26 / 07 / 2024

Sakaryadaki askeri fabrikanın özelleştirilmesi

Sakaryadaki askeri fabrikanın özelleştirilmesi

Maliye Hâzinesine ait ve Milli Savunma Bakanlığına tahsisli Sakarya Arifiye'deki askeri fabrika özelleştirme kapsam ve programına alındı. Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2019 tarihine kadar tamamlanacak...

1935'te Mecidiyeköy'deki ünlü fabrikanın karşısındaki arsanın metrekaresi 80 kuruşa satılık!

1935 yılında, İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü açık artırma ile arsa, bina ve arazileri açık artırma ile satılığa çıkarmış. Bunlardan biri de Mecidiyeköy'deki ünlü fabrikanın karşısındaki arsa...

Mahkemeden, Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı!

Mahkeme, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın ardından Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı verdi. İşte ayrıntılar..

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

Samandıra Askeri Havalimanı'nda son dakika gelişmesi! Millet bahçesi yapılacak!

İstanbul'daki Samandıra Askeri Havalimanı’nın 275 bin metrekare büyüklüğündeki bölümü Sancaktepe Belediyesi’ne tahsis edildi. Havalimanının geri kalan kısmında ne yapılacağı henüz belli olmadı...

Arnavutköy'de 754 bin metrekarelik askeri alanın imar planları değişti!

Arnavutköy'de TOKİ'ye ait it 754 bin metrekare büyüklüğünde askeri alan imara açıldı. Yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 

Tuzla İçmeler’deki askeri alanın plan değişikliğine itirazlar kabul edildi!

Tuzla ilçesi İçmeler Mahallesi'nde imara açılan 168 bin metrekare büyüklüğündeki askeri alanın planları, itirazlar üzerine yeniden değiştirildi. AVM, otel ve konut imarına açılan askeri alana itirazlardan sonra “park” ve “devlet ormanı” fonksiyonları ilave edildi. 

Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası için kamulaştırma talebi!

Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası geçtiğimiz günlerde 70 milyon TL'den satışa çıkarılmıştı. Satış kararını eleştiren İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Kültür Mirası Yönetimi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlknur Türkoğlu, fabrikanın kamulaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Tuzla'daki askeri alanın imara açılmasına tepki!

İstanbul Tuzla ilçesi Aydınlı ve İçmeler mahallelerinde yer alan askeri alanın bir bölümü yapılaşmaya açılıyor.

Yerli otomobil fabrikasının inşaatında son durum ne?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Gemlik Tesisi’nde başlayan inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Fabrikanın boyahane, enerji, gövde ve giriş binalarının altyapı çalışmaları tamamlandı. 

Beşiktaş’taki askeri lojmanların planları değiştirildi: AVM ve rezidans mı yapılacak?

Jandarma Genel Komutanlığı’nın TOKİ’ye devrettiği Beşiktaş Ortaköy’deki askeri lojmanların olduğu yaklaşık 20 dönümlük arazinin imar planları Emlak Konut GYO tarafından değiştirildi. Arazide, AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek. 

Yerli oto fabrikasının inşaatında 5 bin kişi çalışacak!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından yerli otomobilin üretileceği fabrikanın bu ay başlayacak üst yapı inşaatında 5 bin kişinin istihdam edileceği açıklandı.

Yerli otomobil fabrikasının inşaatı 12 ayda bitecek!

TOGG’un sosyal medya hesabından fabrikanın inşaatında gelinen son nokta dron ile görüntülendi. Yerli otomobilin üretileceği fabrikanın bu ay başlayacak üst yapı inşaatında da 5 bin kişinin çalışacağı belirtildi. 

Sakaryadaki askeri fabrikanın özelleştirilmesi Haberi

Sakaryadaki askeri fabrikanın özelleştirilmesi

Mülkiyeti Maliye Hâzinesine ait ve Milli Savunma Bakanlığına (MSB) tahsisli Sakarya ili, Arifiye ilçesi, Hanlıköy Mahallesi'nde yer alan 1.804.131 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ile üzerinde bulunan MSB Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü işletimindeki Fabrika özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararı kapsamında yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) kararı kapsamında özelleştirme ile hedeflenen genel amaçların karşılanmasının yanı sıra; milli savunma sanayinde İlke kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasının sağlanması ile fabrikanın işletme verimliliğinin artırılması ve yeni iş/üretim imkânları oluşturmaya yönelik yatırımların özel lektör tarafından yapılması amaçlandı.

Özelleştirme uygulamasının, işletme haklarının verilmesi yöntemiyle gerçekleştirilmesi / işletme hakkı süresin 25 yıl olarak belirlenmiş olup, özelleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar Fabrikanın MSB Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 1. Ana...