05 / 05 / 2024

Sakarya Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar

Sakarya Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar

Yıkım çalışmalarının ardından çevre düzenlemesinin de yapılacağını kaydeden Sakarya Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, “Kent Park’ta başlatmış olduğumuz çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlayacağız” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı duyurdu: Ankara'nın o ilçesindeki imar planı revizyonu kesinleşmeden iptal edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 'Özel Çevre Koruma Bölgesi' içinde yer alan 'Kentsel Gelişme Alanına' ilişkin imar planı revizyonuna yönelik verilen teklifi iptal etti.

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını çözecek!

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını da ortadan kaldıracak...

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları değişti!

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'ne ait sınırların değişmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Salda Gölü Çevre Koruma ve Düzenleme Projesi ile korunuyor!

Bilimsel değerinin yanı sıra beyaz kumsalı, turkuaz rengi berrak suyuyla eşsiz doğa güzelliğiyle dikkat çeken Burdur Salda Gölü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Çevre Koruma ve Düzenleme Projesi ile her açıdan korunuyor.

Antarktika'da Çevre Koruma Protokolü'nün Uygulanmasına Dair Yönetmelik yayımlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik kapsamında Antarktika Andlaşma Bölgesi'ndeki Türkiye Cumhuriyeti faaliyetlerinin, 2017 yılında kabul edilen Antarktika Andlaşması Çevre Koruma Protokolü'nde belirtilen şartlara uygun yürütülmesine ilişkin usul ve esasları belirlendi.

Belek Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları değiştirilecek!

Antalya ili sınırları içerisinde bulunan Belek Özel Çevre Koruma Bölgesinin sınırları değiştirilecek.

Özel Çevre Koruma ve doğal sit alanı sayısı arttırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeyle "Kesin Korunacak Hassas Alan"larda yapılaşmaya izin verilmeyecek...

Sakarya'da 5.4 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Sapanca'da yer alan gayrimenkulü 5 milyon 444 bin 420 TL muhammen bedelle satışa çıkardı.

Sakarya'da 34.1 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 34 milyon 118 bin TL bedelle okul yaptıracak.

Salda Gölü özel koruma bölgesi kararında düzeltme!

Salda Gölü’nün özel çevre koruma bölgesi olarak tespit ve ilan edilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı .Salda Gölü özel koruma bölgesi kararında düzeltme ise bugün yayımlandı.

Salda Gölü özel koruma bölgesi ilan edildi!

Salda Gölü’nün özel çevre koruma bölgesi olarak tespit ve ilan edilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Özel koruma bölgelerini artık vakıflar işletecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, orman, kıyı ve koylar başta olmak üzere tabiat varlıkları ve doğal sit alanları ile özel çevre koruma bölgelerini halkın hizmetine açarken, işletmesinde vakıflarla çalışmak için yeni düzenlemeler yapıldı. 

Özel çevre koruma bölgeleri ve sit alanlarına 25 milyon TL'lik yatırım!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Öztürk yaptığı açıklamada "2018 yılı içerisinde ÖÇK bölgeleri ve sit alanlarının ıslahı, çevre düzenlemesi, restorasyonu için toplam 25 milyon 765 bin lira yatırım yapacağız." dedi.

Sakarya Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar Haberi

Sakarya Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar

Büyükşehir Belediyesi’ne devrolan Kent Park içerisindeki Özel İdare Lojmanlarında yıkım çalışmalarının başlatıldığını açıklayan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Vardar, “Lojmanların bulunduğu alanı Kent Park sınırlarına dâhil ediyoruz. Bu şekilde parkın kullanılabilir alanını da genişletmiş olacağız. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Kent Park içerisindeki Özel İdare Lojmanlarında yıkım çalışmaları başlattı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, “Yeni Büyükşehir Yasasının ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne devrolan Özel İdare Lojmanlarında yıkım çalışması başlattık. Lojmanların bulunduğu alanı Kent Park sınırlarına dâhil edeceğiz. Gerekli peyzaj çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Bu şekilde parkın kullanılabilir alanını da genişletmiş olacağız. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.



Kısa Süre İçerisinde Tamamlayacağız

Yıkım çalışmalarının ardından bölgede çevre düzenlemesinin de yapılacağını kaydeden Vardar, “İlçelerimize yeni parklar ve sosyal alanlar kazandırdık. Şehri nehirle...