22 / 07 / 2024

şantiye denetimleri devam ediyor

şantiye denetimleri devam ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "18 bin 317 şantiye denetimi sonucunda 1566 adet kuruluşa geçici faaliyet durdurma cezası verilmiş, 155 adet kuruluşun ise belgesi iptal edildi" dedi.

ATEM'den Ticaret Bakanlığı'na çağrı: Yetki verin sekiz ay da kaçak emlakçıları bitirelim!

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul sektöründeki çalışmaları ve denetimleri devam ediyor. Bakanlık, sahte ilan dolandırıcılığının önüne geçebilmek için yeni kararını duyurmasının ardından Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Bakanlıktan yetki istedi.

Karmod'dan KKTC'deki lüks villa projesi için konteyner şantiye binası!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Karmod, KKTC'de hayata geçirilecek olan lüks villa projesi için için konteyner şantiye binası kurdu. Konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre konteyner şantiye binası, lüks villa konut projesinin inşası süresince kullanılacak.

İstiklal Caddesi şantiye alanına döndü!

İstiklal Caddesi'nde inşaat çalışmaları devam ediyor. Bölge şantiye alanı görünümüne büründürdü.

TOKİ Antakya 1. Etap Konutları'nda çalışmalar devam ediyor!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, hizmet denetimleri programı kapsamında TOKİ 1. Etap Konutları bölgesinde yapım çalışmaları devam eden yeşil alanda incelemelerde bulundu.

Safranbolu'da asfalt çalışmaları devam ediyor!

Karabük’ün Safranbolu ilçe belediyesi şantiye amirliği tarafından asfaltlama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Tarlabaşı Kentsel Yenileme projesi devam ediyor!

Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi'nin durduğu iddiaları üzerine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan dün şantiye sahasında "Proje hız kesmeden devam ediyor" açıklaması yaptı.

Ermenek ve Başyayla TOKİ konutları inşaatı devam ediyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yaptırılan konutların yapımı devam ediyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren yüklenici firmanın şantiye şefi Ali Kemal Kurt, 19 Şubat 2014'te yapılan ihale sonrası, hızla çalışmalara başlanıldığını belirtti.

Yüksek kaliteli yapı için şantiye denetimleri devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "18 bin 317 şantiye denetimi sonucunda 1566 adet kuruluşa geçici faaliyet durdurma cezası verilmiş, 155 adet kuruluşun ise belgesi iptal edildi" dedi.

Şantiye denetimleri devam ediyor!

Yalova'da inşaat sektörünün belirli bir ivme kazanması ile birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü denetimlere aralıksız devam ediyor. Bu denetimler sayesinde ildeki yapılaşmanın daha sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi hedefleniyor.

Kartepe'de kaçak yapılaşma denetimleri devam ediyor!

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü Ekipleri ilçede kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için denetimlerini sıklaştırdı. Yeni müdürlük Yapı Kontrol Müdürlüğü de çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı...

Ataköy Towers'ın şantiye alanında yangın çıktı!

Ataköy' de, E-5 Karayolu'na parelel geniş bir alanda temel kazma çalışmaları devam eden "Ataköy Towers"ta yangın çıktı. "Ataköy Towers"ın şantiye alanında bulunan bir konteyner yandı...

Alaca içme suyu arıtma tesisi inşaatı devam ediyor!

Çorum'un Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, yapımı devam eden içme suyu arıtma tesisinde incelemelerde bulundu. Başkan Eyvaz, incelemeler sırasında şantiye şefi İbrahim Keser'den çalışmalar hakkında bilgi aldı...

İstanbul tarihinin en büyük şantiye alanlarına ev sahipliği yapıyor!

Türkiye’nin yatırım cenneti İstanbul belki de tarihinin en büyük şantiye alanlarına ev sahipliği yapıyor. 2011 yılında İstanbul’un Anadolu Yakası’nda inşaatı devam eden 56 bin konut vardı. Avrupa Yakası’nda bu sayı dört katına çıktı...

şantiye denetimleri devam ediyor Haberi

şantiye denetimleri devam ediyor

YÜKSEK kaliteli yapı için şantiye denetimleri devam ediyor. Yapılan açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nm temel hedeflerinden birinin; ülkede, olası afetler sonrası can ve mal güvenliğini sağlayacak yaşanabilir çevreye sahip, mekân ve yaşam kalitesi yüksek yapılaşmayı sağlaması olduğu vurgulanarak Anayasa ile de güvence altına alınmış olan yaşam hakkının teminat altına alınmasında önemli bir yere sahip olan Bakanlığın temel hedefine ulaşılmasında yapılaşmanın etkin bir şekilde denetlenmesinin büyük önem taşıdığı kaydedildi. 



Denetimler sıklaştırıldı 

Bu kapsamda yapı denetim kuruluşlarının görevlerini mevzuata ve standartlara uygun olarak gerçekleştirip gerçekleştirmediğinin tespitine yönelik olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca bir takvim yılı içinde her bir yapı denetim kuruluşunun en az 6 kere şantiye denetimi yapıldığına dikkat çekilerek "Denetimler de öncelikle gerçekleşen imalatların yapının ruhsat ve eki projesine uygunluğuna bakılıyor; ayrıca...