11 / 05 / 2024

sanayi imarlı arsa alınır mı

sanayi imarlı arsa alınır mı

Arsalar, imar planında belirtilen durumlarına göre farklı amaçlarda kullanılabiliyor. Sanayi imarlı arsalar da üzerinde sanayi işletmesi kurulabilen arsalar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, sanayi imarlı arsa alınır mı?

Belediyeden satılık 2 arsa! İmarlı arsa arayanlar dikkat!

Yalova ve Kayseri'de yer alan iki adet arsa satışa çıkarıldı. Sanayi imarlı arsaların  satış ihaleleri 26 Mart ve 17 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Pendik'te 49 milyon TL'ye sanayi imarlı arsa satılıyor! Yatırımcılara 2 taksitle ödeme fırsatı!

Pendik Şeyhli Mahallesinde yer alan sanayi imarlı arsa Belediye tarafından satılıyor. İşte arsa ile ilgili merak edilenler ve satış ihalesi tarihi...

Konya’da 8 taksitle sanayi alanı imarlı arsa satılacak!

Konya ili, meram ilçesinde 8 taksitle sanayi imarlı arsa satılacak. Kapalı teklif usulüyle satılacak arsalar için 29 Kasım’da ihale düzenlenecek.

Pendik Belediyesi yüzde 50 peşinatla sanayi imarlı arsa satacak! Megakentte KDV'den muaf arsa fırsatı!

İstanbul İli Pendik Belediye Başkanlığı, Pendik Şeyhli'de yer alan büyük sanayi alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsa için yüzde 50 peşinat ödendiğinde kalan tutar 1 taksitle ödenecek.

Kilis'te akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsa satılıyor: Yatırımcılara Kasım fırsatı! 

Kilis Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsa satılıyor. Peki Kilis'te yer alana arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

O ilde sanayi imarlı ara satılacak!

Kilis ili, merkez ilçesinde yer alan Organize Sanayi Bölgesi Mahallesi’ndeki sanayi imarlı bir arsa satışa çıkarıldı. Arsanın satış işlemi 15 Kasım’da açık artırma usulüyle yapılacak.

O ilde 2 adet sanayi imarlı arsa satılacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Melikgazi ilçesinde bulunan 2 adet sanayi imarlı arsanın satışa çıktığını duyurdu.

İstanbul'da konut ve sanayi imarlı 8 arsa satılacak! Megakentte arsa arayanlar bu tarihi kaçırmayın!

İstanbul İli Arnavutköy Belediye Başkanlığı, İstanbul Arnavutköy'de yer alan 8 adet arsayı satışa çıkardı. Arsalar konut ve sanayi imarlı olarak belirtildi.

Ankara’da 3 adet sanayi imarlı arsa satılacak! İhale tarihi 8 Kasım!

Ankara ili, Kahramankazan ilçesine bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, 3 adet arsa satacak. Arsaların sanayi imarlı olduğu ve açık artırma usulüyle satış ihalesinin yapılacağı öğrenildi.

TOKİ'den dev satış! 3 ilde 1 milyar 484 milyon TL'lik sanayi imarlı 7 arsa satacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Hatay, Gaziantep, İzmir'de yer alan sanayi imarlı arsaları satışa çıkardı. Arsaların toplam satış bedeli 1 milyar 484 milyon 436 bin 683 TL olarak açıklandı.

O ilde 8 taksitle sanayi imarlı arsa satılacak! KDV'den muaf arsa fırsatını kaçırmayın!

Düzce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Düzce Cumayeri'nde yer alan sanayi alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 26 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Nilüfer Belediyesi Bursa'da sanayi imarlı arsa satacak! 

Bursa İli Nilüfer Belediye Başkanlığı, Bursa Nilüfer'de yer alan küçük sanayi alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsa 3 bin 17 metrekare alana sahip.

Yalova Belediyesi 5 bin 500 metrekarelik imarlı arsa satacak!

Yalova Belediye Başkanlığı, Yalova Kirazlı'da yer alan sanayi alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satış ihalesi 4 Ekim 2023 tarihinde saat 14.00'te yapılacak.

sanayi imarlı arsa alınır mı Haberi

sanayi imarlı arsa alınır mı

Sanayi imarlı arsa alınır mı?

Arsalar, imar planında belirtilen durumlarına göre farklı amaçlarda kullanılabiliyor. Örneğin konut imarlı arsalar üzerinde konut, ticari imarlı alanlar üzerinde işyeri, hem konut hem ticari imarlı alanlarda ise her ikisi de yapılabiliyor.


Sanayi imarlı arsalar da üzerinde sanayi işletmesi kurulabilen arsalar olarak karşımıza çıkıyor. Bu tip arsalar genellikle organize sanayi bölgesinde yer alıyor.


Organize Sanayi Bölgeleri kısaca OSB; Sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak, çarpık sanayileşme ve çevre sorunlarını önlemek, kentleşmeyi yönlendirmek, kaynakları rasyonel kullanmak, bilgi ve bilişim teknolojilerinden yararlanmak, sanayi türlerinin belirli bir plan dahilinde yerleştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla; sınırları tasdik edilmiş arazi parçalarının imar planlarındaki oranlar dahilinde gerekli idari, sosyal ve teknik altyapı alanları ile küçük imalat ve tamirat, ticaret, eğitim ve sağlık alanları, teknoloji geliştirme...