04 / 05 / 2024

Salda Gölü çalışmaları

Salda Gölü çalışmaları

Burdur Yeşilova'da beyaz kumsalı ve turkuaz rengi suyuyla "Türkiye'nin Maldivleri" olarak ünlenen Salda Gölü yakınında çevre düzenlemesi gerçekleştiren yüklenici firmanın alandan usulsüzce aldığı malzeme, hassas çalışmayla yerine bırakılıyor.

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Memurlara Temmuz'da yapılacak zam tutarı belli oldu! 3600 ek gösterge çalışmasıyla 14 bin lirayı aşacak

Milyonlarca memurun maşlarında ek artışlar sağlayacak 3600 ek gösterge çalışmalarından son düzlüğe girildi. Memurlar 3600 ek göstergenin çalışma barışını bozacak şekilde yasalaşmasından endişe ediyor. Öte yandan düzenlemeyle maaşlara yansıyacak zam oranı belli oldu.

Hükümetin 3600 ek gösterge çalışmasındaki maaş detayı ortaya çıktı! Devletin iki numaralı ismi açıkladı

Hükümet öğretmen, polis, hemşire din görevlisi gibi memurları ilgilendiren 3600 ek gösterge çalışmalarında sona doğru yaklaştı. Hemşireler, diğer sağlık bilimi lisansiyerleri de 3600 ek gösterge kapsamı içine alınacak. Çalışmadaki son durumu Binali Yıldırım açıkladı.

Murat Kurum: Salda Gölü çevresinde kaçak yapıları yıktık!

Salda Gölü ve çevresi aynı marmara denizi gibi Özel Çevre Koruma alanı olarak ilan edilmesine ilişkin Bakan Murat Kurum'dan açıklama geldi.

Türkiye'deki Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Türkiye genelinde ve İzmir'de Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Kamu binalarının depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları TBMM'de!

Kamuya ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çevre derneklerinden Salda Gölü'ndeki inşaat çalışmaları açıklaması!

Birinci derece doğal sit alanı olan Salda Gölü’ndeki çalışmalar gündemden düşmüyor. Gölün kıyısında hayata geçirilen millet bahçesinin korumak yerine yoğunluğu yükselteceği ifade ediliyor. 

Muğla Milas'taki eski tekel binasının güçlendirme çalışmaları mecliste!

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan eski tekel binasının güçlendirme çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Murat Kurum'dan Salda Gölü açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Kurum, "Salda Gölü'nden ev fotoğrafları geldi, onlar da oranın görüntüsüyle alakalı değildi." dedi.

Salda Gölü'nde son durum ne?

Türkiye'nin Maldivleri şeklinde ün kazanan Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde yapılan çalışmalar kapsamında halk plajına 2 adet cankurtaran kulesi yerleştirildi. Ayrıca sıfır atık yönetimi kapsamında da geri dönüşüm konteynerleri de koyuldu. 

Salda Gölü'nde yapılacak millet bahçesinde son durum ne?

Burdur Yeşilova’daki doğa harikası Salda Gölü çevresinde Millet Bahçesi çalışmalarında sona geliniyor. 9 adet bungalov tipi yapı, gölün çevresine yerleştirildi.

Salda Gölü'nde kıyıdan 500 metre geriye ahşap üniteler yerleştirildi!

Burdur'da "Türkiye'nin Maldivleri" olarak anılan Salda Gölü'nde, ziyaretçilerin günlük ihtiyaçları için yapılan ahşap üniteler, doğal dokuya zarar verilmemesi amacıyla kıyıdan yaklaşık olarak 500 metre geriye yerleştirildi.

Salda Gölü'ne otel yapılmasına onay verildi!

Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı onaylandı...

Salda Gölü çalışmaları Haberi

Salda Gölü çalışmaları

Beyaz kumsalı ve turkuaz rengi suyuyla "Türkiye'nin Malpleri" olarak ün kazanan Salda Gölü yakınında çevre düzenlemesi gerçekleştiren yüklenici firmanın alandan usulsüzce aldığı malzeme, hassas çalışmayla  yeniden yerine bırakılıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Salda Gölü'nde çevre düzenlemesi çalışmasını yürüten yüklenici firmanın göl kenarına yaklaşık olarak 800 metre uzaktaki bir noktadan iş makinesiyle alınan ve kamyonla taşınan malzemeyle tesviye çalışması yapması üzerine alanın eski durumuna getirilebilmesi amacıyla bilim insanlarının da yer aldığı bir çalışmalar başlattı.

Bakanlığın görevlendirdiği akademisyenlerden meydana gelen kurulun nezaretin yürütülen çalışmalarda, işçiler alandan alınan malzemeyi eski yerine taşımak amacıyla el arabası, kürek ve tırmıklarla hassas bir çalışma yapıyor. İş makinesi sokulmayan alanda görevli olan işçiler, bilim insanlarının kontrolü ve yönlendirmesiyle taşıdıkları malzemeyi Beyaz Adalar bölgesinde...