04 / 05 / 2024

Samanlı Tüneli hizmete girdi mi

Samanlı Tüneli hizmete girdi mi

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ve Körfez Geçiş Köprüsü projesi dahilinde yapımına geçen yıl başlanan Samanlı Tüneli tamamlandı. Türkiye’nin en uzun otoyol tüneli Samanlı'nın önümüzdeki yılın mart ayında hizmete girmesi planlanıyor.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Yeni Zigana Tüneli'nden 1 yılda 1 milyon 770 bin araç geçti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, geçen sene bugün hizmete açılan Trabzon'u Gümüşhane üzerinden Bayburt, Aşkale ve Erzurum'a bağlayan Avrupa'nın en uzun çift tüplü kara yolu tüneli Yeni Zigana Tüneli'nden 1 yılda 1 milyon 770 bin aracın geçtiğini duyurdu.

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Yenilenen Bolu Dağı Tüneli yarın trafiğe açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yıl içerisinde heyelan nedeni ile bir süre trafiğe kapalı olan Bolu Dağı Tüneli'nde çalışmaların tamamlandığını kaydederek, tünelin yarın hizmete açılacağını açıkladı.

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin 2026'da bitmesi hedefleniyor! 'Sarıyer’e ulaşım süresi 35 dakikadan 5 dakikaya inecek'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin tamamlanmasıyla birlikte şehir içi imar yolları baypas edileceğini ve Sarıyer'e ulaşım süresinin 5 dakikaya kadar ineceğini söyledi. Tünelin 2026 yılında hizmete açılacağını belirtti.

1,3 milyon yolcuya hizmet verecek Büyük İstanbul Tüneli 2028'de hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin 2028'de açılmasını planladıklarını ve 1,3 milyon yolcuya hizmet vereceği öngörüsünde bulunduklarını açıkladı.

Yeni Zigana Tüneli yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yarın hizmete açılacak olan Zigana Tüneli ile zamandan 92 milyon lira, akaryakıttan 180 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 272 milyon lira tasarruf sağlanacağını söyledi.

Antalya Demirkapı Tüneli 2022'de açılacak!

Antalya'nın İbradı ilçesindeki Akdağ'da inşaatı devam eden Demirkapı Tüneli 2022'de hizmete açılacak. 5 dakikada karasal iklimden Akdeniz iklimine geçişi sağlayacak 5 kilometrelik çift tüp şeklindeki Demirkapı Tüneli'nde, fiziki çalışmaların yüzde 80'i bitti. 

Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli açılıyor!

İnşasında Eyfel Kulesi'ndeki kadar, yaklaşık 7 bin ton çelik kullanılan Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli bugün gerçekleşecek törenle hizmete açılacak.

İstanbul'un 2 önemli karayolu tüneli 2019'da açılacak!

İBB’nin 23 milyar 800 milyon liralık 2019 Yılı Bütçesini Meclise sunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “2019'da 2 önemli karayolu tüneli hizmete açılacak" dedi.

Gali Zaho Tüneli 141 milyon dolara mal oldu!

Irak'ın Türkiye sınırındaki Habur Sınır Kapısı'na yakın Zaho ilçesi ile Duhok ilini birbirine bağlayan Gali Zaho Tüneli, hizmete açıldı. Limak’ın inşa ettiği tünel sonrası Türkiye-Irak arasında yumuşa sinyalleri var.

Zaho Tüneli hizmete açıldı!

Irak'ın Türkiye sınırındaki Habur Sınır Kapısı'na yakın Zaho ilçesi ile Duhok ilini birbirine bağlayan 3 bin 600 metre uzunluğundaki "Gali Zaho Tüneli" Limak İnşaat tarafından inşa edildi. Tünel dün yapılan törenle hizmete açıldı.

Zigana Tüneli 2021 yılında hizmete girecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Zigana Tüneli’nde çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade ederek, hedeflerinin 2020 yılında ışığı görmek ve 2021 yılında da tüneli hizmete açmak olduğunu dile getirdi. 

Alacabel Tüneli 2019'da hizmete açılacak!

Antalya-Konya karayolu üzerinde yapım çalışmaları devam eden 7 bin 300 metre uzunluğundaki Alacabel Tüneli, Toroslarda kış aylarında etkili olan tipi ve buzlanma nedeniyle yaşanan çileli yolculuğa son verecek.

Ovit Tüneli’yle 138 yıllık hayal gerçek oldu!

Ovit Tüneli’nin hizmete açılmasıyla 138 yıllık hayal gerçek oldu... 14 kilometrelik yolu, 11 dakikada alan vatandaşlar, “Biz hizmet edenlerle beraber yürürüz, yıkmak isteyenlerle değil” diye konuştu.

Samanlı Tüneli hizmete girdi mi Haberi

Samanlı Tüneli hizmete girdi mi


Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ve Körfez Geçiş Köprüsü projesi dahilinde yapımına geçen yıl başlanan Samanlı Tüneli tamamlandı. Türkiye’nin en uzun otoyol tüneli Samanlı'nın önümüzdeki yılın mart ayında hizmete girmesi planlanıyor. Altınova'dan girişi, Orhangazi’ye bağlı Ortaköy'den ise çıkışı olacak Samanlı Tüneli’nde inşaat çalışmaları tamamlandı. 3 bin 591 metre uzunluğundaki tünelde çalışmalar hem Altınova tarafından hem de Orhangazi tarafından çift yönlü yürütüldü. Önümüzdeki aylarda açılışının yapılacağı tünelin, 2016 yılının Mart ayında hizmete girmesi öngörülüyor. Tünelin Avrupa standartları ve ölçülerinde yapıldığını belirten yetkililer, “Proje kapsamında tünele döşenen son teknoloji sayesinde oluşabilecek her türlü olumsuzluğa karşı önlemler alındı. Biz bunu ‘akıllı tünel’ olarak tarif edebiliriz” diye konuştu. Yetkililer, tünelin tamamlanmasıyla Bursa ile İstanbul’un birleşeceğini, İstanbul-Bursa arasının 1 saate, Bursa-İzmir arasının ise 2 saate ineceğini kaydetti.


Otoyol...