28 / 04 / 2024

Ömer Arısoy: Kentsel dönüşüm projelerimizi sonuçlandırıyoruz!

Ömer Arısoy: Kentsel dönüşüm projelerimizi sonuçlandırıyoruz!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’ne konuk oldu. Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yapan başkan Arısoy, projelerin tamamlanma aşamasına geldiğini açıkladı. 



Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen canlı yayın programına konuk oldu. Youtube ve Facebook platformları üzerinden yapılan canlı yayın boyunca kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Arısoy kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. 

“2020 YILININ BÜYÜK BİR KISMINI VİRÜSLE MÜCADELE EDEREK GEÇİRDİK” 

2020 yılının ülkemiz için çetin geçtiğini, art arda yaşanan deprem felaketleriyle ve pandemi ile mücadelenin ön planda olduğu bir dönemin içerisinde bulunduklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy,  Zeytinburnu Belediyesi olarak son 8 ayda yapılan çalışmaların büyük ölçüde salgının yayılmasını önlemek amaçlı faaliyetleri kapsadığını dile getirdi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİMİZİ TEK TEK SONUÇLANDIRIYORUZ” 

Başkan Arısoy, kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde gelen sorulara yönelik  şu açıklamalarda bulundu: 

“Hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri adım adım uygulamaya devam ediyoruz. Zeytinburnu’nun bir numaralı sorununun kentsel dönüşüm olduğunu çok iyi biliyoruz. Ama şunu da takdir edersiniz ki, bu problem bir ilçe belediyesinin tek başına çözebileceği bir sorun değildir. O yüzden bu süreçte, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve  TOKİ  desteği ile hareket ediyoruz. Beştelsiz Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projemiz büyük ölçüde tamamlandı sayılır. Bundan sonra sadece inşaatın tamamlanma süresini bekleyeceğiz. Telsiz Mahalle’mizdeki onaylanan kentsel dönüşüm süreci pandemi nedeniyle biraz uzadı. 3’te 2 çoğunluğun rızası da alındı. Temmuz ayından beri de; mimari, statik, elektrik ve mekanik gibi proje süreçleri üzerinde çalışıyoruz. Proje tamamlanır tamamlanmaz hemşehrilerimiz orada da inşaat çalışmalarının başladığını görecekler. Özel sektör firması üzerinden yürütülen Çırpıcı ve Merkezefendi Mahallelerindeki kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili de çok yakında müjdeli haberler vereceğiz.

İlçe genelinde yürütülen çalışmaları anlatan Arısoy'un konuşmasında şu açıklamalara yer verdi: 

MİLLET BAHÇESİ MAYIS AYINDA HİZMETTE OLACAK” 

“Millet Bahçesi bizim 20 yıllık hayalimiz. Zeytinburnu’nun tam kalbinde, ilçenin her noktasından yürüme mesafesinde, 55 bin metrekarelik aktif yeşil alana sahip bir sosyal yaşam alanı kuruyoruz. Burayı önümüzdeki Mayıs ayına kadar halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz. Zeytinburnu Millet bahçesi Zeytinburnu’muzun çehresini değiştirecek. Orada yeni bir İlçe Emniyet Binası temeli de atıldı. Emniyet Müdürlüğü’nün mevcut binasının arazisi bize aittir. O alanla ilgili de bir projemiz var. Şimdilik şu kadarını söyleyebilirim; Zeytinburnulu hemşehrilerimizin hizmetine tahsis edeceğimiz yeni bir mekânımız daha olacak.”


Zeytinburnu kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?


Geri Dön