30 / 07 / 2024

samsun aşağıçinik merası

samsun aşağıçinik merası

Havası ve suyu kirletilmiş, arsaları yok pahasına elden çıkarılmış, lojistik köy yapılacağı gerekçesiyle tarım arazisi vasfı kaybettirilmiş tarlalarına el konulmuş Tekkeköy’ün canı yanıyor.

Samsun 4 büyüklüğünde sallandı, Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Kıyılar denize doğru ilerliyor!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Samsun açıklarında yaşanan depremi X sosyal medya hesabından değerlendirdi. İşte Görür'ün o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Nova, Samsun’a 30 milyon euroluk fabrika kurmaya hazırlanıyor!

Nova Fashion Group, Samsun’a 30 milyon euroluk yatırımla fabrika kurmak için kolları sıvadı. Grubun erkek giyim markası Hemington, 2025 yılına kadar 50, kadın markası Knitss ise 20 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.

Son dakika Samsun'da deprem

Son dakika deprem haberleri. Kandilli Rasathanesi Karadeniz'de Samsun açıklarında bir deprem meydana geldiğini duyurdu. İşte detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığın'dan müjde! Bakanlık Samsun'a 10 tramvay alacağını duyurdu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının alacağı on tramvayla yolcu kapasitelerinin yüzde otuz beş fazlalaşacağını belirttti. İşte ayrıntılar...

Belediye bu ilçede 5 arsa satacak!

Samsun ili Tekkeköy Belediyesi Başkanlığı, Samsun Tekkeköy ve Aşağıçinik'te yer alan beş adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihaleleri 10 Ekim tarihinde yapılacak.

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı'ndan Bursa ve Samsun’a iki yeni şube!

Sinpaş’ın tasarrufa dayalı faizsiz finans desteği modeli ile her gelir grubuna uygun tasarruf imkanı sağlayan şirketi “Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı” Bursa ve Samsun’daki yeni şubeleriyle büyümeyi sürdürüyor.

Samsun'a 3 yeni millet bahçesi daha geliyor!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Samsun'da 3 yeni millet bahçesi inşa edecek.

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüm için ilk adımlar atılıyor!

Samsun'a İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ilçe genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarında kimsenin mağdur olmayacağını dile getirdi. 

Samsun'a yeni OSB müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2 bin 600 dönümlük yeni OSB alanıyla ilgili gelecek hafta tescil işlemi yapılacağını açıkladı. 

Samsun Canik'te imar mevzuatına aykırı yapılar ortadan kaldırılıyor!

Samsun'a bağlı Canik Belediyesi, ilçe genelinde imar mevzuatına uygun olmayan yapıların yıkımı için ihale gerçekleştiriyor. 

Samsun'a yönelik yatırımlar ve toplanan vergiler TBMM'de!

Samsun'da toplanan vergilere ve Samsun'a yönelik yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

FLO Samsun’a yeni mağaza açtı!

Mağaza açılışlarına hız kesmeden edevam eden FLO, Samsun’daki yeni mağazasının açılışını gerçekleştirdi.

Samsun'a yeni yaşam merkezi inşa edilecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı kapanış toplantısında Tekkeköy'de yaşam merkezi inşa edileceğinin müjdesini verdi. 

samsun aşağıçinik merası Haberi

samsun aşağıçinik merası

Havası ve suyu kirletilmiş, arsaları yok pahasına elden çıkarılmış, lojistik köy yapılacağı gerekçesiyle tarım arazisi vasfı kaybettirilmiş tarlalarına el konulmuş Tekkeköy’ün canı yanıyor.

Lojistik köy için önerilen yerleri beğenmeyenler ‘cennet merasıyla  Çinik ovasına göz diktiler.


BAŞKAN DEĞİŞTİ  MERALAR GİTTİ

Toybelen veya Tersane yakınlarında yapılması öngörülen lojistik köyün Aşağıçinik Merasında kurulması gündeme geldiğinde dönemin  Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin karşı çıkmıştı. Tekin’in yerine Hasan Togar başkan olunca projenin A.Çinik merasında kurulmasıyla ilgili engel de ortadan kalkmış oldu.


Türk ekonomisinin büyük bir bölümü karayolu taşımacılığı ile yürütülen lojistik uygulamasıyla kalkınmasını sürdüremeyeceğini inanan ekonomistler, 2000’li yılların başından itibaren Türkiye’de yeni bir lojistik uygulamaya geçilmesi gerektiği söylüyorlardı.

Lojistik Köy uygulamaları da tam bu sırada dillendirilmeye başlandı.

Zamanın hükümeti Türkiye’de yedi bölgeyle birlikte Samsun’da da lojistik köy kurulmasını kararlaştırdı.

Lojistik konusundaki...