03 / 05 / 2024

Şanlıurfa konut sektörü

Şanlıurfa konut sektörü

Gecekonduların çirkinliğiyle anılan Şanlıurfa Karşıyaka Mahallesi'ni kentsel dönüşümle tanıştıran A.Yavuz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Yavuz, 11 yıla sığdırdıkları başarı öyküsünü anlattı.

Şanlıurfa konut sektöründe Türkiye'nin önde gelen bölgesi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, TÜMSİAD ve START Fuarcılık işbirliğiyle Şanlıurfa'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Yapı, İnşaat ve Dekorasyon Fuarı için Şanlıurfa gelen firma yetkilileriyle istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Celalettin Güvenç: Şanlıurfa'da emlak rant kapısı olmayacak!

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Celalettin Güvenç, yerel seçim öncesi basın mensupları ile bir araya geldi. Şehrin imar, konut ve trafik konuları ile tespitlere dikkat çeken Güvenç, emlağın rant kapısı olmayacağını söyledi...

Rusya'da konut sektöründe başı Moskova ve St. Petersburg çekiyor!

Rusya'da düşük faiz ve teşvikli ipotek programı sayesinde patlama yapması öngörülen konut sektörü, birkaç bölge dışında durağanlığını sürdürüyor. Rusya'da 800'ün üstünde şehirde tek bir yeni inşaat projesi olmadığı belirtiliyor.

Rekabet ortamı konut sektörünü hareketlendirecek!

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Fatih Topal, "Özel bankaların da bu tür özel indirimleri gitmesi durumunda bu pasta bölünecek, rekabet ortamı oluşacak ve rekabet ortamının oluşması ile konut sektörü hareketlenecek" dedi.

Faiz ucuzlarsa konut sektörü hareketlenir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör bugünkü yazısında yüksek faiz oranlarının etkilerini anlattı. Güngör, ''Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek'' dedi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Şanlıurfa konut sektöründe Türkiye'nin önde gelen bölgesi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, TÜMSİAD ve START Fuarcılık işbirliğiyle Şanlıurfa'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Yapı, İnşaat ve Dekorasyon Fuarı için Şanlıurfa gelen firma yetkilileriyle istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Şanlıurfa gayrimenkul sektörü ne durumda?

Bölgede yaşanan ekonomik durgunluk yüzünden ev ve arsalarını satıp metropollere giden Urfa’daki gayrimenkul yatırımcılarını fahiş fiyatlarla gayrimenkul satmak isteyen bir emlak sektörü bekliyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

Banka faizleri konut sektörünü etkiliyor!

Emlakçılar konut alım satımındaki durgunluğun önümüzdeki aylarda da devam etmesinden korkuyorlar. Vatandaşların nakit para sıkıntısı yaşaması ve banka faizlerini yükselmesi, konut sektörün de yaşanan olumsuzlukların sebepleri arasında yer alıyor.

Halk konut sektörüne neden yöneldi?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazısı olan Oktay Taş bugünkü köşe yazısında neden halk konut sektörüne neden yöneldi. İşte Taş'ın o yazı...

Kocaeli Başiskele bölgesi konut sektöründe yoğun talep görüyor!

Konut sektörünün gözde ilçelerinden biri olan Başiskele son günlerde yoğun talep görüyor. Bu nedenle de inşaat firmaları gözlerini bu bölgeye çevirdi.

Şanlıurfa konut sektörü Haberi

Şanlıurfa konut sektörü

2005 yılından bu yana Şanlıurfa'da 465 aileyi daire sahibi yaptılar. Gecekonduların çirkinliğiyle anılan Karşıyaka Mahalle'sini kentsel dönüşümle tanıştırdılar. A.Yavuz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Yavuz, 11 yıla sığdırdıkları başarı öyküsünü GAPGündemi ile paylaştı.


A. Yavuz İnşaat sektöre kaç yılında giriş yaptı?

Sektöre 1991 yılında Ankara'da giriş yaptık. O zaman ki firma adımız "Şanlıurfalılar" dı. Genel itibariyle okul inşaatları ve okul onarım projelerine bakıyorduk. Daha sonra konut inşaatlarına da başladık. Pek çok başarılı projeye imza attık. Bu işin inceliğini Ankara'da öğrendik.


Şanlıurfa'ya ne zaman dönüş yaptınız? 

Şanlıurfa'ya 11 yıl önce yani 2005 yılında giriş yaptık. Bu giriş temelli bir dönüş sayılmazdı. Çünkü Ankara'da devam eden projelerimiz vardı. Babam ve ağabeylerim oradaki inşaatlarla ilgileniyorlardı. Urfa'ya giriş yapmayı ben arzu ettim. Çünkü Urfa bizim ata toprağımız....