17 / 05 / 2024

Samsun Kitaplı Konağı restore mi edilecek

Samsun Kitaplı Konağı restore mi edilecek

Samsun'da yer alan Kitaplı Konağı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın talimatıyla yeniden restore edilecek.

Canik Hükümet Konağı ihalesi bugün!

Samsun ili, Canik Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 11:30'da yapılacak.

TOKİ Samsun Canik hükümet konağı ihalesi yarın!

Samsun ili, Canik Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 11:30'da gerçekleştirilecek.

Samsun Hükümet Konağı 23 Aralık'ta ihaleye çıkıyor!

Samsun ili, Canik Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 23 Aralık 2020 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

Samsun Abdullah Derici Konağı kent müzesine dönüştürüldü!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yer alan ve 25 yıldır kullanılmadığı için büyük oranda tahrip olan 250 yıllık ahşap konak, restore edildikten sonra kent müzesine dönüştürüldü.

Samsun Tekkeköy Hanımlar Konağı açılışa hazır!

Samsun Tekkeköy Belediyesi tarafından yapılan Hanımlar Konağı'nın inşaatında sona gelindi. Konak önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.

Samsun Kitaplı Konağı restore edilecek!

Samsun'da yer alan Kitaplı Konağı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın talimatıyla yeniden restore edilecek.

Samsun Derici Konağı restore ediliyor!

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde eski belediye başkanlarından merhum Abdullah Derici’ye ait 1903 yılında yapılan konak restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Samsun Canik Hanımlar Konağı'nın temeli atıldı!

Canik Belediyesi tarafından Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde yapılan Hanımlar Konağı ve Halı Sahanın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Samsun Kavak Köy Konağı hizmete açıldı!

Kavak Başalan Hodoğlu Mahallesinde köy konağı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, Kavak Belediye Başkan Vekili Hanife Asar, Kavak ve Atakum Belediyesi Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Hazinedarzade Süleyman Paşa Vakfı, Samsun 'da 78 tarla satıyor!

Hazinedarzade Süleyman Paşa Vakfı, Samsun"nun çarşamba İlçesi, Soğucak Mahallesi"nde bulunan 78 tarla vasıflı taşınmazı ihaleye çıkardı

Samsun Ayvacık doğal turizmin merkezi oluyor!

Samsun'un saklı cenneti Ayvacık, doğa turizminin merkezi olmaya hazırlanıyor. Ayvacık, Yeşilırmak-Suat Uğurlu ve Hasan Uğurlu baraj gölleri ile doğal güzellikleri göz kamaştırıyor

Samsun Canik'te 3 bin 650 metrekare satılık arsa!

Samsun Canik Belediye Başkanlığı, Samsun İli, Canik İlçesi, Gazi Mahallesi 100 Yıl Bulvarı ve Ali Rıza Bulvarı kavşağında 1284 ada, 7 parselde yer alan 3 bin 650 metrekare arsayı satışa sunuyor

Samsun Terme'de icradan satılık akaryakıt istasyonu!

Terme İcra Müdürlüğü, Samsun Terme'de 6 bin 863 metrekare akaryakıt ve LPG istasyonu bina ve arsasını satışa sunuyor. Taşınmazın kıymeti 1 milyon 897 bin TL

Samsun Kitaplı Konağı restore mi edilecek Haberi

Samsun Kitaplı Konağı restore mi edilecek


Samsun'un Alaçam ilçesinde bulunan ve yıllardır atıl durumda bulunan Kitaplı Konağı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın talimatıyla yeniden restore edilerek ilçeye kültür ve sanat merkezi olarak kazandırılacak.

HARABEDEN KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİNE

Bafra'da katıldığı cenaze töreninin ardından Alaçam ilçesini ziyaret ede, ilçede ziyaretler gerçekleştiren ve Mübadele Müzesi’ni gezen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, uzun süredir mülkiyet sorunu bulunan ve yıllardır atıl durumdaki Kitaplı Konağı ile ilgili çalışmaların neticeye ulaştığını ve harabe haldeki konağın restore çalışmalarına en kısa sürede başlanacağının müjdesini verdi. Konağın restore edildikten sonra kültür ve Sanat Merkezi olarak ilçe halkının hizmetine sunulacağı belirtildi.

GEÇMİŞİN İZLERİNE YENİDEN CANLANACAK

Tarihe ve tarihi değerlere daima sahip çıktıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Konaklar, geçmişe tanıklık ederek günümüze kadar...