05 / 05 / 2024

Sanayi atık sularına elektronik takip sistemi

Sanayi atık sularına elektronik takip sistemi

Sanayi atık sularına elektronik takip sistemi geliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan Atıksu SCADA Merkezi' nde, 22 büyük sanayi kuruluşunun atık suları elektronik ortamda takip ediliyor.

Altın mart ayından bu yana en yüksek haftalık kazancına ulaştı

Altının ons fiyatı, İsrail-Filistin çatışmasının sebebi ile bu hafta yüzde 5,47 artarak yedi ayın en yüksek haftalık kazancına yaklaştı. İşte detaylar...

Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Orta Doğu'da yaşanan İsrail ve Hamas arasındaki çatışma altın fiyatlarını arttırdı. Altın son 7 ayın en kazançlı haftasını yaşıyor.  Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Drı Recycling Solution Atık Yönetimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Drı Recycling Solution Atık Yönetimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Cihan Önalan tarafından kuruldu.

Özseringen Metal Hurda Atık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özseringen Metal Hurda Atık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Tamer Seringen tarafından kuruldu.

Sirius Atık Yönetimi Ticaret Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Sirius Atık Yönetimi Ticaret Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Sirius Atık Yönetimi Ticaret Sanayi Limited Şirketi'nin merkezi Bakırköy'de yapıldı.

Tepe Geri Kazanım Bertaraf Atık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tepe Geri Kazanım Bertaraf Atık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Osman Üneş ve Selahattin Demirdaş ortaklığında kuruldu.

1 Ocak 2023 emekli zammı bir hesaplandı pir hesaplandı! Hemen Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığının 3 aylık zammına göz atın!

Geri sayımın başladığı 1 Ocak 2023 emekli zammı bir hesaplandı pir hesaplandı. Hemen Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığının 3 aylık zammına göz atın...

Evk Atık Yönetimi Gübre İnşaat Metal Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Evk Atık Yönetimi Gübre İnşaat Metal Sanayi Ve Ticaret Anonim  Şirketi bugün Kartal’da Volkan Şenel tarafından kuruldu.

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de Akansel Arslan tarafından kuruldu.

Era Atık Yönetim İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Era Atık Yönetim İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Eren Bülbül, Ağacan Koç tarafından kuruldu.

Doruk Atık Yönetimi İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Doruk Atık Yönetimi İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Doğan Yağan tarafından kuruldu.

Diyalog Atık Yönetimi İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Diyalog Atık Yönetimi İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Saim Ocak tarafından kuruldu.

Hurdasan Atık Geri Kazanım İnşaat Ve Nakliyat Oto Yedek Parçaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hurdasan Atık Geri Kazanım İnşaat Ve Nakliyat Oto Yedek Parçaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kamışlı tarafından kuruldu.

Sanayi atık sularına elektronik takip sistemi Haberi

Sanayi atık sularına elektronik takip sistemi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince kurulan Atıksu SCADA Merkezi'nde, kentteki sanayi kuruluşlarının atık suları elektronik ortamda takip ediliyor.


Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram, yaptığı açıklamada, İzmit Körfezi'ni atık sulardan arındırmak için kurdukları elektronik izleme sistemi Atıksu SCADA ile sanayi kuruluşlarının atık sularını 7 gün 24 saat takip ettiklerini belirtti.


Bu çalışmalar kapsamında atık sulardan arındırdıkları körfezin, eski canlılığına kavuştuğunu anlatan Bayram, bunun sonucunda her geçen gün balık türlerinin arttığını vurguladı.


Bayram, çevrenin korunması ve modern işletmeciliğe büyük önem verdiklerini dile getirerek, müdürlük olarak 18 biyolojik atık su arıtma tesisi işlettiklerini kaydetti.


Türkiye’de il genelindeki atık su arıtma oranını yüzde 99'a çıkaran tek kurum olduklarını vurgulayan Bayram, bu oranla AB müktesebatında öngörülen hedeflere 10 yıl önce ulaştıklarını belirtti.


SCADA Merkezi'nde 108 ayrı...