04 / 05 / 2024

Samanlı Tüneli inşa

Samanlı Tüneli inşa

Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yollan Dahil) Otoyol Projesi" kapsamında yapımı süren 3 bin 510'ar metre uzunluğundaki iki tüpten oluşan Samanlı Tüneli'nin, yüzde 50'sinin tamamlandığı bildirildi...

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin açılış tarihi belli oldu! İki yer arası süre 30 dakika kısalacak!

İstanbul'a Sarıyer-Kilyos tüneli geliyor.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli'ninin açılışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk-İş açıkladı: Açlık sınırı, asgari ücreti geçti! İşte son rakamlar...

Türk-İş'in açıklamasına göre; 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 8.864 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 28.875 TL'ye yükseldi. İşte detaylar...

TÜİK'in hesaplamadığı enflasyon farkı ortaya çıktı! Asgari ücretlinin kaybı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) artık enflasyon rakamlarının hesaplanmasında madde sepetini kullanmama kararı aldı kurum bunun yerine endeks açıklayacak. TÜİK'in açıklamadığı enflasyon sepeti CHP tarafından hesaplandı. Asgari ücretlinin alım gücündeki kayıp rakamlarla ortaya konuldu.

TÜİK verileri açıkladı! Tarımsal girdi enflasyonunda yeni zirve!

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, tarım GFE aylık yüzde 7,45, yıllık ise yüzde 117,31 artarak rekor tazeledi.

Umman’da fabrikaları Türkler inşa edecek!

Umman ile protokol anlaşması imzalayan Gebze OSB ülkede 11 milyar dolar yatırımla sanayi bölgesi inşa edecek. 

Honaz Tüneli inşaatında bulundu! Güzergah değiştirildi!

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde inşaatına devam edilen Honaz Tüneli'nin bağlantı yolu güzergahında 2 bin yıllık yerleşim yeri bulundu. Projenin güzergahı değiştirildi.

Kızılcahamam Tüneli açılıyor!

7.4 milyon lira tasarruf sağlanması hedeflenen Kızılcahamam Tüneli'nin açılışı gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışta önemli açıklamalarda bulundu...

Kepez'e 'dünya' kütüphanesi inşa edilecek!

Kepez Belediyesi, dört kütüphane projesinin en büyüğünün de yapımına başlıyor. Kütüphane, Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi'nin inşa edildiği arazinin yanında yer alan 6 bin 500 metrekare büyüklüğüne sahip belediye kültürel tesis alanında yapılacak.

Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli yarın açılıyor!

Elazığ ile Malatya'nın ulaşım ihtiyacını karşılayacak olan 5 bin 155 metre uzunluğundaki "Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli"nin açılışı yarın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek. 

Kandilli Rasathanesi yapı laboratuvarı Cumhurbaşkanlığı bütçesiyle inşa ediliyor!

Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi Kampüsü'ne yapılacak olan yapı laboratuvarının Cumhurbaşkanlığı bütçesiyle inşa edileceğini açıkladı. 

Kızılcahamam Tüneli inşaatında sona gelindi!

Yapımı devam eden Kızılcahamam Tüneli inşaatı ve Ankara-Kazan  yol yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 68'i tamam!

Doğu Karadeniz Bölgesi'ni Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun geçtiği güzergahta inşa edilen, tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise 14,5 kilometreyle en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli inşaatının yüzde 68´i tamamlandı...

Bulgaristan'ın tünel inşaatı ihalesine 3 Türk şirketten teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında yapılacak karayolu tüneli inşaatı için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de yer alıyor. 

Samanlı Tüneli inşa Haberi

Samanlı Tüneli inşa

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yalova Valisi Esengül Civelek ve Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü İsmail Kartal ile ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla tünelin Orhangazi çıkışında düzenlenen yemekte, Türkiye adına tarihi bir anın yaşandığını, otoyol üzerindeki Samanlı Tüneli'nin yarısının tamamlandığını bildirdi.  Çalışmaları yerinde görmek, varsa ihtiyaçlarını gidermek için bir araya geldiklerini ifade eden Harput, şunları kaydetti: "Ülkemizin 6,3 milyar dolarlık en büyük otoyol projesi. 


İstanbul ile Bursa arası bir saate düşüyor. Yani İstanbul ile Bursa bütünleşiyor. İstanbul-İzmir arasını 2,5-3 saate indiriyor. Bu, muhteşem bir olaydır. Türkiye tarih yazmaya devam ediyor. İstanbul'un dünya başkenti olma yolunda hızla gelişmesini göz önüne alırsak bu yol bağlantısının bölgenin gelişmesi adına ekonomik ticari, turistik çok yönlü ne kadar etki edeceğini hepimiz görüyoruz." 


YATIRIM MALİYETİ 50 ÜLKENİN...