?

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, emlak vergisini kim tahsil eder? Emlak vergisi nereye ve ne zaman ödenir?

Bina risk analizini kim yapar?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013'ten itibaren risk değerlendirmesi yapmakla yükümlü oluyor. Peki, bina risk analizini kim yapar?

Gözde Akpınar kim?

2008 yılında Filli Boya olarak bilinen Betek Boya ve Kimya Sanayi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Gözde Akpınar kim? İşte genç iş kadını Gözde Akpınar'ın özgeçmişi...

Vasiyeti kim açar?

Medeni Kanun gereğince, mirasbırakan, vasiyetnameyle bir ya da birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi atayabiliyor. Peki, vasiyeti kim açar? Vasiyetname nasıl açılır? İşte vasiyetnameyi yerine getirme görevi..

Said Haifawi 15 yeni anaokulu açacak!

TÜRKİYE’nin ilk özel hastane yatırımcılarından Said Haifawi’nin, 4 yıl önce dil kursuna ortak olarak başlayan ‘eğitim sektörüne yönelik yatırımları’ ile 43 anaokulu ve 3 ilköğretim okulu açıldı.

İnşaat ruhsatını kim alır?

İnşaat ruhsatı, yapı ruhsatı, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce düzenlenen izin olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu inşaat ruhsatını kim alır?

Ev satışında komisyonu kim öder?

Ev alım satım işlemlerinin bir emlakçı aracılığı ile yapılması sonucunda emlakçıya belli bir miktar komisyon ödeniyor. Peki, ev satışında komisyonu kim öder? Ev satışında ne kadar komisyon ödeniyor?

Ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor. Peki, ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev satışında emlak vergisini kim öder?

Bir ev satın aldığınızı düşünelim. Taşınmaz malın mülkiyetini almanız ile birlikte birtakım vergisel sorumluluklarınız da başlıyor. Peki, ev satışında emlak vergisini kim öder? Vergi nasıl ödenir?

Said Nursi kim Haberi

Said Nursi kim

Nurs köyünün inanç turizmi altyapısının hazırlanması için Doğu Anadolu Kalkınma Ajansınca finanse edilen, Hizan Kaymakamlığı ile Bitlis İl Özel İdaresince yürütülen "Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Evinin Restorasyonu ve Çevre Düzenlenmesi" ile "Nurs Köyünde Genel Çevre Düzenlemesi" projeleri kapsamında çalışmalar başladı.


Çalışmaları inceleyen Hizan Kaymakamı Sedat İnci, gazetecilere yaptığı açıklamada, projelerin bitmesiyle, Nurs köyüne gelenlerin, bölgenin doğal, otantik ortamında rahatça ziyaretlerini gerçekleştireceğini söyledi.


Köyün, yüzyıllardır korunan ve bugüne ulaşan doğal dokusunun tahrip edilmemesi konusunda hassas olduklarını belirten İnci, köyünü geçen yıl yaklaşık 80 bin yerli ve yabancının ziyaret ettiğini kaydetti.


Ziyaretçilere konaklama imkanı


İnci, Nurs'a ilginin artmasının, kendilerine hem köyü doğal haliyle koruma hem de ziyarete hazır hale getirme gibi sorumluluklar yüklediğini kaydetti.


Bediüzzaman Said Nursi'nin doğup büyüdüğü evin, önceki yıllarda yapılan kısmi restorasyonla...