30 / 04 / 2024

Manavgat Yat İhtisas OSB 10 bin kişiyi istihdam edecek!

Manavgat Yat İhtisas OSB 10 bin kişiyi istihdam edecek!

Yapım süreci uzayan 'Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri, Yat İhtisas OSB' projesi için yeni yatırımcılar bekleniyor. 10 bin kişinin istihdam edilmesi hedeflenen OSB'de 10 olan yatırımcı sayısı 25'e ulaşınca ihale süreci başlayacak...



Yapım süreci uzayan ‘Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri, Yat İhtisas OSB' projesi için yeni yatırımcılar bekleniyor.


Yapım süreci uzayan 'Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri, Yat İhtisas OSB' projesi için yeni yatırımcılar bekleniyor. 10 bin kişinin istihdam edilmesi hedeflenen OSB'de 10 olan yatırımcı sayısı 25'e ulaşınca ihale süreci başlayacak.



Türkiye'nin ve Antalya'nın 'yıldız' projelerinden biri olarak gösterilen ve yapımı yılan hikayesine dönen 'Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri, Yat İhtisas Organize Bölgesi' yatırımcı bekliyor. Manavgat Irmağı kenarında kurulması planlanan Yat Yapım ve Çekek Yeri İhtisas OSB'de 10 bin kişinin istihdam edilmesi

hedefleniyor. Halen 10 olan yatırımcı sayısı 25'e yükselirse projenin hayata geçeceği ifade edildi.


Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı İnanç Kendiroğlu, 450 dönüm alan üzerinde kurulması planlanan projede 9 ay önce Denizcilik, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından değişiklik yapıldığını belirterek, "Proje yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle, SS Manavgat Yat ve Çekek İmalat Yapımcıları Sosyal Tesisleri Kurma ve İşletme Kooperatifi devre dışı bırakıldı. Kooperatif 17 üye ile faaliyete devam ettirmek istedi. Ama kooperatifin tekne üretici üyesi çok azdı. Daha önce bu konuda Yalova da büyük sıkıntı yaşamış. Tersane yerleri verilmiş, yatırım yapılmamış. Korkunç rakamlarla başkalarına devretmişler. Haberleşme, Denizcilik ve Ulaştırma Bakanlığı bununla ilgili yönetmeliği değiştirdi. Devlet, 'Sana yer veriyorsam 3 yıl içinde yatırımını yap, üretimine başla. Tamamlayamazsan geri alırım. Yatırımını ve üretimi göreceğim' diyor. Yani devir hakkını vermiyor" diye konuştu.


OSB, Deniz Ticaret Odası'na bağlı olacak

Yat üreticisi firmaları yatırım yapmak üzere Manavgat'a davet ettiklerini vurgulayan Kendiroğlu, "Herkesi 'buyurun gelin' diye davet ediyoruz. Yatırımcıyı kendim Ankara'ya götüreceğim. Bürokratik işlemlerini de çözeceğim. Manavgat'ın Yat Üretim İhtisas OSB olması için TOBB'a yazı yazdık. DTO'ya bağlansın dedik. O da oldu. Kooperatif bugüne kadar yerel yönetimleri de devre dışı bırakmış. Yerel yönetimlere de gelin dedik. OSB'ler nasıl TSO'lara bağlı ise Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri Yat İhtisas OSB de DTO'ya bağlı olacak. Sektöründe çok önemli ve büyük birkaç firma Manavgat'ta yatırım için girişimlerde bulundu. Serbest bölgedeki yatırımcıları da çağırdık. 50 bin metrekare kapalı alanda yatırım yapmak isteyenler var. Yabancı ortak getiririz diyen iş adamları var" dedi.


Proje ile yat üretiminde dünyada ilk üçe gireriz

Proje ile Akdeniz çanağındaki teknelerin, bakım onarım ve yenileme işlemlerinin de yapılacağını belirten Kendiroğlu, "Üretim artınca istihdam 10 bini bulacak. Şu anda 10'a yakın yatırımcı hazır. 15 yatırımcı daha bekliyoruz. Projede ben de yer aldım. Denizcilik, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanlığı 25 yatırımcı olunca ihaleyi açacak. Kimseyi proje dışında bırakmak istemiyoruz. Gerçekten orijinal bir proje olacak. Hem turistik bir yer hem de yat üretim merkezi. Artık kooperatif bu işin dışında bırakıldı. Bu projenin gerçekleşmesi için Ramazan'dan sonra tam gaz çalışacağız. Bu ay zaten geçici izinleri bitiyor. Altyapı katkı payı ödenecek. Kooperatifin ödediği ot paraları da geri verilecek. Proje gerçekleşirse yat üretiminde dünyada ilk üçe gireriz. Birinci olmayı da zorlarız" şeklinde konuştu.



Dünya 


Geri Dön