10 / 05 / 2024

Sanat Sokağı ne zaman açılacak

Sanat Sokağı ne zaman açılacak

Türkiye’nin önde gelen illerinden birisi olan Malatya, önemli bir mekana daha kavuşuyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sanat Adası içerisine 8 adet eserin yer alacağı Minia Malatya’nın kurulacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanı açıkladı: Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif iki yeni tren hattı geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdeleri arasında yer alan "Turistik Doğu Ekspresi"ne alternatif iki yeni tren hattı geldiğini duyurdu. 

Neşet Ertaş konakladığı Rençber Han yıkılma tehlikesi altında!

Ankara Altındağ'da bulunan ve halk sanatçısı Neşet Ertaş'ın konakladığı Rençber Han, görenlerin yüreğini burkuyor. Mahalle sakinleri konağın virane haline geldiğini dile getiriyor.

Dikkat! 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı var mı?

Covid-19 sebebiyle tüm illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, hafta içi ise saat 19.00'a kadar sokağa çıkılabiliyor. 23 Nisan'ın resmi tatil olması ve cuma gününe denk gelmesi nedeniyle insanlar, 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusuna yanıt arıyor...

Kepez'e 21 dükkanlık sahaf çarşısı inşa ediliyor!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçe halkına verdiği sahaf çarşısı sözünü tuttu. Dokuma Sanat Sokağı'na 21 dükkanın yer alacağı sahaf çarşısı yapılıyor. 

Yılbaşı sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak ve kaç gün sürecek?

Koronavirüs salgınıyla mücadele topyekun devam ederken vaka sayısını kontrol altında tutabilmek için yılbaşında sokağa çıkma yasağı kararı alındı. Kimlerin muaf olacağı, hangi tarihleri ve saatleri kapsadığına dair tüm detaylar genelge kapsamında yer aldı.

Ömer Arısoy: Kentsel dönüşüm projelerimizi sonuçlandırıyoruz!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’ne konuk oldu. Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yapan başkan Arısoy, projelerin tamamlanma aşamasına geldiğini açıkladı. 

Tarihi Odunpazarı'ndaki restorasyon yıl sonunda tamamlanacak!

Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaat çalışmaları süren Hamam ve Hamam Müzesi ile Sanat Sokağı'nda incelemelerde bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, çalışmaları yıl sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı. 

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Kapaklı Belediyesi'ne devredildi!

Kültür ve sanat alanında yaptığı yatırımlarla Tekirdağ'ı Türkiye'nin kültür merkezi haline getirmeyi planlayanTekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi, imzalanan iş birliği protokolü ile Kapaklı Belediyesi'ne devredildi.

Kale Grubu, Karaköy'deki binasını sanat tasarım merkezine dönüştürdü! 

Kale Grubu ilk genel merkezi olan Karaköy'deki binasını, İSTKA'nın desteğiyle Kale Tasarım ve Sanat Merkezi'ne dönüştürdü. Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, merkezin açılışı töreninde konuştu.  

Çorum Sanat Sokağı’nda kiralara zam yok!

ÇESOB) Pir Baba Parkı'nda faaliyet gösteren Sanat Sokağı esnafını makamında ağırladı. Toplantıda, can güvenliği ile ilgili sorunlar ve kira bedelleri ile ilgili talepler konuşulduç

Eskişehir Odun Pazarı'na ticari kompleks inşa ediliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde ‘Tarihi Odunpazarı Bölgesi Kentsel Gelişim Projesi’ kapsamında Sanat Sokağı, Hamam ve Hamam Müzesi, Kitabevi, Modern Sanatlar Müzesi, Avlu Odunpazarı ve ticari kompleksleri inşa ediyor.

'Cer'den bugüne' fotoğraf sergisi Cer İstanbul'da!

Ege Yapı imzası ile Yedikule’de hayata geçirilen Cer İstanbul projesinin sahip olduğu kültürel miras, fotoğraf sanatçısı Tahsin Aydoğmuş’un objektifiyle “Cer’den Bugüne” fotoğraf sergisi adıyla hayat buluyor...

Müjdat Gezen Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki imar hatası düzeltildi!

İstanbul Kadıköy’de bulunan Müjdat Gezen Kültür ve Sanat Merkezi’ne verilen yapı kullanma izin belgesine aykırı şekilde yapılan imar planı değişikliği 12 yıl aradan sonra düzeltildi.

Sanat Sokağı ne zaman açılacak Haberi

Sanat Sokağı ne zaman açılacak


Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Merkez Bankası yanında yaptırılan ve içerisinde Sanat Galerisinin yanısıra 7 ayrı birimi barındıran Sanat Adası’nı hizmete açmaya hazırlanıyor.

Daha önce tamamlanarak hizmete açılan Sanat Galerisi'nin çevre düzenleme çalışmalarında sona gelinirken, Sanat Sokağı ile Gençlik Merkezi de tamamlanarak, son rötuşlar yapılıyor. Malatya’ya prestij katacak olan hizmetin önümüzdeki haftalarda açılması hedefleniyor.

Malatya’nın simgesel noktalarından birisi olması beklenen Sanat Adası’nda yapılan çalışmaları Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yerinde inceledi. 29 Eylül Salı günü gerçekleşen inceleme gezisine Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcılarının yanı sıra Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, ilgili Daire Başkanları ile Şube Müdürleri katıldı.



Yapılan çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarını detaylı bir şekilde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, göreve geldikleri 2009 yılında kültür ve sanat faaliyetlerine...