20 / 05 / 2024

samsun hes projesi

samsun hes projesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, kurumun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Samsun Saathane Projesi'nde 8 katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Saathane Projesi kapsamında yıkım çalışmaları tam gaz ediyor. Proje kapsamında 8 katlı bir yapının yıkımı daha gerçekleşti. 

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Düzce-Bolu-Karabük-Samsun YHT projesi ne zaman açılacak?

Karadeniz bölgesi için planlanan bir raylı sistem projesi olup olmadığı ve Düzce-Bolu-Karabük-Samsun yüksek hızlı tren hattı açılması meclis gündemine taşındı. MHP'li Yılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 80'i tamamlandı!

Dünyanın 3'üncü en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı.

TOKİ Samsun Nalbantlı projesi satışa çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Vezirköprü Nalbantlı projesi satışa sunuldu. Projede toplam 155 adet konut bulunuyor.

Hasankeyf Müzesi kapılarını açtı!

Batman'daki Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında, kültürel varlıkları koruma kurtarma çalışmaları ile baraj gölü sahasında yapılan arkeolojik kazılarda çıkarılan eserlerin sergilendiği Hasankeyf Müzesi hizmete açıldı.

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

Hasankeyf 2 Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak.

TOKİ Samsun Ladik başvuruları başladı!

TOKİ Samsun Ladik projesi için başvuru dönemi başladı. Proje için son başvuru tarihi 28 Haziran 2019 olarak belirlendi.

Hasankeyf'te 698 konutun kura çekilişi yapıldı!

Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında baraj sularından etkilendiği için yeni Hasankeyf'te inşaatı tamamlanan 698 konut, kura ile hak sahiplerine teslim edildi...

AİHM, Hasankeyf başvurusunu reddetti!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarihsel ve bilimsel önemi bakımından, Hasankeyf sit alanının Ilısu Barajı ve HES Projesi sonucunda zarar görmesi/görecek olması iddiasıyla yapılan başvuruyu reddetti.

TOKİ Samsun Ladik başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Ladik projesi için başvurular bugün itibariyle başladı.

Kırıkkale-Samsun Demiryolu projesi için halkın görüşü alınacak!

Kırıkkale-Çorum-Merzifon-Samsun Demiryolu Projesi kapsamında Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak...

samsun hes projesi Haberi

samsun hes projesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Hidroelektrik Santrali yapmayı planladığını açıklayan Demircioğlu "Suat Uğurlu Barajı'nda Çakmak Barajı'na içme suyu pompalanması projemiz var. Bu inşaat geçen seneden buyana devam ediyor. Bu iş, DSİ'nin kamulaştırma işlemleri nedeniyle 2016 yılına devredildi. Ayrıca Suat Uğurlu Barajı ile Çakmak Barajı'nda şuanda inşaatı devam eden iletim hattı üzerine Hidroelektrik Santral kurulması ile ilgili projemiz var. Bu projemizde en büyük engel Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun prosedürleri olmasıdır. Biz yinede bu proje için 2016 yılı bütçesinden 1 milyon 500 liralık ödenek ayırdık. İlçelerimizdeki HES'ler içinde 100 bin liralık ödenek ayırdık "dedi. 

SASKİ'nin hazırladığı 10. kalkınma planı kapsamında 3 adet stratejik amaç ve hedef belirlendiğini vurgulayan Demircioğlu " Su kaynaklarının arıtımı ve iletimi, atık su yağmur sularının iletimi, dere ıslahlarının yapılması ve...