08 / 05 / 2024

Samsun Çarşamba yıkım çalışmaları

Samsun Çarşamba yıkım çalışmaları

Samsun'un Çarşamba ilçesinde yıllar önce üzerlerine bağımsız şekilde 2-4 katlı bina inşa edilen ve "Bu binalar Karadeniz fıkralarını aratmıyor" şeklinde haberlere konu olan eski evler, tehlike oluşturması nedeniyle sahiplerince yıkılıyor.

TOKİ'den Samsun Çarşamba'da 770 bin liraya 3+1!

TOKİ Samsun Çarşamba 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Samsun Çarşamba'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Samsun Çarşamba'da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Samsun Çarşamba sosyal konut projesi...

Karadeniz'de akıllara durgunluk veren yıkım! Kepçe operatörü yanlış adrese gidip yanlış evi yıktı

Samsun'da yaşanan bir yıkım duyanları şaşkına çevirdi. Kepçe operatörü yıkım için gittiği evin adresini yanlış yazınca başka birinin evini yıktı. Olay ortaya çıkınca müteahhit hemen olay yerine gitti ama iş işten çoktan geçmişti.

Samsun Saathane Projesi'nde 8 katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Saathane Projesi kapsamında yıkım çalışmaları tam gaz ediyor. Proje kapsamında 8 katlı bir yapının yıkımı daha gerçekleşti. 

Rami Kuru Gıda Hali'nin yıkımına esnaflardan tepki!

Rami Kuru Gıda Hali'nin Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde yapılan İstanbul Gıda Toptancıları Çarşısı'na taşınmasına karar verilmesinden sonra yıkım çalışmaları tam agz sürüyor. Maddi açıdan zararda olduğunu aktaran esnaf ise duruma tepki gösterdi...

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Bursa Çarşıbaşı'nda yıkım çalışmaları tam gaz!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi dahilinde yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak  Pirinç Han’ın arka tarafındaki bir binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. 

Avrasya GYO Samsun Çarşamba Otogarı yıl sonu değerleme raporu!

Avrasya GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Samsun Çarşamba Otogarı yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. 

Siirt'teki tarihi çarşı için yıkım kararı!

Geçtiğimiz yıl Siirt Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı tarafından restore edilen tarihi Helvacılar Çarşısı için yıkım kararı alındı.

Avrasya GYO Samsun Çarşamba Otogarı 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Avrasya GYO Samsun Çarşamba Otogarı yılsonu değerleme raporunu yayınladı .

Avrasya GYO Samsun Çarşamba Kirazlıkçay okul binası 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Avrasya GYO Samsun İli, Çarşamba İlçesi, Kirazlıkçay Mah. 1151 ada 1 Parsel numarasında yer alan okul binasına ait değerleme raporunu yayınladı .

Konya Altın Çarşı'da yıkım başlıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Altın Çarşı'sının yıkımının1 Ocak itibarıyla başlayacağını açıkladı. 

Bursa'da 15 dükkanın yıkımı gerçekleşti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesi kapsamında Pirinç Han’ın arkasında bulunan yaklaşık 350 yıllık Esir Dede Türbesi etrafındaki 15 dükkanının yıkımını gerçekleştirdi. 

Mevlana Çarşısı'nın yıkımı gerçekleşti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokuya uygun dönüşüm çalışması için Mevlana Çarşısı’nda başlatılan yıkım tamamlandı.

Samsun Çarşamba yıkım çalışmaları Haberi

Samsun Çarşamba yıkım çalışmaları

Samsun'un Ayvacık ilçesinde 1961 yılında Hasan Uğurlu Barajı'nın yapılması nedeniyle evi sular altında kalan vatandaşlara devlet tarafından Çarşamba ilçesinde tek katlı, iki oda ve bir mutfaktan oluşan 240 ev yaptırıldı.


Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bu konutlara yerleşen vatandaşlar, uzun yıllar burada yaşadı. Zamanla hanedeki bireylerin artması sonucu evlerin yeterli gelmemesi üzerine arayışa giren bazı vatandaşlar, yeni ev yapmaya karar verdi.


Yeni binalarını aynı arsada yapan vatandaşlar, inşaat bitene kadar başka bir eve yerleşip kira vermektense eski evlerinde yaşamaya devam etti; binaları da eski evi yıkmadan üzerine yaptırdı. 


Uygulamanın yayılması sonucu ilçede eski evin üzerine yapılmış 2 ila 4 kat arasındaki binaların bulunduğu yapıların sayısı zamanla 50'yi buldu. Görenlerin ilgisini çeken yapılar, zamanla tehlike oluşturduğu gerekçesiyle sahipleri tarafından yıkılmaya başlandı. Bugün ilçede bu şekilde sadece...