04 / 05 / 2024

Sanayi istihdamında artış

Sanayi istihdamında artış

Türkiye' de ocak ayı itibari ile sanayide istihdam edilenlerin sayısı, bir önceki yılın aynı ayına göre 98 bin kişi artarak 4 milyon 967 bin oldu.

ABD'de bekleyen konut satışlarında artış!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan verilere göre ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Şubat ayında yüzde 1,6 ile piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösterdi.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış!

Birleşik Krallık medyasının geniş yer verdiği Zoopla anketinin sonuçlarına göre arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış yaşandı.

Opel, elektrikli araç satışlarını yüzde 22 oranında artırdı...

Opel'in elektrikli araç satışlarını, geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 22 oranında artırdığı kaydedildi. 

Konut fiyatlarında artış hızı geriliyor mu? Vatandaşlar 'Öyle değil' dedi!

Konut fiyatlarında reel artış hızı geriliyor. Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, rakamları X sosyal medya hesabından paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

ATEM Başkanı Akçam emlak ilanı platformları için talepte bulundu! Yüzde 5 ile 10 arasında artış yapılmalı!

ATEM Başkanı Hakan Akçam, piyasa koşullarını göz önüne alınarak mülk sahiplerini de zor durumda bırakmadan ilan platform sayfalarındaki satılık veya kiralık ilanlar için maksimum yüzde 5 ile yüzde 10 oranında artış yapılmasına izin verilmesi gerektiğini kaydetti. 

İş makinelerine olan talep yüzde 45 oranında artış gösterdi

Salgın, pandemi ve deprem döneminde ileri tarihlere ertelenen planlarında etkisi ile, bu sene iş makineleri sektöründe yüzde 45’lere varan talep artışı görülmekte. İşte konu ile ilgili haberin ayrıntıları...

ABD’de konut fiyatları temmuz ayında arttı! Bir yıllık artış yüzde 1 oldu!

ABD'de konut fiyatları temmuzda artış yaşadı. Buna göre, S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuz ayında bir önceki yılın aynı kıyasla göre yüzde 1 oranında artış kaydetti.

Bankalardaki döviz mevduatlarında şok artış! Bir haftada 20,4 milyar TL arttı!

Bankalardaki döviz mevduatlarında artış yaşandı. Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 25 Ağustos ile biten haftada 20,4 milyar TL artarak 13 trilyon 414,1 milyar TL’ye çıktı.

Türkiye’nin petrol ithalatında artış! Haziranda yüzde 15,2 arttı!

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatında artış yaşandı. Buna göre, petrol ithalatı haziran ayında 2022’nin aynı ayına nazaran yüzde 15,2 artarak 4 milyon 826 bin 16 ton olarak kayıtlara geçti.

Emtia piyasasında artış tam gaz! Altın, paladyum, Brent petrol, buğday, pirinç... Hepsi değerlendi!  

Emtia piyasasında artışlar geçtiğimiz hafta da tüm hızıyla sürdü. Altın, paladyum, Brent petrol, buğday, pirinçte değer kazançları tek tek açıklandı. İşte ayrıntılar...

Yumurta fiyatlarında artış hızlı tırmanıyor! Yüzde 50'leri bulan artışta bakın son durum ne?

Milyonlarca vatandaşın her gün tükettiği yumurta fiyatlarına sürekli olarak artış gelmeye devam ediyor. Vatandaş bu duruma isyan etti. Yumurta fiyatlarında yaşanan son durum merak konusu oldu. 

Ev satışlarında artık açık artırma başladı! Bu sayede fiyatlar yükseliyor

Ev satışlarında açılan bu yeni dönem kamuoyuna duyurulmaya başlandı. Bu haberin konut satışında 'açık artırma' dönemi olduğu söylendi! Ev sahiplerinin bu teklif taktiği fiyatları çok daha fazla seviyelere yükseltti... 

Sanayi istihdamında artış Haberi

Sanayi istihdamında artış

TÜİK'in "Hanehalkı İşgücü İstatistikleri"nden derlenen bilgiye göre, geçen yılın ocak ayında 4 milyon 869 bin olan sanayi istihdamı, bu yılın aynı ayında 98 bin kişi artarak 4 milyon 967 bine yükseldi. Bir önceki aya göre artış da 11 bin olarak kayıtlara geçti. 


Sanayide çalışanların toplam istihdam içindeki payı da ocak ayında yüzde 19,7 olarak gerçekleşti. 


Bu sektördeki erkek istihdamı, geçen yılın ocak ayına göre 103 bin kişi artarak 3 milyon 843 bine yükselirken, kadın istihdamı ise  7 bin kişi azalarak 1 milyon 123 bine geriledi. 


Ocak ayı itibariyle sanayide istihdam edilen 4 milyon 967 bin kişinin 4 milyon 655 bini imalat, 196 bini elektrik, gaz, buhar, su temini ve kanalizasyon, 116 bini madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe çalışıyor. 


Geçen yılın nisan ayında ilk...