06 / 05 / 2024

samsun Kent Estetik Kurulu

samsun Kent Estetik Kurulu

Samsun Büyükşehir Belediyesi inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte Kent Estetik Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda boyanması ve tamir edilmesi planlanan binalarda çalışmalara başladı.

Kent Estetik Kurulu Ayvacık’ta incelemelerde bulundu!

Ayvacık merkezinde bulunan binaların modernleştirme çalışmaları hakkında fikir alışverişi yapmak için ilçeye giden Kent Estetik Kurulu üyeleri çalışmaların yapılması planlanan sokakları gezdiler.

Endeksa, Samsun'un en çok değerlenen ilçelerini açıkladı!

"Kent Kıymet Raporu" serisiyle şehirleri mercek altına almayı sürdüren Endeksa, son olarak Samsun'un en değerlenen ilçelerini de peş peşe açıkladı.

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi yeni modern yerine taşınıyor!

Samsun'da bulunan Gülsan Sanayi Sitesi, yakın zaman içerisinde kent merkezinde bulunan yeni yerine taşınacak.

Samsun'da 153 Kent Yönetim Merkezi’nin temeli atıldı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, vatandaş ve belediye arasındaki iletişim sorununu çözmek için hayata geçirdiği 153 Kent Yönetim Merkezi projesi için temel atma törenini bugün gerçekleştirdi. Yönetim merkezi 19 Mayıs 2021'de hizmete girecek.

Samsun'da 2 bin 500 konutluk yeni bir rezerv alanı oluşturuluyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde kent içerisinde 2 bin 500 konutluk yeni rezerv alanı oluşturuyor. 

Samsun Belediyesi çocuk parkına Kent Yönetim Merkezi inşa ediyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Adnan Kahveci Parkı içerisindeki çocuk parkına Kent Yönetim Merkezi yapmak amacıyla inşaata başladı. Kent Yönetim Merkezinin, yeşil alandaki çocuk parkının içine yapılacak olması vatandaşlardan tepki çekti. 

Zorlu Holding’in İzmir’de yapacağı gökdelen için kat kararı bekleniyor!

Zorlu Holding’in İzmir’in kalbi Konak’a 60 kat olarak inşa etmeyi planladığı gökdelen için Kent Estetik Kurulu'nun kaç kat olacağı yönündeki kararını kısa sürede açıklanacak. Karar beklenirken, Zorlu’nun 60 kat olması yönünde baskı yaptığı ileri sürüldü.

Samsun Atakum için acele kamulaştırma kararı!

Samsun'un Atakum ve İlkadım ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazların ve kent merkezindeki Gülsan Sanayi Sitesi'nin taşınmasına yönelik projenin hayata geçirilmesi için acele kamulaştırma kararı alındı...

Yatay mimariyi estetik anlayışıyla şekillendireceğiz!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yaptığı açıklamada, "Kent hayatının her alanına olumlu etki yapacak çalışmalar, medeniyet tasavvurumuzun estetik mimarisinden alacağımız referanslarla yatay mimari anlayışımızı şekillendireceğiz" dedi.

Samsun'un kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Samsunlu vatandaşlar, özellikle kent merkezinde hayata geçirilen yapılaşmanın eski olduğunu söyleyerek, Samsun'da kentsel dönüşümün ivedilikle gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Samsun'da çok katlı yapılara tepki!

Samsun'un Canik, İlkadım ve Atakum ilçelerinde bulunan yüksek tepelerde yer alan çok katlı binalar, kent silueti bozduğu tartışmaları gündeme geldi. 

Samsun Terme'de yeni otopark inşaatı başladı!

Samsun Terme Belediyesi tarafından kent merkezindeki araç trafiğine çözüm getirmek için hayata geçirilecek otopark projesinin inşaatı başladı.

Samsun'da 116 yıllık hastane restore edilecek!

Atıl duruma düşen 116 yıllık Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi restore edilecek. Binayı çevreleyen 3 hektarlık bahçenin ise Kent Park olarak hizmete açılacağı belirtildi.

Samsun Abdullah Derici Konağı kent müzesine dönüştürüldü!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yer alan ve 25 yıldır kullanılmadığı için büyük oranda tahrip olan 250 yıllık ahşap konak, restore edildikten sonra kent müzesine dönüştürüldü.

samsun Kent Estetik Kurulu Haberi

samsun Kent Estetik Kurulu


Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Samsun’da turizmi canlandırmak için büyük önem verdiği projelerin başında gelen Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ne bahar geldi. Samsun Büyükşehir Belediyesi inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte Kent Estetik Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda boyanması ve tamir edilmesi planlanan binalarda çalışmalara başladı.

BÜYÜKŞEHİRDEN KÖYLÜLERE BOYA VE SIVA DESTEĞİ

Havaların ısınmasıyla birlikte Kuş Cenneti’nde yapılacak çalışmalar hakkında incelemelerde bulunmak için bölgeye giden Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, yapılan çalışmalarda köylülerin değerini ve deltaya etkilerini ortaya çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, “Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Estetik Kurulu olarak binaları kötü görüntülerden arındırmak ve estetik katmak için çeşitli kararlar almıştık. Bu kapsamda yarından itibaren çalışmalara başlıyoruz. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak projemiz kapsamında yer alan Yörükler Mahallesi’ndeki binaların boyanması işlerine başlayacağız. Hatta sıvaya ve tamire ihtiyacı...