25 / 07 / 2024

sakin şehir taraklı

sakin şehir taraklı

Türkiye'nin sakin şehirlerinden Taraklı'da Askon Grup'un 400 milyon TL yatırım bedeliyle yükselen Taraklı Termal projesi, üç nesli bir arada ağırlayarak Türkiye'deki "termal tatil" algısını değiştirmeyi hedefliyor.

Taraklı'da tarihi kerpiç evler restore ediliyor!

Sakarya'nın reklam filmlerinin çekildiği 'Sakin şehir' Taraklı İlçesi' nde her biri 100-150 yıllık olan kerpiç evler ve tarihi yapılar, turizm amaçlı kullanılmak için restore ediliyor....

Nef'ten yaza özel fırsat! Nef Arsa Taraklı'da 29 bin TL taksitle!

Yaza özel fırsatın sunulduğu Nef Arsa Taraklı'da 29 bin TL taksitle arsa sahibi olunabiliyor. Butik tasarımı ile dikkat çeken Nef Arsa Taraklı, sakin şehir ödüllü Sakarya'da yer alıyor.

Antalya'ya deprem uyarısı: Kahramanmaraş ve Van depremleriyle aynı ivmeye sahip deprem olabilir! 

Uluslararası Cittaslow Birliği'nin 'sakin şehir' listesinde olan Antalya'nın Finike ilçesine deprem uyarısı geldi. Prof. Dr. Nihat Dipova, zeminde sıvılaşmaya ve 2,5 kat zemin büyütmesine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İzmir, ilk sakin büyükşehir olacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'i dünyanın ilk Sakin Şehir'i yapma amacı Uluslararası Cittaslow Birliği tarafından desteklendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi "Cittaslow Destekçisi" unvanını aldı. Soyer, ilk Sakin Büyükşehir olmak için yola çıktıklarını belirtti.

Kavak ağacının gövdesine inşa edilen 13 metrekarelik ahşap pansiyon yoğun ilgi görüyor!

Artvin'in "sakin şehir" unvanlı ilçesi Şavşat'ta, Cihat ve Filiz Küçükaltun çiftinin kavak ağacı gövdesine inşa ettiği ahşap ev yoğun ilgi görüyor.

Mudurnu devre mülk projesinin tarihi dokuya uymadığı iddiası!

Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl: "Bu binaların mimari yapısı vadinin içerisinde, 'sakin şehir Mudurnu' ile alakası yok" diye açıklama yaptı. 

Sakarya Taraklı Kentsel Tasarım Projesi tamamlandı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve MARKA işbirliğiyle hayata geçirilen “Kentsel Tasarım Rehberi” projesi için çalışmalar tamamlandı. MARKA yetkilileri, Taraklı’daki sokakları iyileştirecek.

Sakarya Taraklı Spor Tesisleri açıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Taraklı Spor Tesisleri gerçekleştirilen törenle vatandaşların hizmetine açıldı.

Sakarya Geyve ve Taraklı'ya 35 milyonluk yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediye Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı, toplantıda Geyve ve Taraklı yatırımları masaya yatırıldı.

Sakarya Taraklı'ya yeni saha müjdesi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Taraklı ilçesine kazandırılacak olan spor yatırımının ihalesi gerçekleştirildi.

Şanlıurfa'daki asırlık konak otel oldu!

Şanlıurfa'nın "sakin şehir" unvanlı Halfeti ilçesinde yaşayan avukat Emine Canan Onur, bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla satın aldığı asırlık konağı otele dönüştürdü.

Sakarya Taraklı'nın altyapısı yenileniyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Taraklı Kanalizasyon İnşaatı projesinde sona yaklaşıldığını açıkladı

İzmir Güzelkent Konutları'nda teslimler 2017'de!

Sönmezoğlu A.Ş.'nin Seferihisar Sığacık yolu üzerinde yapımına başladığı Güzelkent Konutları, Sakin Şehir felsefesine uygun mimari özellikleri ve yüksek yaşam kalitesi ile büyük ilgi görüyor. Projede teslimlerin 2017'de yapılması planlanıyor.

Sakarya Taraklı Meydanı'nda sona gelindi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Taraklı’da devam eden çevre, ulaşım, altyapı ve içme suyu yatırımlarını inceledi. İşte Taraklı yatırımlarında son durum...

sakin şehir taraklı Haberi

sakin şehir taraklı

İstanbul'a mesafe açısından yakın, hayatın sakin akışıyla da bir o kadar uzak olan Taraklı'yı hareketli günler bekliyor. Müdavimleri ilçenin tarihinin ne kadar eskiye dayandığını, Taraklı'nın Osmanlı'nın beylik olduğu dönemlerde aldığı ilk topraklardan olduğunu biliyor. Ancak bazı insanlar da Taraklı'yı 'Mümkünlü Köy"ünyer aldığı başrollerini Şener Şen ve Olgun Şimşek'in paylaştığı televizyon reklamı ile duydu. "Uluslarası sakin şehir (Cittaslow)" ağına giren Türkiye'deki 8 adresten biri de olan Taraklı'nın bu ismini ilçedeki halkın şimşir tarak ve kaşık yaparak geçinmesinden aldığı biliniyor. 


Mimarisi, tarihi ve doğasıyla adeta açık hava müzesini andıran bu ilçe Türkiye'nin enbüyükkapasiteli tatil köylerinden birine ev sahipliği yapacak. Bu tesisi hayata geçiren şirket ise Askon Grup Yatırım. Projelerini tamamen bir tatil köyü mantığıyla tasarladıklarını anlatan Askon Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı...