19 / 05 / 2024

sandal bedesten

sandal bedesten

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kapalıçarşı'da bulunan ve restorasyonu nedeniyle yıllardır tartışmaların odağında olan Sandal Bedesteni için ihaleye çıkma kararı aldı. Vakıflar Genel Müdürü Ertem restorasyon sonrasında kiraların artacağını söyledi..

İzmirlilere kentsel dönüşüm müjdesi! 60 hektarlık alanın tamamı dönüştürülecek!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, seçildiği günden bu güne yaptığı çalışmaları anlatarak, Bayraklılara kentsel dönüşüm müjdesini verdi.

Maviaskin Yol Bakım Onarım İnşaat Turizm Ve Reklamcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Maviaskin Yol Bakım Onarım İnşaat Turizm Ve Reklamcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da Aşkın Sandal tarafından kuruldu.

Serdar Sandal'dan İzmirli deprem mağdurlarına sevindiren haber!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki İzmir depreminin ardından şehirde gündeme gelen emlak krizi hakkında açıklamalar yaptı.

Viva Akademi İnşaat Eğitim Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Viva Akademi İnşaat Eğitim Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Engin Sandal tarafından kuruldu.

Serdar Sandal'dan düşük faizli kredi çağrısı!

İzmir Bayraklı Belediyesi'nin meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, kentsel dönüşüm kredisini değerlendirdi.

İzmir Bayraklı'da revizyon planları tamamlandı!

Adalet ve Manavkuyu mahallelerinde, 80 hektar büyüklüğündeki alanda imar planlarını bitirdiklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Ben müteahhitin değil, halkın başkanıyım. Bize güvenin, vatandaşlarımızın bir kuruşluk hakkını başkalarına yedirirsem namerdim” dedi.

İzmir Bayraklı'daki kentsel dönüşüm sorunu çözülüyor!

İzmir Bayaklı'da devam eden kentsel dönüşüm problemleri ortadan kalkıyor. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

Çavuşoğulları Zemin İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çavuşoğulları Zemin İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de  500 bin TL sermaye bedeli ile Davut Sandal tarafından kuruldu.

Mustafa Sandal'a kiracısından 100 bin dolarlık zarar!

Mustafa Sandal'ın  Çubuklu Vadi Evleri'ndeki lüks villasını kiralayan Dikran Masis'ın Sandal'ın villasına 100 bin dolarlık hasar verdiği iddia edildi. 

Mustafa Sandal'dan Emina Jahovic'e kira geliri davası!

Başarılı şarkıcı Mustafa Sandal'ın Çubuklu Vadi'deki milyonluk villasının kirasını Emina Jahovic alıyordu. Sandal, Emina Jahovic'in bu haktan mahrum edilmesi talep etti.

İzmir Bayraklı'nın gündemi kentsel dönüşüm!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçede önceliğin kentsel dönüşüm çalışmaları olduğunu dile getirdi. 

Serdar Sandal'dan imar artışı ve deprem konutları açıklaması!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, imar artışı taleplerini değerlendirerek "Belediye olarak ilgili yasa ve mevzuat çerçevesinde çalışıyoruz" dedi. Sandal, "Yeni yapılara kavuşma aşamasını el birliğiyle çözeceğiz" dedi.

Bayraklı'da 30 hasarlı bina yıkılacak!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçede yıkılması gereken 30 binanın olduğunu dile getirdi. 

sandal bedesten Haberi

sandal bedesten

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kapalıçarşı'da bulunan ve restorasyonu nedeniyle yıllardır tartışmaların odağında olan Sandal Bedesteni için ihaleye çıkma kararı aldı. 


Restore yap-işlet devret modeli ile önümüzdeki günlerde ihale duyurusuna çıkacaklarını açıklayan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Maalesef bu güne kadar oradan istifade edemedik. Çok düşük bir kira alıyoruz. İhale sonrası geliri en az 6-7 kat artacak" dedi. Ertem, ayrıca Vakıflar Taksim Bölge Müdürlüğü'nün de aynı şekilde restorasyon karşılığı kiraya verileceğini belirtti. 


SABAH'a özel açıklamalarda bulunan Ertem, söz konusu ihalelerle Osmanlı eserlerinin hem kalkındırıldığmı, hem de ekonomiye önemli katkılar sağlandığını belirtti. 


RESTORE YAP-İŞLET


 Ertem, genel müdürlüğün tüm gelirlerinin, söz konusu restore yap-işlet-devret gibi modellerle sağlandığını anlattı. Ertem, "Bazı tarihi eserlerin kirası çok düşük. Söz konusu modelle yaptığımız ihalelerde ise muazzam bir sonuç ortaya çıkıyor. Bu...