07 / 05 / 2024

Şal Sokak kentsel dönüşüm

Şal Sokak kentsel dönüşüm

Kentsel tasarım ve cadde yenilemelerinin bir yenisine daha imza atacaklarını duyuran Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Şal Sokak’ta kapsamlı bir dönüşüm başlatıyoruz. Güzergaha yeni bir yüz kazandıracağız" dedi

Sakarya için acil kentsel dönüşüm çağırısı! Yerel ve merkezi yönetimler bir araya gelerek hemen tedbir alınmalı!

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Ahmet Uçak, yerel ve merkezi yönetimlerin bir arada çalışarak kentsel dönüşüm gibi atılması gereken adımların atılması ve bir an evvel tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı. 

Ankara Saraçoğlu'ndaki kentsel dönüşüm projesi davalık oldu!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara'nın Saraçoğlu Mahallesi’nin mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden onay alınmadan kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmesini yargıya taşıdı. 

Beylikdüzü'nde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Beylikdüzü Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşümde riskli binaların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, kentsel dönüşüm çalışmalarında son durumu aktardı. 

Kentsel dönüşüm şartları nelerdir?

Riskli bölgelerde yer alan binaların yenilenmesi ve eski binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılmasına verilen çalışmaya kentsel dönüşüm denir. Peki, kentsel dönüşümde istenen şartlar neler? İşte kentsel dönüşüme dair bilinmesi gereken detaylar...

Çalışkan Kentsel Dönüşüm İnşaat Taahhüt Mühendislik Mimarlık Emlak Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çalışkan Kentsel Dönüşüm İnşaat Taahhüt Mühendislik Mimarlık Emlak Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Kenan Demir tarafından kuruldu.

CHP'den Romanlar kentsel dönüşüm süreçlerinde zorla tahliye edildi iddiası!

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) hazırladığı "Romanlar İçin Yoksulluk ve Ayrımcılık Kader Olmasın: En Canlı Renklerimiz Solmasın" adlı çalışmada kentsel dönüşüm süreçlerinde Romanların zorla tahliyeye maruz kalan dezavantajlı grupların başında geldiği iddia edildi.

Dönüşüme faizsiz kredi müjdesi!

Devlet, uzun bir zamandır üzerinde çalıştığı ‘kentsel dönüşümde faizsiz kredi desteği’ni 2020 yılında devreye alıyor. ​Kamuda yapılacak olan tasarruflar da kentsel dönüşüme kaynak olacak.

Gaziosmanpaşalılar evlerini 7 yıldır alamıyorlar!

İstanbul’da Gaziosmanpaşalılar, kentsel dönüşüm için yıkılan evlerinin 7 yıldır hala teslim edilmemesine tepki göstermek için Cumhuriyet Meydanı’nda toplandılar…

Beylikdüzü'nde kentsel dönüşüm çağrısı!

Beylikdüzü Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunda konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, kentsel dönüşüm çağrısında bulundu.

Folkart Yaka Evleri fiyat!

Folkart Yaka Evleri fiyat listesi haberimizde yer alıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen projede 130 konut ve 13 ticari alan bulunuyor. 

Kayseri Talas'ta kentsel dönüşüm kararı!

Kayseri Talas ilçesine bağlı Erciyes Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kararı alındı. Kentsel dönüşüm kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Kentsel dönüşümde yeni düzenleme KHK ile çıkarılabilir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Bakanlar Kurulu'nda ele alınan kentsel dönüşümle ilgili yeni düzenlemenin KHK ile çıkarılabileceğini söyledi.

Çamlıca'da imar planı değişikliği!

Üsküdar Çamlıca’da bulunan bir donatı alanı daha plan değişikliğiyle imara açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ‘doğal ve kentsel sit alanında’ yaptığı plan değişikliğiyle 2 bin 744 metrekarelik alanı ‘özel eğitim alanı’ ilan edildi.

Şal Sokak kentsel dönüşüm Haberi

Şal Sokak kentsel dönüşüm


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kentsel tasarım ve cadde yenileme çalışmalarının bir yenisinde daha çalışmaların başlatılacağını müjdeledi. Şehir merkezinde bulunan Şal Sokak’ta kapsamlı bir yenilemenin hayata geçirileceğini aktaran Toçoğlu, arterin yeni yüzüyle Sakaryalıların büyük beğenisini kazanacağını ifade etti.


Dönüşüm Başlıyor

Toçoğlu, “Daha önce kentsel tasarım ve cadde yenileme alanında birçok projeyi hayata geçirdik. En son Serpan Kafeler Caddesi’nde büyük beğeni kazanan bir çalışmaya imza attık. Şimdi şehir merkezi için yeni bir projemiz var. Şal Sokak’ta kapsamlı bir dönüşüm başlatıyoruz. Güzergaha yeni bir yüz kazandıracağız. Hem araç hem de yaya trafiğine açık olan güzergahtaki çalışmalarımız büyük beğeni kazanacak” diye konuştu.


Şal Sokağa Yeni Yüz

Bölgede hayata geçirilecek çalışmalara da değinen Başkan Toçoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Şal Sokak bilindiği üzere Dr. Nuri Bayar...