19 / 07 / 2024

sakin şehir konsepti

sakin şehir konsepti

Doğanın koynunda bir yaşam sürmek isteyenler, Seferihisar Belediyesi'nin mücavir alanı içindeki Bahçeşehir Arsaları'nı tercih ediyor. Bahçeşehir Arsaları, İzmir-Seferihisar Karayolu üzerinde, şehir merkezine yürüyüş mesafesinde bulunuyor

Nef'ten yaza özel fırsat! Nef Arsa Taraklı'da 29 bin TL taksitle!

Yaza özel fırsatın sunulduğu Nef Arsa Taraklı'da 29 bin TL taksitle arsa sahibi olunabiliyor. Butik tasarımı ile dikkat çeken Nef Arsa Taraklı, sakin şehir ödüllü Sakarya'da yer alıyor.

Antalya'ya deprem uyarısı: Kahramanmaraş ve Van depremleriyle aynı ivmeye sahip deprem olabilir! 

Uluslararası Cittaslow Birliği'nin 'sakin şehir' listesinde olan Antalya'nın Finike ilçesine deprem uyarısı geldi. Prof. Dr. Nihat Dipova, zeminde sıvılaşmaya ve 2,5 kat zemin büyütmesine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Dap Gayrimenkul'den Ataşehir'e yeni proje geliyor! Sağlıklı ev konsepti Ataşehir'e taşınıyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Ataşehir ihalesine en yüksek teklifi DAP Gayrimenkul Geliştirme verdi. İşte söz konusu ihale ile ilgili merak edilen detaylar...

İzmir, ilk sakin büyükşehir olacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'i dünyanın ilk Sakin Şehir'i yapma amacı Uluslararası Cittaslow Birliği tarafından desteklendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi "Cittaslow Destekçisi" unvanını aldı. Soyer, ilk Sakin Büyükşehir olmak için yola çıktıklarını belirtti.

Tekirdağ Şehir Hastanesi bugün açılıyor!

Tekirdağ’da 1.5 milyar TL’ye akıllı bina konsepti ile yapılan şehir hastanesi bugün açılıyor.

Kavak ağacının gövdesine inşa edilen 13 metrekarelik ahşap pansiyon yoğun ilgi görüyor!

Artvin'in "sakin şehir" unvanlı ilçesi Şavşat'ta, Cihat ve Filiz Küçükaltun çiftinin kavak ağacı gövdesine inşa ettiği ahşap ev yoğun ilgi görüyor.

Mudurnu devre mülk projesinin tarihi dokuya uymadığı iddiası!

Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl: "Bu binaların mimari yapısı vadinin içerisinde, 'sakin şehir Mudurnu' ile alakası yok" diye açıklama yaptı. 

Verim akıllı şehir konseptiyle artacak!

Akıllı şehir konsepti ile verimliliğin artırılması ve iş gücünün genişletilmesi amaçlanıyor. Akıllı şehir uygulamaları için yapılan global harcama 2018 yılında 80 milyar doları bulacak.

TOKİ Kayaşehir kuraları çekiliyor!

Yatay mimari ve mahalle konsepti ile inşa edilen TOKİ Kayaşehir projesinin kura çekilişi bugün yapılıyor.

15 soruda TOKİ Kayaşehir 2018 projesi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul Kayaşehir’de yatay mimari ve mahalle konsepti ile orta gelirli aileler için 605 yeni konut inşa edecek. 

TOKİ Kayaşehir başvuruları ne zaman?

TOKİ, İstanbul Kayaşehir’de yatay mimari ve mahalle konsepti ile orta gelirli vatandaşlar için yeni konutlar hayata geçiriyor. Peki, TOKİ Kayaşehir başvuruları ne zaman?

Yeni şehir konsepti ile 5 ilçe taşınacak!

Sabah Gazetesi'nin düzenlemiş olduğu Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'na  Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'de katıldı. 

TOKİ Kayaşehir'de 36 bin TL peşinatla ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ tarafından İstanbul Kayaşehir'de Mahalle konsepti ile tasarlanan 1.892 konut satışa çıkarıldı. Başvuruların tamamlandığı TOKİ projesinin kura çekilişi 4 Ekim'de noter huzurunda gerçekleşecek.

sakin şehir konsepti Haberi

sakin şehir konsepti



Türkiye’nin ilk sakin şehri Seferihisar’da tamamen “Sakin Şehir” konseptiyle geliştirilen “Bahçeşehir Projesi”nde doğaseverler bir araya geliyor. Şehirden büyük kaçış, bir başka deyiş ile doğaya dönüşün hızlandığı günümüzde, doğaseverlerin büyük bir arayış içinde oldukları biliniyor. Biz de Eskidji Gayrimenkul tarafından geliştirilen “Bahçeşehir Arsaları Projesi” üzerine Eskidji Gayrimenkul İzmir Bölge Ortağı Ali Erten’den sizin için bilgi aldık.


Bahçeşehir’in toplam 310 bin 800 metrekarelik alanda 133 adet konut imarlı arsadan oluştuğunu bildiren Erten, 133 konut parselinden 82’sinin sahiplerini bulduğunu söyledi. Erten; yaşam kalitesinden ödün vermeden ve hatta teknolojiyi reddetmeden doğal ortamda yaşamak, ürettiklerini tüketmek, sağlıklı beslenmek, çocukları unutulan komşuluk kültürü ile büyütmek için bu projeyi geliştirdiklerini söyledi. Projeye başlarken bu ve buna benzer özlemlere yanıt vermek istediklerini belirten Erten, bizlere de “iyi ki...