08 / 05 / 2024

Samsunun yeni tramvayları

Samsunun yeni tramvayları

Samsun'da mevcut üniversite-gar hafif raylı sistem hattının Tekkeköy ilçesine uzatılması kapsamında Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. tarafından alımı yapılan 8 adet hafif raylı sistem aracının 'boji yorulma tip testi' yapıldı.

İstiklal Caddesi'nde yeni dönem başlıyor! Caddede bataryalı tramvaylar sefer yapacak...

İstiklal Caddesi'nin simgelerinden biri olan nostaljik tramvayların yerine hizmete alınacak olan yeni elektrik enerjisi ile çalışan bataryalı tramvaylar, test sürüşlerinin ardından seferlerine başlayacaklar.

Samsun'un yeni tramvaylarına boji yorulma tip testi yapıldı!

Samsun'da mevcut üniversite-gar hafif raylı sistem hattının Tekkeköy ilçesine uzatılması kapsamında Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. tarafından alımı yapılan 8 adet hafif raylı sistem aracının 'boji yorulma tip testi' yapıldı.

Konak ve Karşıyaka tramvaylarının ilk ray döşemesi 25 Mart'ta!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin, kent ulaşımına yeni bir ivme kazandırması beklenen önemli yatırımlarından Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ray döşeme aşamasına gelindi..

Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ilk ray heyecanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, ulaşıma yeni bir ivme kazandırması beklenen önemli yatırımlarından Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ray döşeme aşamasına gelindi. İlk ray cumartesi günü Mavişehir’de döşenecek.

İzmir’de tramvayların ilk rayı Cumartesi günü döşenecek!

İzmir’de Konak ve Karşıyaka tramvayları için ilk ray Cumartesi günü döşenecek. Tramvaylar, kent ulaşımına yeni bir ivme kazandıracak.

Konak ve Karşıyaka tramvaylarının rayları döşeniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent ulaşımına yeni bir ivme kazandıracak en önemli yatırımlarından Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ray döşeme aşamasına geldi. 377 milyon liralık dev projede ilk ray Cumartesi günü Mavişehir’de döşenecek.

Konya'da yeni tramvayların test sürüşü yapıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından son model 60 tramvay alımı ile ilgili yapılan ihalenin ardından şehre gelen ilk tramvayda test sürüşü yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, raylı sistem taşımacılığında yeni bir dönemin başladığını söyledi...

Eskişehir Belediyesi Estram'ı 20 yeni mahalleye götürecek!

Büyükşehir Belediyesi’nin, Estram’ı 20 yeni mahalleye götürecek çalışmaları hızla devam ederken, yeni tramvaylar da Eskişehir’e gelmeye başladı.

Skil'den yeni Masters serisi

Elektrikli el aletleri üreticisi Skil, profesyoneller için tasarladığı, kullanıcılarına sağlamlık, performans ve değerin birlikteliğini sunan yeni serisi Skil Masters'ı piyasaya sunuyor

Kale'den 3 yeni ürün

Kale Kapı Pencere Sistemleri, 12 - 15 Mart tarihleri arasında düzenlenen 10. Uluslararası İstanbul Pencere 2009 Fuarı'nda yeni ürünlerini sergileyecek.

FiYaka'dan metrekaresi 800 TL'lik yedi yeni proje

FiYapı, bu yıl Fiyaka markasıyla metrekaresi ortalama 800 TL olacak yedi yeni ekonomik konut projesinin lansmanını yapacak.

Ağaoğlu My World'de yeni kampanya!

Ağaoğlu, inşaatı biten ve oturulmaya hazır halde bulunan Ataşehir'deki My World için yeni bir kampanya başlatıyor.

Eczacıbaşı 400 milyon dolara yeni fabrika açıyor

Eczacıbaşı CEO'su Erdal Karamercan ve İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, yeni yatırımın dört aşamada tamamlanacağını belirterek, "İlk iki aşama eylülde tamamlanır" dedi.

Samsunun yeni tramvayları Haberi

Samsunun yeni tramvayları

Samsun’un yeni tramvaylarının imalatı Bursa’da yapılıyor. Tramvayların en önemli mekanik parçalarından olan bojilerinin yorulma testleri dünyadaki iki akredite laboravutardan birisi olan Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleştirildi.

“Demiryolu Uygulamaları -Tekerlek ve Bojiler- Boji Çerçevelerin Yapısal Gereksinimleri Belirleme Yöntemi” standardı kapsamında, Çek Cumhuriyeti’nin Prag şehrinde bulunan Demiryolu Araştırma Enstitüsü(VUZ) laboratuvarlarında yapılan boji yorulma testleri başarıyla tamamlandı.

Test esnasında Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gürkan, Bakım-Onarım Müdürü Ziya Kalafat, Mekanik-Bakım Formeni Serkan Salmaz, Mekanik Bakım Teknisyeni Basri Durgun ve Durmazlar A.Ş. İş Geliştirme ve Strateji Müdürü Abdullah Bocan hazır bulundu.



Samsun Haber Gazetesi












Bu haber Hürriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Samsun’da mevcut üniversite-gar hafif raylı sistem hattının Tekkeköy ilçesine uzatılması kapsamında Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. tarafından alımı yapılan 8 adet hafif raylı sistem aracının “boji...