02 / 07 / 2024

sakin şehir halfeti güney kore tanıtımı

sakin şehir halfeti güney kore tanıtımı

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi, küreselleşmenin şehirlerin dokusunu, yaşam tarzının standartlaşmasını ve yerel özelliklerinin ortadan kalkmasını engellemek için oluşturulan (sakin şehir) ağına 2013 yılında katılmaya hak kazanmıştı...

Antalya'ya deprem uyarısı: Kahramanmaraş ve Van depremleriyle aynı ivmeye sahip deprem olabilir! 

Uluslararası Cittaslow Birliği'nin 'sakin şehir' listesinde olan Antalya'nın Finike ilçesine deprem uyarısı geldi. Prof. Dr. Nihat Dipova, zeminde sıvılaşmaya ve 2,5 kat zemin büyütmesine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İzmir, ilk sakin büyükşehir olacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'i dünyanın ilk Sakin Şehir'i yapma amacı Uluslararası Cittaslow Birliği tarafından desteklendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi "Cittaslow Destekçisi" unvanını aldı. Soyer, ilk Sakin Büyükşehir olmak için yola çıktıklarını belirtti.

Kavak ağacının gövdesine inşa edilen 13 metrekarelik ahşap pansiyon yoğun ilgi görüyor!

Artvin'in "sakin şehir" unvanlı ilçesi Şavşat'ta, Cihat ve Filiz Küçükaltun çiftinin kavak ağacı gövdesine inşa ettiği ahşap ev yoğun ilgi görüyor.

Mudurnu devre mülk projesinin tarihi dokuya uymadığı iddiası!

Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl: "Bu binaların mimari yapısı vadinin içerisinde, 'sakin şehir Mudurnu' ile alakası yok" diye açıklama yaptı. 

Şanlıurfa Halfeti'de kaçak yapıya geçit yok!

Kaçak yapı mücadelesine hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Halfeti'deki kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Halfeti İncisu Sosyal Tesisleri açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Halfeti yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir bu kapsamda İncisu Sosyal Tesisleri'ni hizmete açtı.

Şanlıurfa Halfeti Semt Pazarı açıldı!

Şanlıurfa'da vizyonel projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, her ilçeye modern semt pazarı kazandırma çalışmaları çerçevesinde Halfeti'ye yaptırdığı semt pazarının açılışını gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Halfeti'ye 43 bin metrekarelik mesire alanı!

Şanlıurfa kent merkezi ve ilçelerde büyük projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Halfeti'ye 43 Bin metrekarelik mesire ve yeşil alan kazandırıyor.

Şanlıurfa'daki asırlık konak otel oldu!

Şanlıurfa'nın "sakin şehir" unvanlı Halfeti ilçesinde yaşayan avukat Emine Canan Onur, bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla satın aldığı asırlık konağı otele dönüştürdü.

Şanlıurfa Halfeti'ye yüzen köprü geliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Halfeti’nin doğal güzelliklerini ve eşsiz kültürel yapısını daha da ön plana çıkaracak çalışmalara imza atarak Halfeti'ye modern marina, yüzen köprü ve yeni otopark kazandırıyor.

Halfeti Semt Pazarı açılış için gün sayıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından her ilçede başlatılan semt pazarları çalışmaları kapsamında Halfeti'de büyük ölçüde yol kat eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Semt pazarını ilerleyen günlerde hizmete açmayı planlıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir'den ilçelere modern semt pazarları!

Şanlıurfa’da projeleri birer birer hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Akçakale, Birecik, Ceylanpınar, Halfeti ve Viranşehir’deki semt pazarı inşaat çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir Güzelkent Konutları'nda teslimler 2017'de!

Sönmezoğlu A.Ş.'nin Seferihisar Sığacık yolu üzerinde yapımına başladığı Güzelkent Konutları, Sakin Şehir felsefesine uygun mimari özellikleri ve yüksek yaşam kalitesi ile büyük ilgi görüyor. Projede teslimlerin 2017'de yapılması planlanıyor.

sakin şehir halfeti güney kore tanıtımı Haberi

sakin şehir halfeti güney kore tanıtımı


Halfeti Kaymakamı Mehmet Keklik, Sakin Şehir seçilen Halfeti’yi Güney Kore’de tanıttı. Yurtiçi teknik incelemelerinin ardından ikinci teknik inceleme ise Kaymakam Mehmet Keklik ve beraberindeki 9 kişilik ekip ile Güney Kore’de gerçekleştirilmiş olup; burada bulunan sakin şehirlerde gerekli görüşmeler ve incelemeler yapıldı.


Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi, küreselleşmenin şehirlerin dokusunu, yaşam tarzının standartlaşmasını ve yerel özelliklerinin ortadan kalkmasını engellemek için oluşturulan (sakin şehir) ağına 2013 yılında katılmaya hak kazanmıştı. Kaymakamlık GAP İdaresi Başkanlığı ile birlikte Halfeti’de yavaş turizmin geliştirilmesi adında bir proje yürütülmekte ve yürütülen bu proje kapsamında yurt içi ve yurt dışında bulunan 'cittaslow' kentleri ile temas sağlanarak, ilçeye bu yönde ne gibi katkılar sağlanabileceği araştırılmakta ve gerekli teknik raporlar hazırlanarak yürütülecek projeler şekillendirilmektedir.


Kaymakam Mehmet Keklik yaptığı açıklamada, "Güney Kore’de Jeonju, Damyang...