07 / 05 / 2024

sakarya nehri kirliliği temizlenecekmi

sakarya nehri kirliliği temizlenecekmi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce yapımı tamamlanarak enerji üretimine başlayan Hidroelektrik Santrali, (HES) nehirdeki kirliliği de ortaya çıkardı. Nehirden her gün 3 kamyon çöp toplanıyor...

2024 çevre kirliliği cezaları belli oldu! Yüzde 58,46 zam!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2024 yılında çevreyi kirletenlere verilecek olan idari para cezaları belirlendi. İşte o cezalar...

Altın Emlak Sakarya Serdivan Temsilciliği'nin açılışı yapıldı!

Altın Emlak Türkiye'nin 25 ilinde 100 küsür temsilciliği ile faaliyetlerini sürdürüyor. Altın Emlak yeni temsilciliğini Sakarya Serdivan'da açtı.

Nur Fettahoğlu'na imar kirliliği suçlaması!

Oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşinin başı dedesinden kalma binalarıyla dertte. Fettahoğlu ve kardeşi yurt olarak kullanılan binayı imar affından yararlanarak tadilat ettirdi. Sonrasında ise kız kardeşler imar kirliliğine neden olmak suçundan ihbar edildi.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Sakarya Unkapanı Meydanı için düğmeye basıldı!

Sakarya Unkapanı Meydan projesi için çalışmalar başladı. Proje hakkında konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yakın zamanda inşaat temellerinin atılacağını belirtti. 

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi için geri sayım başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi'nin yayına başlamasının ardından işlevsizleşen ve görüntü kirliliği yaratan antenlerin kaldırılması için çalışmaların başladığını söyledi.

İş yerine dönüşen apartmanlarda 'gürültü' krizi!

İş yerine dönüşen apartmanlarda üst/alt kat komşunun iş yeri olması daha büyük sorun yaratabiliyor. Konutlarda gürültü kirliliği para cezası ise 1192 liradan, 1461 liraya çıktı.

Sakarya Unkapanı Meydanı’nda dönüşüm başlıyor!

Sakarya Unkapanı Meydanı için hazırlanan yeni projeyi açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Tarihi Uzunçarşı’nın kimliği ile uyuşacak, hemşehrilerimizin günlük yaşamlarında nefes alacağı Unkapanı Meydanı’nda dönüşüm için düğmeye bastık" dedi.

Sakarya Tramvay Projesi 14 Nisan'da ihaleye çıkıyor!

Yeni Cami ile Millet Bahçesi arasında hayata geçirilecek olan Sakarya Tramvay Projesi için 14 Nisan Salı günü ihaleye çıkıyor.

Uzmanlar uyarıyor: Deprem üfürükçüleri bilgi kirliliği yaratıyor!

Elazığ’daki depremin ardından uzman olmayan kişiler tarafından bilgi kirliliği yaratan açıklamaları yayılmış durumda. Ortaya atılan bu açıklamaları bilim insanları yorulmadı ve uyarılarda bulundu.

Reysaş GYO Sakarya'daki gayrimenkulü için Yapı Kayıt Belgesi aldı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde bulunan Sakarya İli Arifiye İlçesi 2587 Ada 46 Parsel için Yapı Kayıt Belgesi alındı...

Özel Sakarya Vatan Hastanesi 6.5 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Özel Sakarya Vatan Hastanesi icradan satışa çıkarıldı. Özel Sakarya Vatan Hastanesi için 6 milyon 500 bin TL bedel isteniyor. Satışa konu gayrimenkul için birinci satış günü 28 Şubat 2019 olarak belirlendi. 

sakarya nehri kirliliği temizlenecekmi Haberi

sakarya nehri kirliliği temizlenecekmi


Sakarya Nehri’nin çöplüğe dönmüş hali görenleri şaşırttı. Nehirden her gün 3 kamyon çöp toplanıyor.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce yapımı tamamlanarak enerji üretimine başlayan Hidroelektrik Santrali, (HES) nehirdeki kirliliği de ortaya çıkardı. Geyve bölgesinde özel bir şirkete ait HES ile Adasu HES arasında 60 kilometrelik alanda bulunan katı atıklar, Adasu HES'in regülatöründe toplanıyor. Buradaki atıklar Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) temizleme aracı ile toplanarak Katı Atık Depolama Sahası’na götürülüyor.


SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, yaptığı açıklamada, dünyadaki en çevreci HES örneklerini inceleyerek hayata geçirdikleri proje ile balık geçişleriyle, nehrin yatağını düzenlemesiyle, Sakarya Nehrine olumlu katkılar sağladıklarını söyledi. Keleş, "HES’in diğer olumlu katkısı da; nehrin 60 kilometrelik bölümündeki katı atıkların temizlenmesini sağlamasıdır." dedi. 


Nehirdeki katı atıkların temizlenmesi için özel bir...