05 / 05 / 2024

şantiye önlem destekleri

şantiye önlem destekleri

İnşaat-İş sendikası, coronavirüs salgını kapsamında İstanbul'da hayata geçirilen şantiyelerin durumuyla ilgili rapor yayımladı. 

‘Acil önlem alın! Göçük altından kurtardıklarımızı kaybedeceğiz’ uyarısı!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 6 Şubat günü meydana gelen depremlerin ardından bölgede büyük bir salgın olduğu ve önlem alınmadığı takdirde kurtarılan vatandaşların hastalık nedeniyle kaybedileceği uyarısı geldi.

Kırmızı et fiyatları için kritik uyarı… “Ramazan fırsatçıları harekete geçmeden önlem alın!”

Ramazan öncesinde fırsatçıların gıda fiyatları ve özellikle kırmızı ete fahiş zam yapma ihtimaline karşı önemli uyarı sektörün yetkili isminden geldi: "Fırsatçılar iş başında, önlem alın!"

Çiftçiler dikkat! 2023 destekleri peş peşe açıklandı! Siz de hemen bakın!

2023 yılında destek bekleyen milyonlarca çiftçiye müjde geldi. 2023 destekleri peş peşe açıklandı! Siz de hemen bakın!

ABD’den olağanüstü önlem uyarısı! Hazine Bakanı tarih verdi kritik gün 19 Ocak! ABD temerrüde mi düşecek?

ABD, borç limitine ulaşmak üzere. Bunun için beklenen tarih ise oldukça yakın. Önlem alınmazsa ABD’de 19 Ocak günü borç limitine ulaşılmış olacak ve ülke temerrüde düşecek. Piyasaların gözü ABD’den gelecek adımlarda. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Temsilciler Meclisinden borç limitinin artırılmasın

Şantiye şeflerine ilişkin düzenleme 10 bin kişiye istihdam alanı yaratacak!

32017 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" uyarınca, şantiye şeflerinin aynı zamanda üstlenebilecekleri iş miktarı, işin büyüklüğüne göre düzenlenecek.

Mazot gübre desteği 2022 ne zaman verilecek? Tarım Destekleri 2022 ne zaman ödenecek?

Mazot gübre desteğine dair sorulan sorular hız kazandı. Destek alan çiftçiler, “Mazot gübre desteği 2022 ne zaman verilecek? Tarım Destekleri 2022 ne zaman ödenecek?” sorularına yanıt arıyor.

2022 tarım ve hayvancılık destekleri açıklandı! Hangi ürüne ne kadar destek ödenecek?

Çiftçinin dört gözle beklediği 2022 yılı tarım destekleri açıklandı. Dünya Gazetesi Yazarı Ali Ekber Yıldırım Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile açıklanan, çiftçilere ödenecek desteklerin, 2023 yılı bütçesinden yapılacağı bildirildi. İşte detaylar.

Çiftçiler hemen bu rakamlara bakın! Mazot ve gübrede 2022 destekleri açıklandı! Çiftçilere dekar başına kaç TL ödenecek?

Milyonlarca çiftçinin merakla beklediği mazot ve gübre destekleri belli oldu. Peki Çiftçilere dekar başına kaç TL ödenecek? İşte o rakamlar...

Gıda krizi büyüyor! 2023'te küresel felaket olmadan önlem alınmalı! 

Dünya ekonomisinde yaşanan dalgalanmalar, küresel ısınma ve bölgesel çatışmaların sebep olduğu gıda krizi sebebiyle milyonlarca kişinin hayatı tehlikede. Birleşmiş Milletler, önlem alınmazsa, mevcut gıda krizinin 2023 yılında küresel felakete dönüşebileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Önlem alınmazsa 5-10 kış korkunç geçecek

Avrupa elektrik fiyatlarını sabitlemeye hazırlanıyor. Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten, AB'de enerji kriziyle ilgili sert bir uyarıda bulundu. Van der Straeten gaz fiyatlarıyla ilgili acil önlem alınması gerektiğini aksi takdirde önümüzdeki 5-10 kışın korkunç geçeceğini söyledi.

Dost İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Acarkent Şantiye Şubesi açıldı!

Dost İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Acarkent Şantiye Şubesi Beykoz'da İlker Acar tarafından açıldı.

Çiftçilere müjde! Tarım destekleri ödemeleri bugünden itibaren hesaplara yatıyor! 

Vatandaşların merakla beklediği tarım destekleri kapsamında yapılacak ödemelerin bugün itibariyle yapılacağı duyuruldu. Peki tarım destekleri kapsamında yapılacak ödemelerin tutarı ne kadar? İşte bankalara yatacak o miktar...

Şantiye Şefliği Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılması talebi!

Şantiye Şefliği Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

şantiye önlem destekleri Haberi

şantiye önlem destekleri

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), coronavirüs salgını devam ederken İstanbul’da yapımı süren şantiyeleri inceledi. Halk TV'de yer alan habere göre; raporda, yüzlerce, binlerce işçinin bir arada çalıştığı bu tip şantiyelerde virüse karşı alınabilecek tek gerçek önlemin “şantiyelerin hızla kapatılması ve işçilerin ücretli izne çıkartılması” olduğu belirtildi. Raporda ortaya çıkan tespitlerden bazıları şu şekilde:

- Özellikle mahalle aralarında bulunan irili ufaklı (10 ila 50 işçinin çalıştığı) şantiyelerde, salgına karşı önlem bir yana dursun, en insani ihtiyaçların bile esamesi okunmuyor. İşçilerin yüzde 70’inin sigortasız çalıştığı bu şantiyelerde “salgına karşı hangi önlemler alındı?” sorusunun cevabı kocaman bir “hiç!” 

- İstanbul’daki mega şantiyeler ile 200 ve üzeri işçinin çalıştırıldığı şantiyelerde de durum pek parlak değil. Bu şantiyelerin bazılarında mart ortasında, bazılarında ise bu ayın başında önlem...