10 / 05 / 2024

Sanayi binaları tosi

Sanayi binaları tosi

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak yaptığı açıklamada sanayi binaları için uzun dönemli kiralamalar ya da satışlar yapacak TOKİ modeli bir gayrimenkul ortaklığı kurma çalışmalarının sürdüğünü söyledi

Kazanç vadisinde ikinci perde: Kişiye özel faizsiz ödeme koşulları ile Eşbah İnovasyon Vadisi - II

Şehrin merkezinde müstakil iş yerleri ve modern sanayi binalarıyla yeni bir iş fırsatı sunan Eşbah İnovasyon Vadisi – II hayata geçiyor.

Deprem, sanayi binalarını değil, vasıflı iş gücünü vurdu! İşte büyük kaybın miktarı!

Kahramanmaraş’n Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen ve 11 ilde çok büyük can ve mal kayıplarına yol açan depremlerin vasıflı iş gücüne de büyük darbe vurduğu ortaya çıktı.

Sanayi tesislerinde metrekare fiyatları uçuşa geçti!

Yatırım iştahı artan sanayici OSB'lerde yer bulamayınca mevcut sanayi tesislerinde fiyatlar uçuşa geçti. Türkiye'de sanayi binalarının metrekare başına ortalama birim fiyatları yüzde 27, birim kiraları da yüzde 31 yükseldi. Bazı OSB'lerde fiyatların yüzde 100'ü geçtiğine dikkat çekildi.

Sanayi binaları ve depolara pandemi ilgisi!

TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin verilerine göre, yeni sanayi binaları ve depoların yapılması için alınan ruhsatlarda 2020 yılında yüzde 44, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 65 arttı. Depolarda kiralar 1 yıl içinde yüzde 20’ye varan oranda yükseldi.

Türkiye’de bina stoku, sanayi binaları hariç 9.4 milyona ulaştı!

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı TurSEFF Projesi’nin Direktörü Dr. Murat Sarıoğlu, Türkiye’de bugünkü bina stoku sanayi binaları hariç 9.4 milyon binaya ulaştığını söyledi.

Sanayi tesislerinin yüzde 60’ı depremde büyük risk bölgesinde!

İBB depremde konut, iş yeri, sanayi kuruluşları gibi binaların depremdeki risk durumunu analiz eden bir çalışma yaptı. Sanayi ve üretim tesisleri ile konaklama tesislerinin yüzde 60’ı en büyük ivmenin olacağı risk alanında...

Tire OSB'de 7 milyon TL'ye İflas Müdürlüğünden satılık fabrika binaları!

İzmir İflas Müdürlüğü, Tire Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 1286 ada, 10, 11 ve 12 parsellerde yer alan fabrika binalarını 7 milyon 84 bin 865 TL'ye satıyor...

Endüstri Bölgeleri içindeki binalar emlak vergisinden muaf!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Endüstri Bölgeleri içinde yer alan bütün binaları, emlak vergisinden muaf tuttuklarını belirtti...

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi için yıkımlar başladı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi kapsamında eski yarı açık cezaevinin eklenti binalarının yıkımı başladı.

Tosi Toplu Sanayi İnşaatı Anonim Şirketi kuruldu!

Tosi Toplu Sanayi İnşaatı Anonim Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Oktay Dede ve Ahmet Şekerli ortaklığında kuruldu. 

İskitler'deki metruk binalar yıkılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesince İskitler'de, oto sanayi sitelerinin yer aldığı bölgede gerçekleştirilecek Merkezi İş Alanları (MİA) projesi dolayısıyla bölgedeki bazı metruk binalar yıkıldı. 

Organize sanayi bölgelerindeki binalar emlak vergisinden muaf!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler, endüstri bölgeleri ve sanayi sitelerinde yer alan yapı ve bina sahiplerinin emlak vergisinden muaf olduğunu açıkladı.

Ankara'daki eski sanayi bölgelerinde yıkım!

Ankara'nın ortasındaki eski sanayi bölgelerinde çevre kirliliğinin ortadan kaldırılması için kaçak iş yerleri boşaltılarak tehlike oluşturan metruk binalar yıkılacak.

Sanayi binaları tosi Haberi

Sanayi binaları tosi


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) sanayicilere uzun dönemli tesis kiralanması ya da satışı yapacak TOKİ modeli bir gayrimenkul ortaklığı kurulması için çalışmalar yapıldığını söyledi. Olpak, “TOKİ benzeri bir uygulamayı adı TOSİ olabilir başka bir şey olabilir işin latifesi, acaba sanayicide yapılamaz mı dedik. Bizim öğrendiğimiz ve gelinen konum muhtemel bir gayrimenkul yatırım ortaklığı çerçevesinde ve de benzeri bir yapıda uzun vadeli satış veya kiralama yöntemiyle böyle bir çalışma yapılıyor” dedi. 


MÜSİAD’ın açıkladığı Satın Alma Müdürleri Endeksi (SAMEKS) aralık ayında bir önceki aya göre 0,23 puan artarak 53,15 puan olarak gerçekleşti. 10 aydır 50 baz puanın üstünde olan endeks, yıl genelinde ortalama 52,69 puan olarak gerçekleşti. MÜSİAD Başkanı Olpak’ın Tekirdağ şubesinde açıkladığı verilere göre, aralık ayında sanayi sektörü SAMEKS Endeksi...