04 / 05 / 2024

sakarya mülteci çocuklar için okul

sakarya mülteci çocuklar için okul

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karaman’da mülteci çocukların eğitimleri için kullanılacak okul projesinde incelemelerde bulundu.

Konutta en uzun kriz! Artık yabancı yatırımcı ile mülteci ayırt edilmeli!

Türkiye'den ev alan Rus vatandaşlarının sayısı yüzde 88 düştü. Alanya inşaat ve emlak sektörü temsilcileri, krizin büyüyerek sürdüğüne vurgu yaptı ve artık yabancı yatırımcı ile mültecinin ayırt edilmesi gerektiğini söyledi.

SED ödemeleri zamlı olarak güncellendi! SED yardımları ne zaman yatacak? 

2024 Şubat ayına yönelik olarak gerçekleştirilecek olan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı ödeme detayları, vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı, ailelere çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacı ile belli tarihlerde hesaplara yatırılmaktadır.

Sakarya'da 7 bin konut dönüşüm bekliyor!

Sakarya Müteahhitler Birliği tarafından gerçekleştirilen 4. Sektör Etkinliği'nde önemli açıklamalar yapan  Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak, Sakarya'da 7 bin konutun dönüşüm beklediğini söyledi.

İslam Memiş'ten kiracılara müjde! Kiralık sosyal konutlar geliyor! Tarih verildi, detaylar belli oldu!

Mülteci akınından dolayı yaşanan barınma kiriz kiralık konut fiyatlarını fırlattı. Altın ve para piyasaları uzmanı islam Memiş, TV 100'deki köşesinde kiralık sosyal konut projesini ele aldı. Peki kiralık sosyal konut nedir, ne zaman başlayacak?

Penti indirimlerinde neler var? Buna bakmadan alışverişe çıkmayın 28 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Okulların açılması için geri sayım başladı. Tüm aileler çocukları için okul alışverişine başladı. Ailelerin ise akıllarında ki en büyük soru işareti ucuz okul alışverişinin nereden yapılacağı. İşte 28 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Ev kiralarına yüzde 200 zam! 2 bin 500 liralık daire 7 bine dayandı işte kiraların en ucuz olduğu yerler

Geciken kentsel dönüşüm inşaatları, mülteci ve üniversite öğrencilerinin ev arayışlarıyla birlikte konut kiraları yüzde 200'e yakın arttı. Türkiye genelinde konut sıkıntısı son raddeye geldi.

Bakan Derya Yanık açıkladı: Destek ödemeleri artırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engelli ve yaşlı aylıkları, evde bakım yardımı ve çocuklar için yapılan SED ödemelerinin, uygulanan yükselişle hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını belirtti. 

Mersin'e 4 yeni millet bahçesi müjdesi!

Mersin yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Mersin'de de 4 millet bahçesi yapıyoruz ve yeşil alanlarımızı gençlerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza kazandırıyoruz" dedi.

Sakarya'da öncelik kentsel dönüşüm!

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak ve birlik yönetimi ile görüşen Başkan Ekrem Yüce, görüşme sonrası yaptığı açıklamada Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlandığını dile getirdi. 

Ekrem Yüce: Önceliğimiz depreme hazırlıklı bir şehir oluşturmaktır!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada, "Sakarya’mızı depremlere hazır bir şehir haline taşıyacağız” dedi.

Yunanistan yanan Moria kampı yerine kalıcı bir mülteci merkezi inşa edecek!

Yaklaşık olarak 13 bin kişinin kaldığı Moria kampında çıkan yangınlardan sonra sokaklarda sabahlayan mülteciler için yine Midilli Adası'nda kalıcı bir karşılama kampı yapılacak.

Gayrimenkulde intifa hakkı sahibi kira alabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper '66 yaşında emekli biriyim. Bir dükkanım var. Bu yerin intifa hakkını iki çocuğuma vermeyi düşünüyorum. Böyle bir durumda ilgili vergiler kime ait olur? Kira bedelleri bana mı ödenir, çocuklarıma mı?' sorusunu yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu: Kentimiz için deprem ve Kanal İstanbul önemli tehdit!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim zaferinin 1’nci yılında toplantı düzenledi. İmamoğlu, İstanbul için en önemli 3 tehditi; “deprem”, “mülteci meselesi” ve “Kanal İstanbul” dedi ve, "İzin veremeyiz, vermeyeceğiz” dedi...

sakarya mülteci çocuklar için okul Haberi

sakarya mülteci çocuklar için okul


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karaman’da mülteci çocukların eğitimleri için kullanılacak okul projesinde incelemelerde bulundu. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan’ın da yer aldığı incelemelerde Başkan Toçoğlu, yetkililerden çalışmalarda gelinen son nokta hakkında bilgiler aldı. Toçoğlu, merkezin tüm gereklilikleri ile birlikte çok güzel bir hale dönüştürüldüğünü ifade etti.


Eğitim Dönemine Yetişecek

Başkan Zeki Toçoğlu, “Bilidiği üzere İHH, KADEM ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte böyle önemli bir proje için adımlar attık. Kısa süre içerisinde çalışmalarımızı başlattık. Ara ara yapım çalışmalarını yerinde inceliyoruz. Hamdolsun şu an her şey istediğimiz gibi gidiyor. İnşallah yeni eğitim ve öğretim döneminde merkezimiz işlevsel hale gelecek. Şehrimizde sığınmacı olarak bulunan kardeşlerimiz için önemli bir adım atmış olacağız” diye konuştu.



Ağustos’un Sonunda...