03 / 05 / 2024

Samsun Lojistik Sektör Platformu

Samsun Lojistik Sektör Platformu

Samsun; denizhava, demiryolu ve karayolu gibi alternatifli ve gelişmiş ulaşım altyapısı, limanları, serbest bölgesi, lojistik köyü, 5 adet organize sanayi bölgesi, gelişmiş sanayi altyapısı ve geçmişten gelen ticaret geleneği ile bölgenin dünyaya açılan kapısı konumunda...

Kovid-19 salgını inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Kovid-19 salgını sebebiyle uygulanan kısıtlamalar, yükselen hammadde fiyatları ve lojistik gibi sorunlar sektörleri olumsuz etkiledi. Peki bu süreçte inşaat sektöründe neler oldu? Sektör temsilcileri şu anki durumu değerlendirdi.

Amazon, ABD'de gayrimenkul sektörünü olumlu etkiliyor!

Koronavirüsün kazananlarından Amazon, ABD’nin pandemiyle kötüleşen gayrimenkul sektörüne yabancı yatırım getiriyor. Önceden ofis alan yabancı gayrimenkul yatırımcıları, şimdi depo ve lojistik tesis satın alıyor. 

Gayrimenkul sektörü Kovid-19'la nasıl dönüştü?

Açılış yapamayan oteller, atıl kalan ofisler, yaşam mücadelesi veren AVM’ler, önemi artan lojistik veri merkezleri ile gayrimenkul ve perakende sektörü Kovid-19 salgını sonrasında hızlanan trendler ile topyekün bir dönüşüme girdi.

COVID-19 salgını ile gayrimenkul sektörü yeniden şekillendi!

Cushman & Wakefield’in ofis, perakende, sanayi ve lojistik sektörler hakkında değerlendirmede bulunduğu Türkiye Gayrimenkul Pazar Görünümü 2020 Birinci Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapora göre Türkiye’de çalışan sağlığı ve güvenliğine odaklanan esnek ofis alanları olması bekleniyor.

Koronavirüsün inşaat sektöründeki etkileri nasıl olacak?

Çin'de başlayan ve dünyayı da etkisi altına alan koronavirüs dünya ekonomisini çöküşün eşiğine getirdi. Ticaret, lojistik gibi bir çok sektörü etkileyen koronavirüs, inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Pasifik İnşaat, AVM’yi satıp lojistik sektörüne girdi!

Ankara’da hayata geçirdiği Next Level serisi ve Merkez Ankara projeleriyle tanınan Pasifik İnşaat, Next Level projesindeki AVM’yi borç takasıyla sattı. AVM’den çıkan firma, uluslararası lojistik sektörüne girdi...

Cevat Öncü: İnşaat sektörü, konut faizlerinin artmasıyla durdu!

İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü: "İnşaat sektörü, konut ve genel faizlerinin yükselmesi nedeniyle tıkanma noktasına geldi. Bu krizin uzun olacağını düşünüyoruz" dedi.

Kiraların TL ile ödenmesi sektörü rahatlatacak!

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, döviz üzerinden kira alınması döneminin sona ermesini değerlendirdi. Tan, kiraların TL olarak ödenmesinin perakende sektörünü rahatlatacağını söyledi.

Samsun Lojistik Merkezi tarihe geçecek bir yatırım!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı açıklamada Samsun Lojistik Merkezi’nin Samsun’un tarihine geçecek bir yatırım olduğunu dile getirdi.

Lojistik sektöründeki maliyet artışına kira etkisi!

Kurlardaki tırmanış, akaryakıt zamları, köprü geçiş ücretlerinin artmasıyla lojistik sektöründe maliyetler yüzde 25-30 arttı. Özellikle entegre hizmet sunan lojistik firmalarında depolama kiralarında ciddi bir maliyet artışı meydana geldi.

İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe oluyor!

Samsun'da Güvenli İnşaat Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, "İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe meydana geliyor." dedi

Samsun inşaat sektörü marka olma yolunda!

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, TÜYAP Samsun 3. İnşaat Fuarı'nın şehir için önemli olduğunu belirterek, "Fuar sayesinde Samsun inşaat sektörü, belirleyici bir marka olma yolunda ciddi mesafe alıyor" diye konuştu.

İnşaat sektörü ekonominin şah damarı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada" İnşaat sektörünün olmadığı ülke bitmiş demektir. Çünkü ekonomimizin şah damarı inşaat sektörüdür" dedi.

Samsun Lojistik Sektör Platformu Haberi

Samsun Lojistik Sektör Platformu

Samsun; coğrafi konumu ve ekonomik potansiyeli itibarı ile Karadeniz’e kıyısı olan ülkeler başta olmak üzere tüm BDT ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri ve İran’a en kolay, süratli ve ekonomik ulaşım imkânlarına sahip. Dış pazarlara yakın olduğu kadar Karadeniz otoyolu ile tüm Doğu Karadeniz illerine, demiryolu ve karayoluyla da İç Anadolu’ya uzanan geniş bir hinterlanda sahip bulunuyor. Samsun sahip olduğu coğrafi konumun yanı sıra kara, deniz, hava ve demiryolu bağlantıları, özel sektöre ait 3 adet limanı (Samsun Port, Toros Limanı, Yeşilyurt Limanı) hava kargo üniteli Uluslararası Samsun Çarşamba Havaalanı, Lojistik Köyü ile uluslararası arenada pazarlandığında uluslararası lojistik merkez olmaya aday.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre, Samsun Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "Hedefimiz yapılan TR-83 Lojistik Master Planı doğrultusunda stratejik adımlarını belirleyerek; öncelikle Karadeniz çanağındaki...