05 / 05 / 2024

sarıdere

sarıdere

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Körfezi’nin korunması için yeni projeler geliştiriyor. Körfeze dökülen akarsularla taşınan atıklar, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın yeni bir uygulaması ile toplanarak bertaraf ediliyor.

Sarıyer Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı İle 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Eramax Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Eramax Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Erdal Sarıdere ve Ercan Sarıdere ortaklığında kuruldu.

Sarıyer'deki Gümüşdere Kilisesi harabeye döndü!

İstanbul Sarıyer’de bulunan Gümüşdere Kilisesi’nin her tarafı defineciler tarafından delik deşik oldu. Yıkılmak üzere olan eski yapı tehlike de arz ediyor.

Sarıyer Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi imar planı askıda!

İstanbul Sarıyer İlçesi, Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi, 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1. Etap 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Sarıyer Gümüşdere ve Kısırkaya'da imara açılan araziler mecliste!

İstanbul'un Sarıyer ilçesi Gümüşdere ve Kısırkaya köylerinde imara açılan ve özelleştirme kapsamına alınan araziler meclis gündemine taşındı...

Kocaeli Sarıdere Köprüsü tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Sarıdere üzerinde gerçekleştirdiği yaya köprü çalışmasını tamamladı.

Kocaeli Sarıdere'ye yeni köprü yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, İSU’nun ıslah çalışmalarını tamamladığı Sarıdere Kavakçılık bölgesinde yaya köprüsü çalışmalarına başladı.

Sarıyer Güvenal Çiftliği icradan 4.1 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Sarıyer Gümüşdere'de bulunan Güvenal Çiftliği'nin 1/2 hissesini satışa çıkardı. 13 bin 360 metrekare yüzölçümlü çiftliğin toplam satış bedeli 4 milyon 114 bin TL olarak belirlendi.

Kocaeli Sarıdere’ye yaya köprüsü yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Yapıları Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından İzmit Sarıdere Yaya Geçiş Köprüsü yapımı için ihale yapıldı. Köprünün 120 günde tamamlanması planlanıyor...

Manisa'daki 17 dere ıslah ediliyor!

Manisa'da yer alan 17 dere ıslah ediliyor. Yapılan etüd çalışmaları sonucunda Akhisar, Alaşehir, Kula, Salihli, Saruhanlı, Sarıgöl, Selendi, Soma, Turgutlu ve Yunusemre ilçelerinde çalışmalar başlayacak.

Kocaeli'de Yan Yollar ve Sanat Yapıları projesi trafiği akıcı hale getirecek!

Goodyear Kavşağı projesiyle aynı anda yürütülen 26 milyon TL’lik yol ve sanat yapıları hayata geçiriliyor. G yolunun üzerinde yer alacak 1 köprü Sarı Dere üzerinde inşa edildi.

Başiskele Sarıdere’nin ıslahı 14.5 milyon TL’ye mal olacak!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Başiskele sınırları içerisinden geçen ve birçok derenin sularının bağlı olduğu Sarıdere’nin ıslah çalışmalarına başladı. Derenin ıslahı 14.5 milyon TL’ye mal olacak..

İzmit Körfezi, atıklardan bariyer sistemiyle korunuyor!

Kocaeli Fuarı arkasından denize dökülen Sarıdere'ye yerleştirilen bariyerin atıkları tuttuğu vurgulanan açıklamada, bariyere takılan sazlık, dal, plastik parçalar ve çamurlu yosun gibi maddelerin ekiplerce temizlendiği kaydedildi.

sarıdere Haberi

sarıdere

İlk olarak Sarıdere üzerinde başlatılan çalışmayla derenin üzerine serilen seyyar su üstü sabit bariyer sistemi, akıntıyla gelen atıkların denize ulaşmadan toplanmasını sağlıyor.




ATIKLARI TOPLUYOR


Fuar arkasında denize dökülen Sarıdere üzerine enine yerleştirilen bariyer, yoğun yağışlar sonucu dereye karışan ot, dal gibi parçalar ile suya atılan pet şişe benzeri atıkları tutuyor. Su yüzeyinde biriken atıklar bariyer sayesinde denize ulaşamıyor. Bariyer derenin körfeze dökülmeden önceki 55 metrelik bölümüne monte edildi. Sık sık kontrol edilen bariyerin tuttuğu atıklar ekipler tarafından iş makineleri ile toplanıyor. Geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen yoğun yağış sonucu bariyerin tuttuğu yaklaşık 2 ton atık dereden çıkarıldı. Toplanan atıklar daha sonra bertaraf ediliyor.




DEBİYE GÖRE HAREKET EDİYOR


Sabit bariyerler, bağlantı noktaları su seviyesinin yükselip alçalmasıyla birlikte hareket edebilecek niteliklere sahip aparatlar ile monte...