28 / 04 / 2024

Samsun Büyükşehir Belediyesi Yabancılar Pazarı esnafından kira almayacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Yabancılar Pazarı esnafından kira almayacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde faaliyet göstermeyen Yabancılar Pazarı esnafından kira  alınmayacağını açıkladı. 



Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı Ömer Halisdemir Toplantı Salonu'nda yapıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; toplantıda koronavirüs döneminde yapılan önlemler konuşuldu. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Yabancılar Pazarı esnafından kira almayacak!

ESNAFA DESTEK 

“Pandemi sürecinde kapalı olan kahvehane, kafe, dışarıya servis yapmayan lokanta esnafına düzenli nakdi yardım ve maddi durumu olmayan öğrencilerin YKS ücretlerinin ödenmesi" maddesi ile ilgili konuşan Başkan Demir, “Mağdur durumda olan ailelerin çocuklarının harçlarıyla ilgili zaten ödeme yapıyoruz. Bunun için ilave bir karara gerek yok. Esnafla ilgili de hükümetimiz gerekli çalışmaları yapıyor ve etkin bir şekilde günü gününe esnafımızın durumunu birçok destekle birlikte takip ediyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak pandeminin başından beri tüm belediyeyle ilgili ödeme yükümlülüğü olan insanlarımızın yardımına koşuyoruz. Gerek dolmuş hat kiralarıyla ilgili aldığımız kararla kirada almıyorduk. Yabancılar Pazarı’nda da kapalı oldukları dönemde kira almıyoruz. Su faturaları noktasında da ödeme durumu olmayan insanlara bir işlem yapılmıyor. Mağdur olsun veya olmasın ödeme durumu olmayan, su faturasını ödeyemeyecek olanların faturalarını belediye olarak biz ödüyoruz. Özellikle Sosyal İşler Daire Başkanlığımıza müracaatta bulunan vatandaşlarımızın hiçbir haklı talebi geri çevrilmiyor. Şuanda Türkiye’de yerel yönetimler olarak bu konuyu en etkin şekilde mağdur olan vatandaşlarımıza destek veren belediyelerden biriyiz” dedi.

Gaziantep Nizip Belediyesi'nden kiracılarına müjde!


Geri Dön