27 / 07 / 2024

Samsun yabancı konut satışı

Samsun yabancı konut satışı

Yabancı yatırımcıların Türkiye'nin gayrimenkul sektörüne güvenci tam. Türkiye’nin büyüyen ve gelişen bir ülke olması yabancıların Türkiye’ye ilgisini arttırıyor. 

Tebernüş Kireçci'den yabancı yatırımcı yorumu: Döviz girişi olsun diye gayrimenkul alınması kolaylaştırıldı!

Nisan konut satışı rakamlarına göre yabancı konut satışında düşüş yaşandı. Yabancılar tek tek evlerini satarak ülkeyi terk etmeye başladı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışlarını değerlendirerek kritik yorumlarda bulundu.

Yabancı konut yatırımcısını kaybediyoruz!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş uluslararası konut yatırımcılarını global düzeyde değerlendirdi. 

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

Yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyeti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyetini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

TOKİ Samsun sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Samsun ucuz konut projesi hangi ilçelerde yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, heyecan ile beklenen TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını duyurdu. Peki, TOKİ Samsun'da kaç konut inşa edilecek? TOKİ, Samsun'un hangi ilçelerinde konut inşa edilecek? İşte ayrıntılar...

Türkiye'den konut alan yabancıların evin içinde yaptığı harcamalar milyarları buldu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen yabancı yatırımcı Türkiye'den konut almaktan vazgeçmedi. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, geçen sene 40 binin üzerinde yabancı konut alırken, evin içinde yaptığı harcamalar da milyar liraları buldu. 

Samsun Yabancılar Çarşısı esnafından kira alınmayacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Yabancılar Çarşısı esnafımızdan kapalı olduğu dönem için kira bedeli almayacağız." dedi.

Bodrum yerli ve yabancı konut yatırımcılarının gözdesi!

Bodrum, pandemiye rağmen yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. İlçede gayrimenkulden otele, hastaneden hizmet sektörüne farklı alanlarda devam eden yatırımların büyüklüğü 5 milyar dolar oldu.

Pandemide yabancıya konut satışında Türkiye ön plana çıktı!

Yabancıya gayrimenkul satış şirketi Nevita tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye, koronavirüs döneminde yabancı konut satışında Avrupa ülkelerine göre en az kayıp yaşayan ülkelerin başında geldi.

TOKİ Samsun 297 konut ihalesi yarın!

Samsun İli, 19 Mayıs İlçesi, Yeşilova Mahallesi 297 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Samsun 694 konut ihalesi yarın!

Samsun İli İlkadım İlçesi Kıran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap 1. Bölge 694 Konut ile 9 Adet Dükkan İnşaatları Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de  yapılacak.

Yabancı konut yatırımcıların Antalya’ya ilgisi arttı!

ANTMUTDER Başkanı Atılgan Sert, yabancılara konut satışında ilk sıralarda yer alan Antalya’nın virüsten etkilendiğini söyledi. Sert, satışlarda azalma olduğunu ve olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yabancı konut yatırımcısının Alanya'ya ilgisi arttı!

Alanya Belediyesi Mart Ayı Meclisi toplantısında, 'Kent Estetiği Kurulu' kurulmasına karar verildi. Adasa Yapı Denetim Firması Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Aycan Fenercioğlu toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada “ Müteahhitlerin oluşturduğu konutlar yabancılara cazip geliyor." dedi...

Samsun yabancı konut satışı Haberi

Samsun yabancı konut satışı

Son yıllarda yabancılara gayrimenkul satışlarında artışlar yaşanırken, Samsun da Karadeniz’de en fazla tercih edilen illerden biri oldu. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tapu ve Kadastro Samsun Bölge Müdürü Hasan Özalban, İl Koordinasyon Kurulu’nda yabancı uyruklu vatandaşlara 2017 yılında satılan gayrimenkullerin verilerini açıkladı.

Açıklanan verilere göre; Samsun il ve ilçelerinde toplam 524 yabancı uyruklu vatandaşa gayrimenkul satışı gerçekleştirildi. Atakum, Bafra, Canik ve İlkadım ilçelerinde 436 Irak uyruklu vatandaşa gayrimenkul satıldı. 

Iraklılar İlkadım’dan 228, Atakum’dan ise 202 gayrimenkul alımı yaptılar. Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları da Atakum’dan iki adet gayrimenkul satın aldı. Yabancılar genellikle yatırımlarında konutu tercih ediyorlar.