18 / 05 / 2024

salim taşçı konut enflasyonu açıklaması

salim taşçı konut enflasyonu açıklaması

Ankara’da her adını başı yükselen binalar, birçok yerde süren çok katlı inşaat projeleri ve her boş araziye dikilen rezidanslar, “Ankara’da bu kadar çok konuta ihtiyaç var mı?” sorusunu akıllara getirdi

Birleşik Krallık'ta konut kiraları yüzde 9,2 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut kiraları Mart ayında yıllık bazda yüzde 9,2 arttı.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da artış gösterdi. Halifax tarafından açıklanan resmi rakamlara göre fiyatlar Ocak ayına göre yüzde 0,4'lük bir artış gösterdi.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları ocak ayında yüzde 2,5 yükselişe geçti. Son bir yılda en büyük konut artışı yaşandı. 

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

Esenyurt'ta konut mağdurlarından eylem! '14 yıldır evimizi alamadık...'

Esenyurt'ta 14 yıldır tamamlanmayan sitenin önünde toplanan konut mağdurları, bir an önce mağduriyetlerin giderilmesini talep etti.

Onikişubat Belediyesi'nden Kahramanmaraş'ta konut imarlı arsa!

Kahramanmaraş İli Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş'ta yer alan konut imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 14 Aralık'ta yapılacak.

Sinop’ta konut satışında düşüş! Yüzde 2,8 azaldı!

Ekim ayında Sinop’ta 247 adet konut satılırken, konut satışları 2022’nin aynı ayına göre yüzde 2,8 oranında düştü.

Azerbaycan, Kahramanmaraş’ta konut ve okul inşa edecek! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türkiye ve Azerbaycan arasında, Kahramanmaraş’ta konut, ilköğretim okulu, anaokulu ve kültür merkezi yapımı konusunda iş birliği anlaşması imzalandı. Söz konusu anlaşma, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Birleşik Krallık'ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut kirasında Eylül ayında yüzde 5,7 ile yıllık bazda en büyük artış görüldü.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 14 yılın en sert düşüşü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları, geçen ay yıllık bazda yüzde 4,6 gerileme göstererek, son 14 senenin en sert düşüşünü kaydetti.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 artış gösterdi.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 12 senenin en büyük düşüşü!

İngiliz konut kredi kuruluşu Halifax Konut Fiyat Endeksi'ne göre, Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Haziran ayında yüzde 2,6 ile 2011 yılının Haziran ayından beri yıllık bazdaki en büyük düşüşü gösterdi.

salim taşçı konut enflasyonu açıklaması Haberi

salim taşçı konut enflasyonu açıklaması

Ankara’da her adını başı yükselen binalar, birçok yerde süren çok katlı inşaat projeleri ve her boş araziye dikilen rezidanslar… Ankara’da inşaat sektöründeki bu hızlı gelişme ve süren inşaat projeleri, “Ankara’da bu kadar çok konuta ihtiyaç var mı?” sorusunu akıllara getirdi. Konuyla ilgili  Gayrimenkul uzmanı Salim Taşçı, “Şu anda Ankara’da yaklaşık 15 bin konut fazlalığı var. Konut fiyatları şu anda çok yüksek ancak 3-5 yıl içinde fiyatlar düşecektir” dedi.


Son yıllarda ülkemizde artan inşaat sayısı, her yerde yükselen çok katlı rezidanslar, yapımı devam eden projelerle sürekli büyüyen genişleyen şehirler… Ankara da bu son yıllarda inşaat sektöründeki ivmeden pay mı aldı. Her yerde başlayan site inşaatları devam eden konut yapımları ya da bitmiş rezidanslar satışta hem de çok yüksek fiyatlarla.


Peki, şehir bu...