09 / 05 / 2024

Samsun'da Hidroelektrik Santrali kurulacak!

Samsun'da Hidroelektrik Santrali kurulacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, kurumun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.



Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Hidroelektrik Santrali yapmayı planladığını açıklayan Demircioğlu "Suat Uğurlu Barajı'nda Çakmak Barajı'na içme suyu pompalanması projemiz var. Bu inşaat geçen seneden buyana devam ediyor. Bu iş, DSİ'nin kamulaştırma işlemleri nedeniyle 2016 yılına devredildi. Ayrıca Suat Uğurlu Barajı ile Çakmak Barajı'nda şuanda inşaatı devam eden iletim hattı üzerine Hidroelektrik Santral kurulması ile ilgili projemiz var. Bu projemizde en büyük engel Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun prosedürleri olmasıdır. Biz yinede bu proje için 2016 yılı bütçesinden 1 milyon 500 liralık ödenek ayırdık. İlçelerimizdeki HES'ler içinde 100 bin liralık ödenek ayırdık "dedi. 

SASKİ'nin hazırladığı 10. kalkınma planı kapsamında 3 adet stratejik amaç ve hedef belirlendiğini vurgulayan Demircioğlu " Su kaynaklarının arıtımı ve iletimi, atık su yağmur sularının iletimi, dere ıslahlarının yapılması ve abone sisteminin geliştirilmesi yönünde birçok hedef önümüzde var. Ayrıca stratejik planımız çerçevesinde Samsun İçme Suyu Tesisi'nin ikinci kademe inşaatının yapılmasıda var. Bu proje için 5 milyon liralık ödenek öngördük. Ayrıca gelecek yıl ilçelerimizin ihtiyacı olan içme suyu ve şebeke terfi hatlarının döşenmesi, yeni depoların yapılması, yaklaşık bin 500 km şebeke hattı terfi hattı döşenmesi ile ilgili 17 milyon 62 bin lira olarak ödenek öngördük. Bu ihaleleri ilçelerimizi üçe bölerek doğu, batı, güney ilçeleri olmak üzere çalışmalara devam ediyoruz. 2016 yılı için Yılanlıdere'nin ıslah edilmesi için 7 milyon lirada ayrıldı, "diye konuştu. 


SASKİ ARIZALARI TABLET BİLGİSAYAR İLE ÇÖZECEK 

Öte yandan Atık Su Arıtma Tesisi'nden çıkan çamurların organik katı atıkla karıştırılarak enerji elde edilmesi yönünde bir proje hazırladıklarını belirten Demircioğlu şunları kaydetti; "Bunu şuanda atık su arıtma sistemi kurulması şeklinde iki projeyle birleştirmeyi planlıyoruz. Enerji giderlerinin azaltılması için terfi istasyonlarında güneş paneli kullanılmasını planlıyoruz. Ayrıca abone yönetim sistemlerin geliştirimesi konusunda çalışmalar yapıyoruz. Personelin eğitimlerine ağırlık verildi bunun için 15 milyon liralık eğitim projesi oluşturduk. SASKİ'nin bütün birimlerini kapsayan yeni bir bilgisayar yazılım projesi ihalesini gerçekleştirdik, 2016 yılı içerisinde bu projede tamamlanacak bunun sonucunda daha kısa sürede arazide çalışan ekiplerimize alacağımız tablet bilgisayarla ana merkezden çözüm merkezimizden arızalar giderilmeye çalışılacak. Böylece hizmetin kısa sürede vatandaşlara etkin bir şekilde oluşturulması sağlanacak "diye konuştu. 


Hedef Halk 



Geri Dön