28 / 04 / 2024

Samsun Ambarköy Açık Hava Müzesi

Samsun Ambarköy Açık Hava Müzesi

Samsun'un Ladik ilçesinde vatandaşların hibe ettiği ambarlarla kurulan ve dünyada tek olduğu bildirilen "Ambarköy Açık Hava Müzesi" çalışmaların tamamlanmasıyla turizme kazandırılacak. Altyapısına 100 bin TL harcanan müzede tarihi eser, alet ve eşyalar sergileniyor.

Samsun Büyükşehir'den satılık 3 arazi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kavak Karadağ'da yer alan 3 adet araziyi satışa çıkardı. Arazilerin alanları 16 bin 753 metrekare ile 31 bin 263 metrekare arasında değişiyor.

Samsun Büyükşehir'den satılık iş yeri!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun İlkadım'da yer alan iş yerini satışa çıkardı. İş yerinin satış ihalesi 23 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Samsun Büyükşehir 345 milyon 154 bin TL'ye 12 kat konut imarlı arsa satacak! 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum'da yer alan 19 bin 723 metrekare alana sahip arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa 12 kat konut imarlı olarak belirtildi.

Samsun Büyükşehir 8 taksitle bina ve arsa satacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum'da yer alan bina ve arsayı 8 taksitle satışa çıkardı. İşte ihale ile ilgili detaylar...

Samsun Büyükşehir, Atakum'da bina ve arsa satacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Samsun Atakum'da yer alan bina ve arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkul ve arsanın yüz ölçümü 3 bin 421 metrekare olarak açıklandı.

Samsun Büyükşehir imarlı arsa satacak! İhalesi 28 Temmuz'da!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Tekkeköy'de yer alan arsayı satışa çıkardı. 17 bin 433 metrekarelik arsanın satış ihalesi 28 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.

Samsun Büyükşehir, ticaret-sağlık tesisi ve turizm alanı imarlı arsa satacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun İlkadım'da yer alan imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsa 1.148 metrekare alana sahip.

Samsun Büyükşehir Belediyesi 36 taksitle konut imarlı arsa satacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum Balaç'ta yer alan arsayı satışa çıkardı. İşte detaylar...

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden satılık arsa fırsatı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Çarşamba Eğercili Mahallesi'nde yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. İşte merakla beklenen ihale ile ilgili detaylar...

Samsun Büyükşehir Belediyesi akaryakıt istasyonu satıyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun İlkadım Kıran'da yer alan akaryakıt ve LPG istasyonunu satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Samsun Büyükşehir 15.3 milyon TL'ye sağlık tesis alanı imarlı arsa satıyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun İlkadım'da yer alan arsayı 15 milyon 255 bin 600 TL bedelle satışa çıkardı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Yabancılar Pazarı esnafından kira almayacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde faaliyet göstermeyen Yabancılar Pazarı esnafından kira  alınmayacağını açıkladı. 

Samsun Büyükşehir'den 15.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlkadım ilçesinde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 15 milyon 255 bin 600 TL olarak belirlendi. 

Samsun Ambarköy Açık Hava Müzesi Haberi

Samsun Ambarköy Açık Hava Müzesi

Kahvehanesinden camisine, hanından müzesine kadar her şeye sahip olan köy, geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi görüyor. Turizm yatırımları kapsamında Ambarköy'e büyük önem veren Samsun Büyükşehir Belediyesi, çalışmaların tamamlanmasıyla buram buram tarih kokan bu açık hava müzesini turizme kazandırıyor.


Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin sürdürdüğü yatırımlar ve hayata geçirdiği projeler ile ilçelerdeki değişim ve gelişim baş döndürücü hızla sürüyor. Alt yapı sorunları süratle çözüme kavuşurken, üst yapı yatırımları ile de ilçeler adeta çağ atlıyor. İlçe ekonomilerini geliştirmek amacıyla kırsal desteklerin yanı sıra tarihi, doğal ve kültürel potansiyellerini turizme kazandırmaya çalışan Samsun Büyükşehir Belediyesi, 5000 yıllık köklü bir tarihe sahip Ladik'in yerleşik hayat kültürünü ambarlardan kurulan köyde yaşatıyor.


Köylülerden hibe alan Ladik Kaymakamlığı'nın 2 km uzaklıktaki 14 bin metrekarelik alanda kurduğu Ambarköy, ahşap mimarisi açısından...