03 / 05 / 2024

Şanghay-İstanbul İpekyolu

Şanghay-İstanbul İpekyolu

Forum, Çinli iş adamları heyetinin katılımıyla 8 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek. Etkinliğe mühendislik, bilişim, inşaat, gayrimenkul, lojistik, sanayi, tekstil, danışmanlık sektörlerinin önde gelen Çinli firmaları katılacak.

En pahalı uçuş İstanbul'dan Şanghay'a yapıldı! Tek yön 66 bin 600 lira

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı verileri açıklandı. Seyahat platformu, uçak biletlerinin ilk 7 aylık karnesine göre en pahalı uçuş  66 bin 600 lira ile İstanbul'dan Şanghay'a yapıldı.

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

Eşbah İpekyolu: Eşbah Küçükçekmece projesinin adı belli oldu!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Eşbah Yapı'nın yeni projesinin adı belli oldu. İstanbul Avrupa Yakası Küçükçekmece'de inşa edilecek proje Eşbah İpekyolu adını taşıyor...

İstanbul'da 180 kilometreyi aşkın metro hattı var!

Metrolar kent içi ulaşımın olmazsa olmazı. En uzun metro ağı 743 kilometre ile Şanghay’da bulunuyor. İstanbul’da diğer raylı sistemler hariç 180 kilometreden fazla metro hattı var. Moskova Metrosu ise sanat galerisinden farksız tasarımıyla eşsiz.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Huawei, en büyük amiral gemisi mağazasını Şanghay'da açtı!

Huawei, en büyük amiral gemisi mağazasını Şanghay'ın Nanjing bölgesinde açtı. Şanghay'ın Nanjing bölgesinde açılan mağazaya, 1935'te İngiliz emlak kralı Silas Aaron Hardoon'un inşa ettiği Hardoon Art Deco tarzı Nanjing Binası ev sahipliği yapıyor.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Şanghay'daki bu bina görenleri hayrete düşürüyor!

Çin'in Şanghay kentinde yapımı 2003 yılında tamamlanan dağ görünümlü bina, mimari yapısıyla görenlerin dikkatini çekiyor.

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilendi!

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilenen yüzü ile misafirlerine keyifli bir İstanbul deneyimi yaşatacak.

Özel Van İstanbul Kadın Doğum Hastanesi, devlet hastanesi oldu!

VAN'da FETÖ/PDY bağlantısı nedeniyle OHAL kararnamesi kapsamında Sağlık Bakanlığı'na devredilen Özel Van İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesi, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek binası olarak hizmete açıldı.

İşte Hong Kong ve Şanghay'daki iç içe geçmiş binalar!

Hong Kong’da yaşayan Münihli fotoğrafçı Michael Wolf, “Yoğunluğun Mimarisi” isimli çalışmasıyla Hong Kong ve Şanghay'daki iç içe geçmiş binaları görüntüledi. İşte o fotoğraflar...

Istanbul Sapphire binasının satışını TFI üstleniyor!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Sapphire binasının toplu satışını üstlenen The First Investor (TFI)'ın görevini üstlenmeye devam ettiğini açıkladı.

Çin Şanghay halkı evlerini satmıyor!

Şanghay’ın Guanfuli mahallesinde derme çatma binalarda oturan Çinliler, evlerini satmamak için direniyor. Belediye 16 yıldır bölge halkını ikna etmeye çalışıyor. Mahalleli, hızlı yükselen konut piyasasının ortasında baraka hayatını sürdürüyor.

Şanghay-İstanbul İpekyolu Haberi

Şanghay-İstanbul İpekyolu

Çin Halk Cumhuriyeti Şanghay şehri Belediye Başkanı Yang Xiong başkanlığındaki iş adamları heyetinin İstanbul ziyareti kapsamında Şanghay-İstanbul İpekyolu Ticaret ve Ekonomi Forumu düzenlenecek.


Dış Ekonomik İlişkiler Kurumu (DEİK) açıklamasına göre, DEİK ve China Homelife Turkey Fuarlarının katkılarıyla gerçekleşen Çinli iş adamları heyeti gezisi çerçevesinde 8 Mayıs Cuma günü düzenlenecek forumda, Çin'in "One Belt, One Road" projesi ele alınacak ve konuk iş adamları, katılımcılara Çin markalarının çalışmaları hakkında bilgi verecek.


Forumda, 23 Ekim 1989 tarihinde Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında imzalanan “Ekonomik İş Birliği” anlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla "Mutabakat Sözleşmesi" (MOU) imzalanacak.


Etkinliğe mühendislik, bilişim, inşaat, gayrimenkul, lojistik, sanayi, denizcilik, elektrik, mücevherat, tekstil, danışmanlık ve bitkisel yağ üretimi (palmiye yağı) sektörlerinde faaliyet gösteren Çin'in önde gelen firma temsilcileri katılacak.


Verilen bilgiye göre Şanghay,...