29 / 04 / 2024

Şantiye şeflerine ilişkin düzenleme 10 bin kişiye istihdam alanı yaratacak!

Şantiye şeflerine ilişkin düzenleme 10 bin kişiye istihdam alanı yaratacak!

32017 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" uyarınca, şantiye şeflerinin aynı zamanda üstlenebilecekleri iş miktarı, işin büyüklüğüne göre düzenlenecek.



Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 32017 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu yönetmeliğe göre, şantiye şeflerinin aynı anda üstlenebilecekleri iş miktarı, işin büyüklüğüne göre düzenlenecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 32017 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre, bina inşaatlarında planlama, denetim ve organizasyon gibi şantiye şefliği hizmetlerinde genel iyileştirmeler yapıldı.

Şantiye şeflerine ilişkin düzenleme 10 bin kişiye istihdam alanı yaratacak!

Yapılan bu düzenlemeyle, şantiye şeflerinin iş sayısı işin büyüklüğüne göre düzenlendi ve şantiye şefleri için deneyim şartı da getirildi.

Şantiye şefliği hizmet kotası 3 grupta toplandı

Gerçekleştirilen bu düzenlemeyle daha önce bir şantiye şefinin 30 bin metrekareye kadar işi üstlenip, aynı anda 5 iş yapması gerekirken, Resmi Gazete'de yayımlanan bu düzenlemeyle işin büyüklüğüne göre iş sayısı azaltıldı. Böylelikle inşaatların daha etkin bir şekilde sevk, idare ve denetlenmesi hedefleniyor. 

Yine verilen detaylara göre, mesleki tecrübeyle beraber yapı sistemlerinin karmaşıklığı ve bina büyüklüklerinin dikkate alındığı değişiklikle şantiye şefliği hizmet kotası da 3 grupta toplandı.

Aktarılan detaylara göre yapı inşaat alanı 1500 metrekareyi aşmayan en fazla 4 iş, 4 bin 500 metrekareyi geçmeyen 3 iş ve 7 bin 500 metrekareyi geçmeyen 2 iş aynı anda üstlenilebilecek. Ayrıca yine verilen detaylara göre, 7 bin 500 metrekareyi geçen işlerde ve kamu yatırımlarında tek iş alınabilecek.


Geri Dön