17 / 05 / 2024

sakarya mithatpaşa garı son durum

sakarya mithatpaşa garı son durum

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’la görüşen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Mithatpaşa garında yapılacak çalışmalar ve Maltepe’nin hemen altında bulunan alana yeni bir gar kazandırılması konusunda görüşmelerde bulunduk.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Haydarpaşa Garı için tarih verdi: 2024'te tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada tarihi Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, "2010 yılında çıkan yangında hasar gören Gar 2024'te tamamen hazır hale getirilerek hizmete alınacak." dedi.

Kemerburgaz Mithatpaşa ve Mimarsinan Mahalleleri 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Eyüpsultan ilçesi, Kemerburgaz Mevkii, Mithatpaşa ve Mimarsinan Mahalleleri Nazım İmar Planı'na ilişkin 1/5000 ölçekli 21.10.2022 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

Eyüpsultan Mithatpaşa Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Eyüpsultan ilçesi, Mithatpaşa Mahallesi, 669 parselin doğusunda yer alan tescil harici alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 18.12.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Kiler GYO, Eyüpsultan Belediyesi'nin Kemerburgaz Mithatpaşa'daki arsasını aldı!

Kiler GYO, İstanbul ili, Eyüpsultan ilçesi, Kemerburgaz Mithatpaşa Mahallesi 558 ada 3 parseli 277 milyon TL'ye satın aldı...

Kiler GYO'dan Eyüpsultan Belediyesi'nin Kemerburgaz Mithatpaşa'daki arsasına 227 milyon TL'lik teklif! 

Kiler GYO, Eyüpsultan Belediyesi tarafından satışa sunulan Kemerburgaz Mithatpaşa Mahallesi 558 ada 3 parseldeki arsanın satış ihalesine katıldı. Peki Kiler GYO kaç lira teklif sundu? İşte ayrıntılar...

Pasifik GYO Kemerburgaz Mithatpaşa'daki arsa için 279.2 milyon TL peşinat ödedi!

Pasifik GYO, İstanbul Eyüpsultan ilçesi Kemerburgaz Mithatpaşa Mahallesi'ndeki arsa için satış sözleşmesi imzaladı. Sözleşme kapsamında 279 milyon 250 bin TL peşinat ödendi. 

Zonguldak Mithatpaşa Mahallesi'ndeki 8 vatandaşa tapuları teslim edildi!

Bir dizi temaslarda bulunmak için Zonguldak'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mithatpaşa Mahallesi'ndeki 8 vatandaşa tapularını teslim etti....

Adil Karaismailoğlu'ndan Haydarpaşa Garı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haydarpaşa Garı'na yönelik yaptığı açıklamada Haydarpaşa Gar Binası Ve Müştemilatı 2.Etap Restorasyonu'nun çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. 

Haydarpaşa Garı'nın akıbeti ne olacak?

Haydarpaşa Garı yangınının üstünden 10 yıl geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu son olarak "Haydarpaşa Garı, eski Türkiye'de kaldı. Yeni Türkiye'de Marmaray var" demişti. Haydarpaşa Dayanışması ise farklı düşünüyor. Peki 105 yıl boyunca İstanbul'a hizmet sunan Gar'ın akibeti ne olacak?

Zonguldak Mithatpaşa Tünelleri inşaatında sona gelindi!

Zonguldak’ta kent trafiğinin rahatlatılması için 2013 yılında yapımına başlanan Mithatpaşa Tünelleri inşaatında sona yaklaşıldı. Tünellerle beraber 30 dakikalık ilçe yolu 5 dakikaya düşecek.

DentGroup Bakü ve Sakarya'da klinik açacak! 

DentGroup Diş Klinikleri Azerbaycan Bakü ve Sakarya'da açılması planlanan yeni iki klinik ile toplam klinik sayısı 22’ye ulaştı.  

Sosyal medyada 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi!

Hakkında otel olacağı iddiaları bulunan Haydarpaşa Garı için sosyal medya üzerinden 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi geldi. 

Radisson Hotel Group Türkiye’deki 25'nci otelini Sakarya'da açtı!

Radisson Blu, Türkiye’nin kuzey batısında yer alan Sakarya'da Türkiye'deki 25'nci otelini açtı. Radisson Blu Hotel Sakarya resmen hizmete açıldı...

sakarya mithatpaşa garı son durum Haberi

sakarya mithatpaşa garı son durum


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’la görüştü. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Başkan Toçoğlu, “Genel Müdürümüz ile Ada Treni ve bu konuyla ilgili yaşanan gelişmeleri görüştük. Ayrıca Mithatpaşa’daki mevcut gar ile ilgili ya da Maltepe’nin altındaki alana yeni bir gar binası kazandırılması konusunda görüşmelerde bulunduk. Amacımız Sakarya için en iyisini ortaya koymaktır” diye konuştu.

Sakarya için en iyisi


Başkan Toçoğlu konuyla ilgili olarak, “Mevcut gar binasının korunması konusunda kesinlikle mutabıkız. Bu alan aynı zamanda şehrin belleğinde önemli bir yere sahip. Bu nedenle alandaki kültürel izlerin silinmesine asla sıcak bakmıyoruz. TCDD ile bu konuda uyum içerisindeyiz. Gar ile Mithatpaşa arasına yeşil alan, yürüyüş yolları, rekreasyon alanları olan yeni bir yaşam alanı kazandırılmasını görüşüyoruz. Amacımız Sakarya için...