28 / 04 / 2024

sardes kazı alanları

sardes kazı alanları

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde bulunan Lidya Krallığı'nın baskenti Sardes ile Gölmarmara İlçesi yakınlarındaki Kral Mezarları olarak bilinen Bintepeler'in UNESCO Dünya Mirası Gecici Listesi'ne alınması, turizmcileri umutlandırdı...

Muğla'da müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM gündeminde!

Bakanlığa ait Muğla ilinde bulunan müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve kazı alanlarında deprem risk değerlendirilmesi yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Arkeolojik kazı yapılan alanlara ilişkin 3 soru mecliste!

2010-2016 yılları arasında arkeolojik kazı yapılan alanlarını, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM gündemine taşıdı..

İzmir Büyükşehir'den kazı çalışmalarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçmişi 8 bin 500 yıl öncesine kadar uzanan ve onlarca medeniyete ev sahipliği yapan kentin toprak altında kalmış köklü tarihini gün yüzüne çıkarabilmek için arkeolojik kazı alanlarındaki çalışmalara desteğini artırarak sürdürüyor.

İşte kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında bulunan yapılar!

Kazı alanlarından müjdeli haberler gelmeye devam ederken kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında da yeraltından adeta tarih fışkırıyor. İşte Türkiye’de gün ışığına çıkan o eşsiz eserler...

Antalya Limyra Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Antalya'nın Finike İlçesi'ndeki Limyra Antik Kenti Kazı Başkanı Dr. Martin Seyer, 'Limyra'da Helenistik Dönemde Kentsel Gelişim' projesi kapsamında yeni kazı alanları açıldığını belirtti.

Palandöken Kazımyurdalan Mahallesi riskli alan ilan edildi!

Erzurum'un Palandöken İlçesinin, Kazımyurdalan Mahallesi'nde bulunan bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

TOKİ Gölyaka 2. Etap Konutları için kazı çalışmaları başlatıldı!

Düzce Gölyaka Yazıpınar mahallesi TOKİ konutlarının bina oturum alanlarının kazı çalışmaları başlatıldı. Alanda yapılan kazı çalışmalarından sonra şantiye kurulup Konutların hızla yapımına başlanacağı belirtildi.

Ümraniye Kazım Karabekir Cemevi davasında keşif yapıldı!

Ümraniye Kazım Karabekir Cemevi arazisi üzerinde, "Orman alanlarının işgali, ormandan faydalanma ve orman içinde yerleşilmesi" gerekçesiyle açılan davaya ilişkin keşif yapıldı.

Bakan Güllüce: Tarım alanları için siyanür riski yok

Bakan Güllüce, Kaz Dağları’nda 24 köyün su sağlayan Ağı Dağı’nda siyanürle altın aramaya izin verilmesi üzerine “tarım alanları için risk yok” diyerek siyanürlü aramayı savundu.

Göbeklitepe'de kazı alanları kalıcı üst örtüyle kapatılacak!

Dünyanın en eski tapınak merkezi olarak kabul edilen Göbeklitepe'deki kazı alanları kalıcı üst örtüyle kapatılacak. Göbeklitepe Kazı Başkanı ve Şanlıurfa Müzesi Müdürü Müslüm Ercan konuyla ilgili değerlendirme yaptı.

İzmir Kiraz'daki mezar alanları kazı çalışmalarıyla turizme kazandırılacak!

Kiraz'da tahrip edilmiş şekilde bulunan 2 bin 600 yıl öncesine ait mezar alanında Ödemiş Müzesi tarafından kazı çalışması başlatıldı. Söz konusu alan turizm olarak kazandırılacak.

Sit alanı kazı cezası nedir?

Korunması gereken sit alanlarında taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarını meydana çıkarmak üzere kazı yapma hakkı, sadece Kültür ve Turizm Bakanlığına ait oluyor. Peki izinsiz olarak yapılan sit alanı kazı cezası nedir?

Sit alanında kazı yapmak mümkün mü?

Ülkemizde yer alan tarihi ve güzelliklere sahip ender bulunan alanlar olan sit alanlarında yapılacak işlemlerden, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkili oluyor. Peki sit alanlarında kazı yapmak mümkün mü?

sardes kazı alanları Haberi

sardes kazı alanları
Sardes, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdi. Karar, turizm sektöründe memnuniyet yarattı.
Manisa'nın Salihli İlçesi'nde bulunan Lidya Krallığı'nın baskenti Sardes ile Gölmarmara İlçesi yakınlarındaki Kral Mezarları olarak bilinen Bintepeler'in UNESCO Dünya Mirası Gecici Listesi'ne alınması, turizmcileri umutlandırdı. Salihli Turizm Derneği (SATURDER) Başkanı Mustafa Ucar, UNESCO Dünya Mirası Gecici Listesi'ne giren Sardes Antik Kenti ve Bintepeler Lidya Tümülüsleri'nin UNESCO tarafından keşfedilmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti. Antik kent ve tümülüslerin, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Dünya Miras Komitesi'nce belirlenen 2013 Dünya Mirası Gecici Listesi'ne girmesinin Salihli için essiz bir gelişme olduğunu hatırlatan Uçar, bölgenin dünya çapında tanınacağına vurgu yaptı.
Altın parayı buldular
Uçar, su bilgileri verdi: "Sardes, tarihte altın parayı ilk bulan Lidya Krallığı'nın başkentidir, son kralları olan Krezus'un...